Sådan rengøres elektriske kontakter: 7 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan rengøres elektriske kontakter: 7 trin (med billeder)
Sådan rengøres elektriske kontakter: 7 trin (med billeder)
Anonim

Elektriske kontakter kan blive snavsede ved normal brug, hvilket kan påvirke et elements ydeevne. Du kan ikke rense en elektrisk kontakt med vand, men der er nogle produkter, der er sikre og effektive. Prøv at rengøre kontakterne med en mikrobørste og kontaktrensningsopløsning, hvis den ikke er for snavset. Hvis varen er ekstra snavset, skal du anskaffe et specielt rengøringsprodukt eller et kit.

Trin

Metode 1 af 2: Rengøring af kontakter med en mikrobørste

Rengør elektriske kontakter Trin 1
Rengør elektriske kontakter Trin 1

Trin 1. Påfør en rengøringsopløsning på en mikrobørste

Mikrobørster er bittesmå rengøringsværktøjer til engangsbrug, der bruges til at nå ind i små rum, f.eks. Opladeråbninger til mobiltelefoner. Disse er normalt tilgængelige i elektroniske butikker og kontorartikler, eller du kan også købe dem online. Dyp børsten i din rengøringsopløsning. Du kan bruge en rengøringsopløsning beregnet til rengøring af elektriske kontakter eller prøve et husholdningsprodukt, f.eks.:

  • Husholdningssprit
  • Hvid eddike
  • Neglelakfjerner

Tip: For svært tilgængelige elektriske kontakter kan du også prøve at bruge en dåse koncentreret luft eller et trykrensemiddel under tryk. Disse kan trænge ind, hvor selv en mikrobørste ikke passer.

Rengør elektriske kontakter Trin 2
Rengør elektriske kontakter Trin 2

Trin 2. Sæt børsten i kontakten, eller tør den af

Sørg for, at emnet er taget ud af stikkontakten, før du begynder at rengøre det. Tag derefter den del af børsten, som du dyppede i din opløsning, og indsæt den i den elektriske kontaktåbning, eller tør børsten over kontaktens overflade, hvis den er udsat.

Sørg for, at børsten ikke drypper af opløsningen. Hvis det er det, skal du tørre det af på et køkkenrulle, inden du rengør kontakten

Rengør elektriske kontakter Trin 3
Rengør elektriske kontakter Trin 3

Trin 3. Lad emnet tørre helt

Når du er færdig med at tørre kontakten, og du er overbevist om, at den er ren, skal du kassere mikrobørsten og placere emnet på en plan overflade. Lad det tørre i mindst 1 time, eller indtil du er sikker på, at det er helt tørt.

Alkohol tørrer hurtigt, så det skal være tørt i løbet af få minutter, men en rengøringsopløsning, eddike eller neglelakfjerner kan tage længere tid at tørre

Metode 2 af 2: Brug af et kontaktrensesæt

Rengør elektriske kontakter Trin 4
Rengør elektriske kontakter Trin 4

Trin 1. Læs producentens brugsanvisning

Hvis du har købt et specielt kit til rengøring af dine elektriske kontakter, skal du læse alle instruktionerne, der fulgte med det, igennem. Sættet kan indeholde flere typer opløsninger, som kun må bruges på visse metaltyper, såsom guld, sølv eller kobber.

Instruktionerne skal også give oplysninger om, hvor længe produktet skal stå tændt, inden det skrubber eller tørrer det af

Rengør elektriske kontakter Trin 5
Rengør elektriske kontakter Trin 5

Trin 2. Brug det medfølgende rengøringsværktøj til at fjerne snavs og snavs

Det er bedst at starte med at få så meget snavs og snavs væk fra kontakterne som du kan uden at bruge løsningen. Vælg en børste, der passer ind i åbningen, hvis kontakten ikke er udsat, eller vælg en hvilken som helst børste for at rengøre en udsat kontakt.

Sættets instruktioner kan også angive, hvilke børster der er beregnet til bestemte typer kontakter

Rengør elektriske kontakter Trin 6
Rengør elektriske kontakter Trin 6

Trin 3. Påfør opløsningen som angivet i instruktionerne

Sørg for, at varen først er taget ud af stikkontakten. Brug derefter applikatorbørsten, der fulgte med sættet, til at påføre kontaktrensningsopløsning på kontakten. Dæk hele overfladen af kontakten med rengøringsopløsningen.

  • Når kontakten er helt dækket, skal du kontrollere tiden og lade opløsningen være tændt i den tid, der er angivet af sættet. Dette kan variere fra et par minutter til et par timer afhængigt af hvor beskidte kontakterne er.
  • For eksempel skal du muligvis lade opløsningen stå natten over, hvis kontakterne er ekstra snavsede.
Rengør elektriske kontakter Trin 7
Rengør elektriske kontakter Trin 7

Trin 4. Tør overfladen af kontakterne af med en børste eller fnugfri klud

Når opløsningen har siddet i den krævede tid, skal du tørre eller børste den af en gang til. Du kan enten bruge en børste til at tørre alt resterende snavs væk fra indersiden af en kontakts åbning eller bruge et fnugfrit håndklæde til at tørre en udsat kontakt af.

Hvis kontakten stadig fremstår beskidt, skal processen gentages

Tip: Hvis der stadig er en mærkbar mængde affald på varen, kan du også prøve at gnide kontakten med et viskelæder. Du kan bruge en lille blyantviskelæder eller en stor viskelæder afhængigt af siden af kontakten.

Tips

Du vil måske tage et par vinylhandsker på, før du begynder at rengøre varen. Dette vil beskytte kontakterne mod eventuelle olier på din hud

Advarsler

  • Nedsænk aldrig en elektrisk genstand i vand eller i en anden løsning.
  • Rengør aldrig en elektrisk kontakt, mens den stadig er tilsluttet.

Anbefalede: