Sådan laver du et girafkostume (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du et girafkostume (med billeder)
Sådan laver du et girafkostume (med billeder)
Anonim

En giraf er et godt kostume valg for børn og voksne. Du kan nemt lave et girafkostume ved hjælp af nogle grundlæggende håndværksmateriel, som du måske allerede har. Det færdige kostume er et imponerende langhalset girafhoved og hals, som du kan bære alene eller klæde dig endnu mere i med matchende farve tøj og ansigtsmaling. Prøv at lave et girafkostume til dig selv eller en anden!

Trin

Del 1 af 5: Formning af giraffens krop

Lav et girafkostume Trin 1
Lav et girafkostume Trin 1

Trin 1. Skær et hul i hovedform i bunden af en æske

Kassen, du bruger, skal være stor nok til, at din overkrop kan passe ind, og den skal være åben øverst og lukket i bunden. Spor en cirkel på bunden af æsken, der er cirka 10 cm større i diameter end åbningen af en af dine t-shirts. Skær derefter langs denne cirkel for at skabe hullet. Prøv at placere dit hoved gennem hullet for at sikre, at det er stort nok.

  • Stik din saks i bunden af kassen for at få hullet startet og klip derefter rundt om de linjer, du har sporet.
  • Du vil måske forstærke kassen med et par strimler af malertape for at sikre, at den forbliver robust, når du har skåret hullet ud.
Lav et girafkostume Trin 2
Lav et girafkostume Trin 2

Trin 2. Skær 1 hul på hver side af kassen, hvor dine arme vil gå igennem

Sæt kassen over din overkrop med hovedet gennem hullet i bunden af kassen. Find den bedste placering til ærmegabene. Fjern derefter kassen og skær ærmegabet ud.

Sørg for, at ærmegabene er store nok til, at dine arme kan passe behageligt igennem. Prøv kassen efter at have skåret hullerne for at sikre, at de er store nok

Lav et girafkostume Trin 3
Lav et girafkostume Trin 3

Trin 3. Skær en lang strimmel ud af et af dine store stykker plakatbræt

Du skal bruge 2 stykker fleksibelt plakatbræt, der er stort nok til at vikle rundt om dit hoved med en vis overlapning. Tag et af dine store stykker plakatbræt og skær en strimmel af, der er cirka ¼ af plakatbrettets samlede bredde. For eksempel, hvis plakatbrættet er 91 cm bredt, skal du klippe en strimmel, der er 23 cm bred.

Sæt denne strimmel til side. Du skal bruge det til at lave giraffens hoved

Lav et girafkostume Trin 4
Lav et girafkostume Trin 4

Trin 4. Rul det intakte plakatbræt i en åben kegleform og fastgør det med tape

Tag det store plakatbrætstykke, som du ikke har skåret, og rul det sammen til en kegle. Dit hoved skal passe behageligt ind i den nederste halvdel af keglen, men det skal være smallere mod toppen. Bunden af plakatbrættet skal også have samme størrelse som åbningen på din æske, som du vil passe dit hoved igennem, så tjek det, før du tape det op. Læg en lang stribe malertape langs kanten af keglen for at sikre den i denne form.

Keglen skal ikke komme til et punkt øverst, men forblive lidt åben. Formen du går efter er halvvejs mellem en kegle og en cylinderform

Lav et girafkostume Trin 5
Lav et girafkostume Trin 5

Trin 5. Pak det andet stykke plakatbræt rundt om toppen af den åbne kegle

Tag derefter det andet store stykke plakatbræt, som du klipper. Wrap det rundt om den øverste del af den anden åbne kegle. Bunden af det andet stykke skal begynde cirka 7,6 cm fra enden af kegletoppen på det første stykke. Fastgør koglerne sammen med et par strimler tape. Læg en lang strimmel tape langs kanten af den anden kegle og et par strimler mere vinkelret på dette stykke.

Det andet stykke skal fortsætte kegle/cylinderformen af det første stykke, så giraffens hals er tykkere mod bunden og bliver tyndere, når den nærmer sig enden. Åbningen i enden af keglen vil kun være omkring 7,6 cm i diameter

Lav et girafkostume Trin 6
Lav et girafkostume Trin 6

Trin 6. Form en kegle med det lange, tynde stykke plakatbræt for at lave hovedet

Tag den lange strimmel plakatbræt, du skærer ud, og rul det til en lukket, spids kegle. Tape langs kanten for at sikre kegleformen.

Lav et girafkostume Trin 7
Lav et girafkostume Trin 7

Trin 7. Tape hoved, hals og kropsstykker sammen

Tape den brede ende af keglen til det hul, du skar i din kasse, så keglen er orienteret vandret oven på halsen. Tape derefter den brede ende af den lille kegle til enden af halsen. Hovedstykket skal dække det åbne område af toppen af halsstykket.

Brug så meget tape som du har brug for for at fastgøre stykkerne sammen, men husk på, at du vil lægge papirmache over stykkerne, så det er okay, hvis de er lidt løse

Del 2 af 5: Dækning af girafformularen med papirmache

Lav et girafkostume Trin 8
Lav et girafkostume Trin 8

Trin 1. Beskyt din arbejdsflade

Papirmache kan være meget rodet. Inden du begynder at dække girafformen med machéstrimler, skal du dække arbejdsfladen med avis, køkkenrulle eller en plastdug. Du vil måske også tage en gammel t-shirt og nogle bukser på, som du ikke har noget imod at blive beskidte.

Lav et girafkostume Trin 9
Lav et girafkostume Trin 9

Trin 2. Bland papirmasse -pastaen

For at lave papmachemasse med mel og vand blandes 1 c (240 ml) mel sammen med 5 kopper (1, 200 ml) vand og koges i 3 minutter. Lad derefter opløsningen afkøle og brug den som din pasta. For at bruge lim og vand blandes 0,75 c (180 ml) hvid lim med 0,25 c (59 ml) vand. Kom pastaen i en stor skål for let at dyppe.

Du skal muligvis lave et dobbelt parti papirmache -pasta til dette projekt, da du dækker et stort område

Lav et girafkostume Trin 10
Lav et girafkostume Trin 10

Trin 3. Riv strimler af avis op

Du skal bruge masser af papirstrimler til at dække giraffens krop, hals og hoved. Tag avisen og riv den i lange og korte strimler af forskellige bredder for at dække forskellige dele af giraffen. Læg strimlerne i stakke på din arbejdsflade.

Du vil måske også rive noget almindeligt hvidt papir eller køkkenrulle til det øverste lag af din papirmache. Dette vil gøre det lettere at male giraffen, efter at papmachéen er tørret

Lav et girafkostume Trin 11
Lav et girafkostume Trin 11

Trin 4. Dyp en stribe avis ned i pastaen

Tag en strimmel avis, og tryk hele strimlen ned i skålen med papmachemasse, så den er helt nedsænket. Tag derefter strimlen ud af pastaen, og lad det overskydende dryppe af.

Lav et girafkostume Trin 12
Lav et girafkostume Trin 12

Trin 5. Påfør strimlen på girafformen

Påfør strimlen, så den er diagonal på giraffens krop, hals og hoved. Glat strimlen ud, mens du anvender den for at undgå stød eller bobler i papiret.

Lav et girafkostume Trin 13
Lav et girafkostume Trin 13

Trin 6. Fortsæt med at dyppe og påfør strimler, indtil girafformen er dækket

Gør dette, mens det forrige lag stadig er vådt. Påfør din næste strimmel, så den overlapper den første strimmel med ca. 2,5 cm. Dette vil hjælpe med at skabe en stærk form til dit girafkostume. Fortsæt med at anvende strimlerne, indtil girafformen er helt dækket.

  • Sørg for at anvende et par ekstra strimler på kostumets led, f.eks. I bunden af halsen og hvor hals og hoved forbinder. Dette vil hjælpe med at sikre, at de er sikre.
  • Du skal anvende mindst 2 lag (men ikke mere end 4 lag) papirmache på hele girafformen.
Lav et girafkostume Trin 14
Lav et girafkostume Trin 14

Trin 7. Lad papirmaskinen tørre natten over eller længere

Det tager et stykke tid, før papirmache tørrer helt, så planlæg at starte dit kostume et par dage, før du har brug for det. Undgå at røre papirmaskinen, mens den tørrer. Placer formularen et sted, så den ikke bliver forstyrret af børn eller kæledyr, f.eks. I et lukket rum eller garage.

Lav et girafkostume Trin 15
Lav et girafkostume Trin 15

Trin 8. Mal formularen gul eller brun efter papirmache tørrer

Opret et bundlag af gul, creme eller brun akrylmaling afhængigt af hvordan du vil have din giraf til at se ud. For en mere farverig giraf, vælg gul. For en mere afdæmpet eller realistisk giraf, vælg brunbrun eller creme. Mal hele hovedet, halsen og kroppen af girafformen.

  • Du skal muligvis kun male 1 lag, men 2 lag akrylmaling giver bedre dækning. Vent til det første lag maling tørrer, før du tilføjer et lag.
  • Lad malingen tørre natten over.

Del 3 af 5: Dekoration af giraffens hals og krop

Lav et girafkostume Trin 16
Lav et girafkostume Trin 16

Trin 1. Skær pletter ud med brunt håndværkspapir

Brug en skarp saks til at skære girafpletter ud i forskellige former og størrelser. Hvis det ønskes, kan du tegne disse på håndværkspapiret, før du klipper eller bare skære dem ud tilfældigt. Girafpletter er normalt underligt formede, men stadig noget cirkulære eller aflange.

  • Prøv at finde billeder af girafspots til inspiration.
  • Sørg for at skære masser af pletter ud. Du skal bruge nok til at dække hele kostumet.
Lav et girafkostume Trin 17
Lav et girafkostume Trin 17

Trin 2. Brug hvid lim til at fastgøre pletterne på giraffens hals og krop

Brug lidt hvid lim til at påføre pletterne på giraffens hoved, hals og krop. Afstand fra hver af pletterne med ca. 2 til 3 tommer (5,1 til 7,6 cm). Dette vil sikre, at der er en jævn fordeling af pletter.

Lav et girafkostume Trin 18
Lav et girafkostume Trin 18

Trin 3. Lav frynser i en lang strimmel brunt håndværkspapir til manken

Klip en 10 cm bred strimmel brunt håndværkspapir ud, der er lang nok til at dække giraffens hals. Dette bliver dens manke. Skær derefter frynser i strimlen ved at lave 7,6 cm dybe snit i strimlen med en afstand på mellem 0,64 cm (0,25 tommer) fra hinanden. Skær panden helt ned i strimlens længde.

Lav et girafkostume Trin 19
Lav et girafkostume Trin 19

Trin 4. Lim manken på bagsiden af giraffens hals

Påfør en lang tyk streg hvid lim langs bagsiden af giraffens hals. Fold den kantede strimmel, hvor kanten og det faste område af strimlen mødes. Påfør derefter manken ved at trykke det ufrynsede område af strimlen på limlinjen.

Del 4 af 5: Dekoration af giraffens hoved

Lav et girafkostume Trin 20
Lav et girafkostume Trin 20

Trin 1. Skær øreformerne ud

Skær 2 stykker brunt håndværkspapir ud, der ligner blade med 2 spidse ender og 2 afrundede sider. Brikkerne skal være cirka 13 cm lange og 7,6 cm brede. Fold 1,3 cm fra bunden af hvert ørestykker over.

Lav et girafkostume Trin 21
Lav et girafkostume Trin 21

Trin 2. Opret 2 øjenvipper

Skær 2 firkantede stykker brunt håndværkspapir ud, der er ca. 7,6 x 7,6 cm. Skær derefter 5,1 cm frynser langs 1 kant af firkanten og efterlad 2,5 cm uklippet papir ved siden af kanten. Fold firkanterne i bunden af kanten.

Øjne er valgfri til dette kostume. Hvis du vil have din giraf til at have øjne, kan du male nogle på under øjenvipperne eller lave øjenafskæringer og lime dem på under øjenvipperne

Lav et girafkostume Trin 22
Lav et girafkostume Trin 22

Trin 3. Lim ørerne og øjenvipper på giraffens hoved

Påfør lim på hver af øjenvipper og ørestykker, hvor du foldede dem. Pres stykkerne på giraffens hoved, hvor du vil have dem til at gå. Ørene skal være lige oven på hovedet med mellemrum på 2,5 til 5,1 cm fra hinanden. Øjenvipperne skal være 2,5 til 5,1 cm fra hinanden ca. halvvejs mellem toppen af hovedet og spidsen af næsen.

Lav et girafkostume Trin 23
Lav et girafkostume Trin 23

Trin 4. Spyd isoporskuglerne med spisepindene

Du skal bruge 2 frigolitkugler med en diameter på 5,1 til 7,6 cm. Du kan få mindre eller større bolde afhængigt af hvor store du vil have antennerne til at være. Tag en spisepind, og indsæt den spidse ende i 1 af frigolitskuglerne. Gentag med den anden spisepind og frigolitskugle.

Lav et girafkostume Trin 24
Lav et girafkostume Trin 24

Trin 5. Mal eventuelt isoporkugler og spisepinde

Du kan male styrofoamkuglerne og spisepindene, så de matcher giraffens hud, hvis det ønskes. For eksempel, hvis du malede giraffen gul, så kunne du også male Styrofoam -kuglerne og spisepindene gule.

Lav et girafkostume Trin 25
Lav et girafkostume Trin 25

Trin 6. Fastgør frigolitskuglerne til hovedet

Stik 2 små huller omkring 1,3 cm fra hinanden på toppen af girafens hoved mellem ørerne. Sæt derefter de brede ender af spisepindene gennem hullerne. Påfør et par stykker malertape for at fastgøre antennerne.

Del 5 af 5: Afslutning af kostumet

Lav et girafkostume Trin 26
Lav et girafkostume Trin 26

Trin 1. Skær et hul ud af bunden af nakken

Brug en skarp saks til at klippe et hul i bunden af nakken på forsiden af din giraf. Det er her dit ansigt vil være synligt i kostumet, så sørg for at hullet er stort nok til dit ansigt.

Du kan også bruge en X-Acto kniv til at skære hullet

Lav et girafkostume Trin 27
Lav et girafkostume Trin 27

Trin 2. Påfør ekstra tape for at sikre stykkerne

Forstærk eventuelle svage pletter i kostumet indefra ved at påføre yderligere malertape. For eksempel, hvis der er et område mellem nakke og krop, der føles lidt løst, så påfør et par stykker tape der for at forstærke det.

Gaffatape fungerer også godt til at forstærke eventuelle svage sømme i kostumet. Det vil være skjult på indersiden af kostumet, så bare rolig, hvis farven ikke matcher

Lav et girafkostume Trin 28
Lav et girafkostume Trin 28

Trin 3. Prøv kostumet på

Når dit kostume er komplet og forstærket, kan du prøve det og se, hvordan det ser ud! Du kan bære den alene, eller du kan bære noget matchende farve tøj i bunden for at hjælpe med at blande sig ind, f.eks. Et par giraff -print leggings. Du vil måske endda anvende lidt ansigtsmaling til at blande ind, f.eks. Gul ansigtsmaling, hvis giraffens krop har en gul bund.

Anbefalede: