4 måder at fjerne pletter fra rustfrit stål

Indholdsfortegnelse:

4 måder at fjerne pletter fra rustfrit stål
4 måder at fjerne pletter fra rustfrit stål
Anonim

På trods af sit navn kan selv rustfrit stål få pletter. Heldigvis er der en række hurtige og lette måder at rengøre dine rustfrit stål apparater på. En pasta med flydende sæbe og bagepulver er sandsynligvis din bedste chance. For stærkere pletter bør en simpel aftørring med eddike gøre tricket. Dit rustfrit stål vil være pletfrit på ingen tid!

Trin

Metode 1 af 4: Bekæmpelse af pletter

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 1
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 1

Trin 1. Bland lige dele flydende opvaskemiddel og bagepulver til simple pletter

Læg lidt af pastaen på en nylonskrubbe eller en gammel tandbørste. Skrub forsigtigt pletten langs kornet af rustfrit stål.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 2
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 2

Trin 2. Brug eddike til stærkere pletter

Hvis bagepulverpastaen ikke virker, dupper en blød børste i ufortyndet eddike. Skrub forsigtigt med kornet af rustfrit stål. Tør eddiken væk med en tør klud.

Alternativt kan du fylde en sprøjteflaske med lidt eddike og sprøjte den på pletten, og derefter bruge din børste eller et køkkenrulle til at tørre pletten af

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 3
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 3

Trin 3. Brug en melpose og pulveriseret rengøringsmiddel til at slippe af med vaskepletter

Fugt et hjørne af en tom melpose. Drys et rengøringsmiddel i pulverform (som Comet eller Bon Ami) over det. Gnid det på pletten i en cirkulær bevægelse. Fugt endnu et hjørne af posen, og tør derefter pletten i den modsatte retning.

Tør til sidst hele det område, du har rengjort, med vokspapir

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 4
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 4

Trin 4. Buff din vask eller apparater i rustfrit stål efter rengøring

Brug en rustfrit stålpolering, citronolie eller en silikonebaseret spray for at bevare finishen. Selvom de specifikke anvisninger varierer afhængigt af det produkt, du bruger, kan du generelt påføre en smule af polermidlet på en ren klud og derefter tørre frem og tilbage i retning af rustfrit stål.

I stedet for et købt produkt kan du også bruge en mineralsk olie, såsom olivenolie. Bare dup en klud eller et køkkenrulle i lidt af olien og tør af i kornet

Metode 2 af 4: Fjernelse af rust

Trin 1. Lav en pasta med bagepulver og vand

Hvis dit rustfrit stål har rustpletter, skal du ikke bekymre dig! De er lette at fjerne. Bland 1 spsk (14,4 g) bagepulver i 2 kopper (470 ml) vand.

Trin 2. Skrub rusten væk med en tandbørste dyppet i pastaen

Vælg en ren tandbørste med bløde børster. Du vil ikke kunne bruge det på dine tænder igen, så vælg en gammel. Dyp børsterne i bagepulverpastaen, og brug derefter børsten til at skrubbe rustpletterne.

Trin 3. Skyl pastaen væk

Skyl bagepulver væk med varmt vand. Tør derefter rustfrit stål af med et køkkenrulle. Rusten skulle være væk!

Metode 3 af 4: Overholdelse af generelle regler

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 5
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 5

Trin 1. Tjek din instruktionsbog for plejetips

Din instruktionsbog kan have specifikke tips eller råd om, hvordan du bedst fjerner pletter fra rustfrit stål. Med disse anvisninger i hånden vil du kunne fjerne pletter på den bedst mulige måde.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 6
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 6

Trin 2. Tør i retningen af kornet i rustfrit stål

For at identificere retningen af kornet i dit objekt eller apparat i rustfrit stål skal du se nærmere på det. Du vil bemærke, at metallet faktisk er organiseret i tynde strimler, der alle peger i en retning. Medmindre andet er angivet, rengøres langs kornet af rustfrit stål.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 7
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 7

Trin 3. Tør apparater af rustfrit stål af, hver gang du vasker op

Tør overfladen langs kornet med en fugtig sæbevask. Skyl vaskekluden med rent vand, og tør derefter apparatet af rustfrit stål igen. Tør det af med en tør klud for at forhindre vandpletter.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 8
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 8

Trin 4. Undgå at bruge rengøringsmidler, der kan beskadige dit rustfrit stål

Rengøringsmidler, der indeholder klorider (herunder jod, brom, klor og fluor) kan forårsage gruber og beskadige dit rustfrit stål. Alkohol, ammoniak eller mineralsk spiritus kan også skade det beskyttende lag over ståloverfladen. Endelig kan slibende ståluld eller stålbørster ridse den rustfrie ståloverflade og opmuntre til rust.

Metode 4 af 4: Rengøring af dit rustfrit stål

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 9
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 9

Trin 1. Drys mel på gryder, pander og dræn i rustfrit stål

Rengør så meget af overfladen som muligt ved hjælp af en svamp dyppet i varmt sæbevand. Når rustfrit stål er tørt, drysses mel over det. Brug en klud eller et papirhåndklæde til at pudse melet ind i metallet. Dette er fantastisk til fjernelse af rester af snavs og snavs.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 10
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 10

Trin 2. Brug glasrens til at fjerne fingeraftryk

Sprøjt glasrenseren rigeligt over overfladen af rustfrit stål, og brug derefter en ren klud til at tørre den af. Denne teknik fungerer bedst til at slette fingeraftryk væk.

Du kan også lave din egen glasrens. Få en beholder på 1,9 liter og tilsæt 1 kop (240 ml) højsikker alkohol og 14 kop (59 ml) hvid eddike. Fyld resten af beholderen med vand, og overfør derefter blandingen til en sprayflaske.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 11
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 11

Trin 3. Tilføj glans med møbelpolish

Møbelpolish kan bruges som et alternativ til glasrens. Sprøjt bare lidt af møbelpolishen på en ren klud og tør overfladen af rustfrit stål med den.

Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 12
Fjern pletter fra rustfrit stål Trin 12

Trin 4. Brug club soda på apparater

Hvis du rengør et apparat, skal du fylde en sprayflaske med sodavand og sprøjte overfladen i rustfrit stål. Tør langs kornet af rustfrit stål, indtil det skinner.

Hvis du rengør en håndvask i rustfrit stål, skal du placere proppen i bunden og fylde den med natron, indtil bunden er dækket. Brug en ren klud til at skrubbe siderne og bunden af vasken med cirkulære bevægelser og dyppe din klud i "sodpøl" efter behov

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Test dit valgte produkt på et lille område for at være sikker på, at det ikke beskadiger overfladen af rustfrit stål.
  • Vær så skånsom som muligt for at undgå at ridse i rustfrit stål. Undgå at bruge slibepulver, ståluld eller skuresvampe.

Anbefalede: