Sådan laver du en læderpung: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en læderpung: 13 trin (med billeder)
Sådan laver du en læderpung: 13 trin (med billeder)
Anonim

At lave en læderpung er en fantastisk måde at skabe noget nyttigt og sikre, at du ikke ender med at bruge en formue på en kvalitetsartikel! Dette er en fantastisk gave til dig selv, en fars dags gave eller som fødselsdagsgave til en ven. Du kan vælge enhver tegnebogstil og lædertype til din tegnebog. Med lidt tid og kræfter kan du skabe noget helt særligt.

Trin

Del 1 af 3: Forberedelse af læderet

Lav en læderpung Trin 01
Lav en læderpung Trin 01

Trin 1. Køb eller udskriv et tegnebogsmønster

Du kan købe et tegnebogsmønster i en håndværksbutik eller finde et gratis tegnebogsmønster online. Når du har mønsteret, skæres papirmønsterstykkerne ud.

Læderpungemønstre findes i forskellige stilarter, såsom en dobbeltfoldet pung, trefoldig pung og lodret vestlig pung. Vælg det mønster, du bedst kan lide

Lav en læderpung Trin 02
Lav en læderpung Trin 02

Trin 2. Vælg et stykke læder, der er fleksibelt, men alligevel holdbart

Vælg et stykke læder, der er tykt nok til at være stærkt og holdbart, men også tyndt nok til let at kunne foldes i to. Undgå lette, tynde eller spinkle lædertyper, da disse er mere tilbøjelige til at rive. Vælg i stedet et mellemlangt læder.

Brug ikke et stykke læder, som du ikke kan folde på midten. Hvis læderet ikke foldes halvt, er det for tykt

Lav en læderpung Trin 03
Lav en læderpung Trin 03

Trin 3. Gnid konditioneringsolie på læderet, hvis du vil blødgøre det

Hæld ca. 1 tsk (5 ml) læderbalsam på en ren klud. Brug derefter kluden til at gnide balsamen ind i den højre (forreste eller ydre) side af læderet. Fordel olien jævnt, indtil den er fuldt optaget. Du kan gentage ansøgningen så mange gange som nødvendigt for at opnå den ønskede glans og smidighed.

  • Du kan købe læderkonditioneringsolie i en håndværksbutik.
  • Påfør ikke læderbalsam på den forkerte (bagside eller inderside) af læderet.

Tip: Du kan også bruge vand til at blødgøre de dele af tegnebogen, du vil folde, efter at det er gjort, så bare rolig, hvis læderet stadig er lidt hårdt.

Lav en læderpung Trin 04
Lav en læderpung Trin 04

Trin 4. Læg mønsterstykkerne oven på læderet

Sørg for, at mønsterstykkerne ikke overlapper hinanden, og at du vil kunne klippe hele vejen rundt om hvert stykke. Læg 1 eller flere vægte oven på mønsterstykkerne for at holde dem på plads, mens du klipper læderet. Sæt ikke stifter gennem læderet for at holde mønsterstykkerne på plads! Dette vil sandsynligvis skade læderet.

Du vil sandsynligvis have 4 til 6 stykker afhængigt af mønsteret

Del 2 af 3: Skæring af læderet

Lav en læderpung Trin 05
Lav en læderpung Trin 05

Trin 1. Skær læderet langs mønsterstykkerne med en roterende fræser

Læg læderet på en plastikskæremåtte, og læg derefter mønsterstykkerne over læderet. Påfør nok tryk med den roterende fræser til at gå gennem læderet i 1 pas. Sørg for at klippe lige, rene linjer.

  • Sørg for, at rotorkutteren er skarp, inden du begynder at skære. Dette vil give rene snit i læderet til et attraktivt udseende færdigt produkt.
  • Hvis fræseren ikke går hele vejen igennem læderet, skal du muligvis lægge større pres på at skære igennem læderet.
Lav en læderpung Trin 06
Lav en læderpung Trin 06

Trin 2. Trim langs kanterne på tegnebogsstykkerne for at vinkle dem

Du kan bruge et specielt læderbeskæringsværktøj, der kaldes en "læderfræser" til at skrå kanterne. Hvis du ikke har et specielt værktøj, skal du skære langs kanterne, mens du holder din roterende fræser i en vinkel på 45 grader. Gør dette hele vejen rundt om kanterne på din tegnebog.

  • Det er ikke nødvendigt at vinkle kanterne på din tegnebog, men det vil give en mere attraktiv tegnebog.
  • Du kan købe en læderfræs i en håndværksbutik.
Lav en læderpung Trin 07
Lav en læderpung Trin 07

Trin 3. Slib kanterne på tegnebogsstykkerne i 1 retning for at glatte dem ud

Hvis der er mærkbare ru pletter langs kanterne af dine læderstykker, skal du bruge et stykke sandpapir til at glatte dem ud. Gnid sandpapiret langs kanterne af læderet, indtil det er glat.

Vælg et stykke sandpapir af mellemstor (200 til 400). Dette vil være med til at sikre, at du ikke ryster kanterne mere

Tip: Øv dig først på et stykke læder for at undgå at beskadige dine mønsterstykker.

Del 3 af 3: Montering af tegnebogen

Lav en læderpung Trin 08
Lav en læderpung Trin 08

Trin 1. Lim de mindre indvendige stykker på det store indvendige stykke

De små indvendige stykker holder kreditkort, når du fastgør dem til det store indvendige stykke. Der er også et stort ydre stykke, der kan forbindes med det store indvendige stykke for at danne lommen til kontanter. Påfør læderlim på stykkerne, og pres dem på højre (forreste eller ydre) side af 1 af de store stykker.

Sørg for, at de forkerte sider af begge stykker vender mod hinanden

Lav en læderpung Trin 09
Lav en læderpung Trin 09

Trin 2. Påfør læderlimet rundt om kanterne på de inderste stykker

Pres limen på bagsiden af de inderste stykker, og pres dem på det store indvendige stykke, så de små indvendige stykker er cirka 1,3 cm fra kanterne af det store stykke.

  • Du skal muligvis lagre 3 eller flere stykker, eller du kan kun have 1 stykke til at lime på plads afhængigt af dit mønster.
  • Limen skal tørre i mindst 8 timer, men du vil måske vente op til 24 timer for at sikre, at den er helt tør.
Lav en læderpung Trin 10
Lav en læderpung Trin 10

Trin 3. Score kanterne på de indre og ydre mønsterstykker

Disse mærker vil guide dig, når du syr tegnebogen sammen. Når limen er tørret, skal du bruge et scoringsværktøj til at trykke mærker med jævnt mellemrum ind i bunden og siderne af de indre mønsterstykker. Placer mærkerne ca. 0,38 cm (0,15 in), og anbring dem, så de er ca. 0,64 cm (0,25 cm) fra kanterne af læderstykkerne.

Du skal muligvis bruge en hammer til at lave scoremærkerne afhængigt af dit læders sejhed. Tryk scoringsværktøjet ind i læderet, og slå derefter toppen af værktøjet en eller to gange med hammeren

Lav en læderpung Trin 11
Lav en læderpung Trin 11

Trin 4. Sy læderet gennem kanterne af de inderste stykker

Sæt en gevindnål ind i det første scoremærke, og før den hele vejen igennem lagene af læder og ud på den anden side. Sæt derefter nålen tilbage gennem læderet og ud gennem det andet scoremærke. Fortsæt med at sy ind og ud af scoremærkerne, indtil du når slutningen af det første indre tegnebogstykke. Gentag derefter for det andet indre tegnebogstykke.

Hvis du har problemer med at få tråden til at glide gennem læderet, skal du smøre den med lidt voks, f.eks. Ved at gnide tråden mod siden af et lys

Lav en læderpung Trin 12
Lav en læderpung Trin 12

Trin 5. Sy de forreste og bageste stykker af tegnebogskroppen sammen

Tråd en nål med en trådtråd på 18 tommer, og bind en knude til sidst. Brug gevindnålen til at sy i hånden langs kanterne på tegnebogskroppen. Brug partiturerne som din guide til, hvor du skal sy.

Sørg for ikke at sy åbningen af tegnebogen lukket! Sy kun langs siderne og nederste kant af tegnebogen

Lav en læderpung Trin 13
Lav en læderpung Trin 13

Trin 6. Bind den sidste søm af, og klip tråden

Når du er færdig med at sy rundt om kanterne på de 2 store tegnebogsstykker, skal du sy den sidste søm 2 gange mere. Efter den anden søm stikkes nålen gennem 1 lag læder, så enden af tråden kommer ud på indersiden af tegnebogen. Bind derefter tråden i en knude så tæt på læderet som muligt. Skær den overskydende tråd ca. 0,64 cm fra knuden.

Interesseret i at lave flere læderprojekter?

Prøv at lave et læderbælte eller et par læderhandsker derefter!

Anbefalede: