3 måder at lave smeltet glas Cabochons

Indholdsfortegnelse:

3 måder at lave smeltet glas Cabochons
3 måder at lave smeltet glas Cabochons
Anonim

Cabochons er en vigtig del af smeltede glassmykker. Dichroic cabochons er meget udbredt i smeltede glasøreringe, smeltede glasvedhæng, armbånd og halskæder. Smeltet glaskunst får en anden dimension med inddragelse af sammensmeltede dikroiske stykker. At lave cabochons er ikke svært, da et emne kun kræver et stykke dikroik og et klart glas. Når du har mestret denne teknik, vil du måske eksperimentere ved at bruge lag af dikroik og smelte dem sammen. Færdig dichroic stykker kan også bruges i ædle metaller ler smykker samt med kæde maille.

Trin

Metode 1 af 3: Fremstilling af Dichroic Fused Glass Cabochons

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 1
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 1

Trin 1. Læg hyldepapiret på ovnhylden

Saml dine glasstykker med glaslåget placeret jævnt oven på dikroikken, med det dikroiske lag opad. Den klare hætte skal være større end bunden, da det dikroiske lag undertiden kan sive ud under det klare glas.

  • Vær forsigtig, når du stabler glassene. Dikroiske glasoverflader bør ikke vende mod hinanden, fordi de ikke binder godt.
  • Lag dit glas som en gulddichroic (sort bund), stringers (gennemsigtig), krusning (gennemsigtig) og dækglas (klar hætte).
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 2
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 2

Trin 2. Indstil temperaturen på ovnen

Hvis du bruger en manuel ovn, skal du indstille temperaturen til medium i cirka 15 minutter. Bring op til 815 ° C (1500 ° F) i timen, og hold den i 10 minutter. Hvis du bruger en programmerbar ovn, skal du øge din temperatur til 1500 ° F i timen og holde den i 10 minutter. Kontroller, at dine cabochons er fuldt smeltet. Hvis ikke, lad temperaturen vende tilbage til 1500 ° F og hold i yderligere 5 minutter.

Når glasset er helt smeltet, skal du slukke for ovnen og åbne døren, indtil temperaturen når 540 ° C. Luk døren. Gentag, indtil temperaturen er stabil ved 1000 ° F

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 3
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 3

Trin 3. Lad temperaturen langsomt falde til 978 ° F (525 ° C)

Tænd ovnen igen, og hold ved denne temperatur i 20 til 30 minutter. Dette er udglødningstemperaturen, som hjælper med at reducere de belastninger og belastninger, der opbygges i glasset under smeltning.

  • Efter glødning af glasset skal du slukke for ovnen og vente, indtil glasset er helt afkølet, før du fjerner det.
  • For programmerbare ovne vil du kunne inkludere disse trin i din fyringsplan.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 4
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 4

Trin 4. Brug en sav til at trimme uregelmæssige kanter

Efter at det smeltede glas er afkølet, kan du bruge en flisesav, en glassav eller en ringsav til at trimme disse kanter. Brug saven til derefter at skære det smeltede glas i en række forskellige former, størrelser og stykker.

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 5
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 5

Trin 5. Tag de stykker, du skærer, glat kanten, og ildpuds

Slib kanterne på stykkerne med en sav med en 600 gritbit for at glatte hårde, skarpe kanter ud. Skyl cabochon i vand. Læg den tilbage i ovnen, og fyr den ved fuld rampe til et mål på 1350 grader, og hold den i 10-15 minutter. Lad derefter cabochonerne køle helt af mellem flere timer til en hel dag.

Metode 2 af 3: Fremstilling af smeltede glaspytter

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 6
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 6

Trin 1. Saml dine glasstykker sammen

Læg en stak med syv 1/8”tykke lag 3x3” glas i din ovn. Hvis du smelter sammen to stakke glas i din ovn ad gangen, skal du sørge for at efterlade nok tomt rum omkring dem i ovnen, så glasstykkerne let kan sprede sig, når de smelter til at smelte sammen.

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 7
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 7

Trin 2. Fyr ovnen ved hjælp af en fyringsplan

Skydningsplanen vil blive opdelt i fire forskellige segmenter, hvor du vil justere og holde temperaturen i et bestemt tidsrum for at opvarme lagene. Undgå termisk stød ved at bremse rampen i det første segment for at affyre lag større end 3x3”i størrelse.

  • For det første segment, affyr lagene ved en rampe på 500 grader i timen med et mål på 1225 grader Fahrenheit. Hold den temperatur i en time.
  • For det andet segment, affyr lagene på en fuld rampe med et mål på 1500 grader og hold den temperatur i 30 minutter.
  • For det tredje segment, affyr lagene igen på en fuld rampe med en ny måltemperatur på 950 grader Fahrenheit i en time.
  • For det fjerde og sidste segment, affyr lagene på en rampe på 150 grader Fahrenheit i timen med et mål på 725 grader. Dette er en hurtig affyring, så gider ikke holde den i en bestemt tid. Opnå måltemperaturen, og sluk for ovnen.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 8
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 8

Trin 3. Kontroller, om de syv lag er fuldt smeltet

På dette tidspunkt skulle glaslagene have spredt sig til at være omkring 1/3 af den oprindelige højde af glasstakken. Transport vandpytterne til dit arbejdsbord, når de er helt afkølet.

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 9
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 9

Trin 4. Forbered dig på at arbejde med dine vandpytter

Rengør det smeltede glas, og vend dem om. Du bør kunne se en koncentrisk ring af farver som et resultat af, at de syv lag smelter sammen. Brug fast tryk og scor pyt i midten ved at score det ned på midten med en glasskærer.

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 10
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 10

Trin 5. Knæk glasset ved hjælp af kørende tang

Hvis glasset er for tykt til at bryde væk, hvilket meget af tiden er, er der en alternativ metode til at bryde glasset. Sæt glasset oven på to blyanter på begge sider af vandpyttens lange kanter. Brug kanten af en hammer ansigt til at give glasset et fast tryk.

  • Scorelinjen, du oprettede med en glasskærer i det foregående trin, skulle være på vandpyttens anden side, når du bryder klassen. Så knæk glasset med scorelinjen nedad.
  • Brug altid øjenbeskyttelse, når du rammer glas med hammeren, selv når du trykker let eller fast.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 11
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 11

Trin 6. Brug dit valgfrie værktøj til at fortsætte med at bryde glaspytten

Hver halvdel af vandpytten skal nedbrydes yderligere for at skabe mindre stykker, der bliver lettere at arbejde med og forfine. Et anbefalet værktøj at bruge er en mosaiknipper. Skær pladerne i en række mindre stykker.

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 12
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 12

Trin 7. Form de hakkede stykker til vandpytter

Varme er nødvendig for at skabe cabochons i de runde, ikke -facetterede sten eller vandpytter, som denne metode kræver. Det er nødvendigt at fyre den i ovnen igen. Arranger bidderne på ovnen, et par centimeter fra hinanden, som du ville koge dejen på en bageplade.

  • For det første segment, affyr vandpytterne ved en rampe på 500 grader Fahrenheit i timen med et mål på 1000 grader Fahrenheit. Hold den ikke i nogen tid, bare lav en hurtig brand og opvarm den hurtigt, indtil den når sin måltemp.
  • For det andet segment, affyr vandpytterne ved en fuld rampe med et mål på 1500 grader Fahrenheit. Hold den i 30 minutter.
  • For det tredje segment, affyr vandpytterne på fuld rampe igen med et nyt mål på 950 grader Fahrenheit. Hold den i 30 minutter.
  • For det fjerde segment, affyr vandpytterne ved 300 grader i timen med et mål på 725 grader Fahrenheit. Hold det ikke. I stedet skal du bare fyre den hurtigt igen.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 13
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 13

Trin 8. Fjern fejl fra dine vandpølse cabochon stykker

Hyldeprimer kan sidde fast på bunden af vandpølse cabochons og eddike er en god måde at fjerne dette på. Sug stykkerne i blød i 20-30 minutter, ryst dem forsigtigt i beholderen, og fjern vandpyttens cabochons fra eddiken.

  • Hyldeprimeren skal let skylles væk efter en blødning. Hvis det ikke gør det, skal du lægge dem i blød i længere tid, indtil du bemærker, at hyldeprimeren er helt væk.
  • Fjern eventuel devitrifikation med en sandblæser. Hvis du ikke har adgang til en sandblæser, kan let devitrifikation fjernes fra toppen af cabochon -vandpytter med glasætsecreme. Dæk vandpytterne med fløde i 30 minutter, og skyl dem derefter rene.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 14
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 14

Trin 9. Returner sandblæste eller ætsede cabochonpytter til ovnen

En sidste ildpuds er det sidste trin til at færdiggøre dine vandpytter. Fordi det giver polering til vandpytterne, er holdetider i de fleste segmenter forældede.

  • For det første affyringssegment har du en rampe på 500 grader Fahrenheit i timen med et mål på 1000 grader Fahrenheit. Hold ikke, når det har nået sit mål.
  • For det andet affyringssegment har du en fuld rampe med et mål på 1400 grader Fahrenheit. Hold den ikke.
  • For det tredje affyringssegment har du en fuld rampe med et mål på 950 grader Fahrenheit. Hold den i 30 minutter.
  • For det fjerde affyringssegment har du en rampe på 300 grader Fahrenheit i timen med et mål på 725 grader Fahrenheit. Hold den ikke.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 15
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 15

Trin 10. Fjern de færdige cabochon -vandpytter

Når brændingen er færdig, og ovnen er afkølet, fjernes cabochonpytterne fra ovnen. Dine smykkekomponenter er færdige og klar til brug. Vær opmærksom på, at det kan tage flere timer til en hel dag, før afkølingen er fuldført.

Metode 3 af 3: Fusing Bullseye Cabochons

Lav Cabochons i smeltet glas Trin 16
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 16

Trin 1. Påfør jævnt tryk, mens du laver et fast, rent snit

Hold din glasskærer som en pen og skær en lige linje på dit glas. Skær mod dig, hvis du laver lige linjer. Skær væk fra dig, hvis du skærer buede linjer.

  • Snap lige snit ved at bruge knækketang. Alternativt kan du holde glasstykket på hver side af det snit, du har lavet, og også snappe glasset fra hinanden på den måde.
  • Tryk på buede snit på bagsiden af glasset langs scorelinjen, indtil det begynder at gå i stykker.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 17
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 17

Trin 2. Saml stykker sammen for at forberede dem til ovnen

Lav designs med 2-3 lag 1,6 mm tykt glas, enten alle forskellige farver eller i et mønster. Læg dem på ovnen med cirka 10 mm mellemrum, så de kan sprede sig uden at forstyrre de andre smeltende glas på ovnen.

  • Tilsæt små mængder af PVA/vandblandingen (halv PVA -lim, halvt vand) til glasset for at hjælpe dem med at hænge sammen og for at forhindre forskydning, når du flytter dem rundt.
  • Sørg for, at limen er tørret helt, før du tænder for ovnen for at begynde at brænde stykkerne.
  • Overvej placeringen af de glasstykker, du placerer på ovnen. For eksempel, hvis du vil have firkantede cabochoner, skal du placere glasset tættere på fronten, hvor ovnen er køligere.
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 18
Lav Cabochons i smeltet glas Trin 18

Trin 3. Læg glasstykkerne i ovnen

Tænd ovnen og begynd at fyre stykkerne ved forskellige ramper og temperaturer for at få glasstykkerne til at smelte sammen og skabe bullseye cabochons. Hvis du har en automatisk ovn, skal du indtaste tallene herunder, og ovnen udfører arbejdet. Ellers juster segmenterne manuelt.

  • For det første segment, har rampen ved 222C ved måltemperaturen på 677C, og hold den i 30 minutter.
  • For det andet segment, har rampen ved 333C ved måltemperaturen på 816C, og hold den i 10 minutter.
  • For det tredje segment skal rampen være fuld ved måltemperaturen 516C, og holde den i 30 minutter.
  • For det fjerde segment har rampen ved 83C ved måltemperaturen på 371C, og hold den ikke. Dette er en hurtig brand.
  • For det femte segment skal rampen være fuld ved måltemperaturen på 80C, og igen skal du ikke holde den. Dette er endnu en hurtig brand. Lad de smeltede stykker køle af bagefter. Vær opmærksom på, at det kan tage timer, før det er helt afkølet.

Tips

  • Luftbobler kan undertiden fanges mellem et kruset dikroisk lag og det klare glas. Nogle brugere forfyrer dikroikken med krusningssiden nedad. Generelt bruger de en tack fusing affyringsplan til dette. Andre fyrer til 1400 ° F i ti minutter. Dette skal overvåges omhyggeligt for at sikre, at du ikke brænder for meget. Hældning af klar medium fritte i krusningerne og derefter montering af hætten og sikringen fungerer også godt.
  • Hvis dikroikken siver ud under den klare hætte, selvom du har en større hætte, kan det skyldes, at det klare glas ikke fusionerer til det dikroiske lag. Inden sammensmeltning skal du fjerne noget af det dikroiske lag på kanten af glasset, så låget kan smelte til bundlaget, før det begynder at sprede sig.

Anbefalede: