Sådan køres en quizshow -konkurrence: 14 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan køres en quizshow -konkurrence: 14 trin (med billeder)
Sådan køres en quizshow -konkurrence: 14 trin (med billeder)
Anonim

Du kan beslutte at køre en quiz -konkurrence i dit klasseværelse for at få eleverne til at engagere sig i materialet. Eller du vil måske gerne køre en quiz -show -stilkonkurrence derhjemme med venner som en udfordrende og sjov måde at hænge ud. For at køre en quizshow -konkurrence skal du bestemme formatet og beslutte, om du vil køre konkurrencen med en live -vært eller ved at bygge den på et computerprogram. Du kan også tage skridt til at sikre, at quiz -showet forløber problemfrit, og at alle deltagerne nyder konkurrencen.

Trin

Del 1 af 4: Bestemmelse af konkurrenceformen

Kør en Quiz Show Competition Trin 1
Kør en Quiz Show Competition Trin 1

Trin 1. Beslut, om deltagerne skal konkurrere individuelt eller i hold

Tænk på quiz -showets format, herunder antallet af deltagere, konkurrencens emne og hvordan quiz -showet vil blive afviklet. Start med at bestemme, hvordan du vil organisere deltagerne i quizshowet. Spørg dig selv: Vil deltagerne konkurrere som et hold eller som enkeltpersoner?

  • Du tænker måske over, hvor mange deltagere du gerne vil have i konkurrencen, og afgør derefter, om hold eller individuelle konkurrenter giver mere mening. At have store hold kan være sjovt, hvis der kommer til at være mange deltagere, mens individuelle konkurrenter kan være ideelle, hvis der kun skal være en håndfuld deltagere.
  • Du kan vælge teams, hvis du prøver at vænne deltagerne til at arbejde som en gruppe. Dette kan være en god måde at tilskynde til social interaktion mellem venner eller teamwork blandt en klasse af studerende.
  • Du kan også opdele quiz -showet i sektioner eller heats, hvor hold konkurrerer mod hinanden i heat. Uanset hvilket hold der vinder heatene, står de over for hinanden i konkurrencens sidste runde.
Kør en Quiz Show Competition Trin 2
Kør en Quiz Show Competition Trin 2

Trin 2. Opret regler for konkurrencen

Du bør også fastsætte regler for quizshowet, så deltagerne ved, hvad de kan forvente, når de spiller. Du kan oprette strenge regler for, hvordan konkurrenter spiller mod hinanden, herunder trykke på en summer eller række hånden op, når de har svaret på et spørgsmål. Du kan også bemærke, hvordan konkurrenterne optjener point i quizshowet.

  • For eksempel kan du have en regel, hvor konkurrenterne tjener fem point for hvert spørgsmål, de svarer korrekt. Så hvis der er uafgjort i slutningen af konkurrencen, er der en pludselig dødskamp, hvor konkurrenter svarer på vanskelige spørgsmål så hurtigt som de kan.
  • Du kan også tillade at stjæle point fra et modstanderhold, hvis et teammedlem ikke besvarer et spørgsmål inden for en bestemt tidsramme.
Kør en Quiz Show Competition Trin 3
Kør en Quiz Show Competition Trin 3

Trin 3. Sammensæt indhold til konkurrencen

Som den ansvarlige for tilrettelæggelsen af quizshowet, bør du sammenstille indholdet til konkurrencen på forhånd. Du kan bruge materialer fra klassen til at oprette indholdet til konkurrencen, f.eks. Navne og datoer for en historisk periode eller spørgsmål om en læseopgave udført i klassen. Eller du kan bruge materialer fra andre kilder, f.eks. Videnskabelige tidsskrifter eller popkulturartikler, til at skabe indhold til quizshowet.

Du kan beslutte at inkludere en blanding af lette spørgsmål og vanskelige spørgsmål i indholdet, så konkurrenterne stadig kan blive udfordret og have det sjovt. At have en række spørgsmål kan også holde konkurrencen interessant og engagerende for alle tilskuere i rummet

Del 2 af 4: Afvikling af konkurrencen med en levende vært

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 4
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 4

Trin 1. Frivilligt at være vært

Du kan beslutte at melde dig frivilligt som vært for quizshowet, især hvis du står for konkurrencen. Sørg for, at du er tryg ved at tale foran en mængde og i stand til at holde energien oppe i rummet under konkurrencen. Du bør også være upartisk og ikke vise nogen præference for nogen af deltagerne, selvom de er dine elever eller dine nære venner.

Kør en Quiz Show Competition Trin 5
Kør en Quiz Show Competition Trin 5

Trin 2. Bed en udgående ven eller kollega om at være vært

Hvis du ikke ønsker at være vært for quizprogrammet, kan du bede en ven, der er udadvendt og behagelig foran folk om at være vært. At have en live vært, der er fuld af energi, kan hjælpe med at holde konkurrencen sjov og positiv.

Du kan bede en ven, der er kendt for at være social, udadvendt og udadvendt om at være vært for showet for dig. Eller du kan bede en kollega, f.eks. En anden lærer eller professor, om at være gæstvært

Kør en Quiz Show Competition Trin 6
Kør en Quiz Show Competition Trin 6

Trin 3. Sørg for, at værten har gode talerfærdigheder

Uanset hvem der accepterer at være vært for konkurrencen, vil du sikre dig, at de er sikre, engagerende og optimistiske. De skal have gode talerfærdigheder og være trygge ved at stille spørgsmål til konkurrenterne. De bør også være i stand til at holde tempoet i quiz -showet rask og hurtig, så konkurrenterne og publikum forbliver engageret i showet.

Du vil måske også have en vært, der er villig til at lade konkurrenterne vide, når de har et forkert spørgsmål eller ikke har fundet det rigtige svar. De skulle gøre dette med takt og derefter gå videre til det næste spørgsmål eller lade det andet hold svare. Dette vil holde showets tempo på sporet og sikre, at showet ikke føles langsomt eller kedeligt

Del 3 af 4: Opbygning af quiz -showet på et computerprogram

Kør en Quiz Show Competition Trin 7
Kør en Quiz Show Competition Trin 7

Trin 1. Brug et eksisterende quizprogram

Hvis du er fortrolig med at bruge teknologi, kan du bruge et eksisterende quizprogram i din konkurrence. Disse programmer er designet af ekspert programmører til at gøre det let at sætte et quiz -show på som at klikke med musen.

Du kan søge efter et quizprogram, der indeholder indhold, der vedrører din klasse eller dit interesseområde for konkurrencen. Eller du kan tilføje dit eget indhold til en quizshow -skabelon og uploade det til programmet og oprette et quiz -show -spil, du kan køre på en computer

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 8
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 8

Trin 2. Lav dit eget quizshow

Du kan også prøve at oprette dit eget quizprogram ved hjælp af et computerprogram. Programmer som Adobe Flash kan bruges til at bygge et quiz -show. Dette kan være en god mulighed, hvis du er teknisk kyndig og sikker på at bruge computerprogrammer til at designe en quiz. Du kan også vælge denne mulighed, hvis du vil lære dig selv at designe en quiz på computeren.

Når du bygger spilshowet, skal du sørge for at inkludere interaktive elementer, f.eks. Knapper, der udløser lydprompts og en løbende total af konkurrentens score på skærmen. Du kan også give deltagerne mulighed for at indtaste tekst i quizzen for at besvare spørgsmål

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 9
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 9

Trin 3. Test quiz -showet, før du bruger det

Brug af en computer i et quiz -show kan skabe tekniske fejl eller problemer. Sørg for, at du først kører quizshowet på computeren på egen hånd for at teste quizens indhold og funktionalitet. Du kan teste quiz -programmet på den computer, du planlægger at bruge under selve quiz -showet, f.eks. En skolecomputer eller din hjemmecomputer, for at sikre, at alt kører problemfrit.

  • Når du tester quizshowet, skal du sætte dig selv i en konkurrents position og kontrollere, at al funktionaliteten giver mening. Test eventuelle interaktive dele af quizzen, og sørg for, at funktionalitet som en scoretæller eller en timer på skærmen fungerer korrekt.
  • Hvis du beslutter dig for at bruge computerprogramquizzen i en live -indstilling, kan du også gemme quiz -svarene i en forseglet kuvert. Du har muligvis også en live vært, der læser partiturerne op for deltagerne, når de vises i quiz -showet.

Del 4 af 4: Sørg for, at quiz -showet går godt

Kør en Quiz Show Competition Trin 10
Kør en Quiz Show Competition Trin 10

Trin 1. Find deltagere til quiz -showet

For at få en vellykket quizshow -konkurrence skal du have entusiastiske deltagere. Få deltagere i dit klasseværelse, dit kontor eller i din vennegruppe. Lad deltagerne vide, hvornår quizshow -konkurrencen skal afholdes, og hvad der forventes af dem som konkurrenter. Du kan også dele deltagerne i hold på forhånd, så de kan øve sammen inden konkurrencen.

  • Du kan give deltagerne eksempler på spørgsmål for at hjælpe dem med at forberede sig til konkurrencen. Du kan inkludere en række vanskelige og nemme eksempelspørgsmål, så deltagerne kan få en forsmag på, hvad de vil blive spurgt om.
  • Du kan også få tilskuere til showet, så konkurrencen føles mere som et rigtigt quiz -show. Du kan få tilskuere til showet ved at bede elever på skolen om at deltage eller andre venner i dit sociale netværk.
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 11
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 11

Trin 2. Opsæt en plads til quiz -showet

Du bør oprette et rum, der er stort nok til alle konkurrenterne, værten og publikum. Dette kan være en stor hal i skolen, klasseværelset eller et stort værelse i dit hjem. Opstil et område, hvor konkurrenterne kan se hinanden og konkurrere, komplet med borde og buzzere. Sæt stole ud for tilskuerne. Du kan også opsætte en mikrofon til værten, så de kan blive hørt af tilskuerne.

Du kan også oprette en resultattavle, der kan placeres bag deltagerne, så tilskuerne kan se den. Du kan også vise præmierne, så alle ved, hvad der er på spil

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 12
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 12

Trin 3. Tilskynd værten til at introducere showet og lave opsummeringer

Du skal have værten til at køre quiz -showet på en professionel, hjælpsom måde. Sørg for, at værten introducerer quizprogrammet, forklarer kort reglerne og introducerer hvert hold eller hver enkelt konkurrent. De skal fungere som en vejledning for konkurrenterne og være i stand til at besvare alle spørgsmål, konkurrenter måtte have om quizshowet.

Værten bør også lave opsummeringer gennem quizshowet for at lade konkurrenterne vide, hvor de står i konkurrencen. For eksempel kan de afslutte hver spillerunde med at læse partiturerne for hvert hold eller den enkelte konkurrent. De kan også give konkurrenterne besked, når de falder bagud, og opfordre dem til at forsøge at indhente føringsscoreren

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 13
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 13

Trin 4. Få alle i rummet involveret i spilshowet

Værten bør også gøre et punkt i at få alle involveret i spilshowet, fra deltagerne til tilskuerne. De kan tilskynde tilskuerne til at heppe på deres yndlingshold eller konkurrenter. De kan også få enkeltpersoner fra publikum til at fungere som en telefon, en ven eller en livline til en konkurrent, hvis de kæmper med et spørgsmål.

For at få tilskuerne mere involveret kan værten også afstemme dem og bede dem om at besvare et spørgsmål til konkurrenterne. Eller de kan få tilskuerne til at vælge temaet om pludselig død for konkurrenterne

Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 14
Kør en Quiz Show -konkurrence Trin 14

Trin 5. Hav præmier til vinderne

Du bør belønne vinderne af quiz -showet med præmier, da dette får showet til at føles mere som en konkurrence. Du kan give vinderne en fysisk præmie, f.eks. Den nyeste gadget eller en bog om emnet, der diskuteres i quiz -showet. Hvis du har råd, kan du endda give vinderne en pengepræmie.

Anbefalede: