Sådan tegnes et kort over USA: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tegnes et kort over USA: 9 trin (med billeder)
Sådan tegnes et kort over USA: 9 trin (med billeder)
Anonim

Det er sværere at tegne et kort over USA, end det ser ud. Du kan dog øve dig og få det rigtigt. Mens du ser stater, der stort set er rektangler som Colorado og Wyoming, kan du ikke glemme stater som Maryland og West Virginia.

At tegne kortet over USA næsten perfekt er udfordrende og vanskelig. Belønningen ved at lave et omfattende kort går imidlertid ud over indsatsen. Læs videre for at forbedre dine færdigheder i at lave et godt kort over USA.

Trin

Tegn et kort over USA Trin 1
Tegn et kort over USA Trin 1

Trin 1. Lær om visse fremskrivninger og kort

Alle fremskrivninger vil have en vis grad af forvrængning.

  • Mercator -projektionen er en matematisk projektion, der strækker området ud til en uendelig faktor ved polerne. Selvom denne projektion viser områder nær ækvator nøjagtigt, er der en ekstrem mængde forvrængning nær polerne. Det anbefales at trække fra denne projektion, da USA sidder under 50 ° N breddegraden, hvor forvrængning bliver virkelig høj.
  • Winkel Triple Projection er et kompromis projektion designet til at se hele verden med minimal forvrængning. Dette er ikke en god fremskrivning at trække fra, da USA's længdegrad er for langt fra Prime Meridian til at have en præcis tegning.
  • Albers kegleprojektion med lige areal er en projektion designet til at bevare areal og form. Dette er et af de bedste kort at trække fra, da det giver en nøjagtig form af USA og er mest fortrolig med offentligheden. Husk bare, at gitterlinjerne ikke er helt vandrette eller lodrette.
Tegn et kort over USA Trin 2
Tegn et kort over USA Trin 2

Trin 2. Forstå de fire forskellige kort

De fire er politiske, fysiske, tematiske og kartogrammer. For nu behøver du ikke bekymre dig om kartogrammer.

  • Politiske kort vil omfatte:

    • Grænser
    • Navne på byer, hovedstæder og deres placeringer
    • Veje (større motorveje)
  • Fysiske kort vil omfatte:

    • Geografiske data (bjerge, dale, vandfald, floder osv.)
    • Højde (normalt angivet i farve - grøn er lav, brun høj) - nogle gange bruges en forklaring eller nøgle.
    • Vartegn
  • Tematiske kort vil være forskellige. I stedet for det sædvanlige afhænger tematiske kort af særlige egenskaber, såsom vegetation, olieforbrug, bytæthed, klimaforskelle osv. Der vil være brug for en legende, da kortet næsten helt sikkert vil blive farvet for at differentiere forskellige områder.
Tegn et kort over USA Trin 3
Tegn et kort over USA Trin 3

Trin 3. Forstå berømte vartegn

Et eksempel er det højeste bjerg i denne stat.

Tegn et kort over USA Trin 4
Tegn et kort over USA Trin 4

Trin 4. Identificer den projektion, du skal bruge til at tegne dit kort

Kort over USA på Internettet er en fin kilde, i stedet for at skulle købe det.

Tegn et kort over USA Trin 5
Tegn et kort over USA Trin 5

Trin 5. Tænk på størrelse

Jo mere du zoomer ind i USA, desto flere detaljer bliver du nødt til at udfylde. Dette er meget vigtigt for at tegne USA som helhed, for selv en mindre plet eller streak her og der kan påvirke formen betydeligt.

Tegn et kort over USA Trin 6
Tegn et kort over USA Trin 6

Trin 6. Genkend formerne for alle 50 tilstande

Mens nogle stater bogstaveligt talt bare er rektangler (f.eks. Wyoming og Colorado), kan du ikke glemme stater som Maryland og West Virginia. Således ville det være rimeligt at øve sig på at spore nogle af disse tilstande først og derefter sætte på hovedkortet. En tabel over landareal og et kort over staten er nyttig.

Tegn et kort over USA Trin 7
Tegn et kort over USA Trin 7

Trin 7. Prøv en grov skitse af omridset af landet og staterne

Du behøver ikke udfylde alle nødvendige detaljer, men bare en generalisering af, hvordan staten vil se ud. Dette ville være bedre end at starte blindt, end at have en generalisering. Da start med krogene med det samme med det samme normalt ville fordreje de fleste kort, anbefales det ikke at starte ad den rute.

Tegn et kort over USA Trin 8
Tegn et kort over USA Trin 8

Trin 8. Gå mere i detaljer

Det betyder ikke, at du tegner USA igen og igen. Det betyder heller ikke at slette det igen og igen og tegne det. Opdel snarere de steder, du har problemer med, og analyser detaljerne. Nogle eksempler er kystlinjer og floder. Selvom det ikke er nødvendigt, kan det være nyttigt at tage notater om, hvad der foregår hist og her og sådan.

  • Når du tegner temakort, må du ikke tegne kunstige øer, olierigge eller lignende ting, medmindre det er angivet i din legende. Unødvendig information kan forvirre læseren, selv i kort - ikke kun bøger.
  • Det er godt, hvis du plotter eller finder ud af ruter til store floder, der påvirker statens former. Nogle eksempler er Mississippi, Missouri, Colorado og de to røde floder (Oklahoma/Texas og North Dakota/Minnesota). Da floder påvirker USAs former, især i den østlige region, hjælper det betydeligt med at forbedre formen og reducerer forvrængning.
  • Husk om Alaska og Hawaii. Selvom de teknisk set ikke er i Lower 48, er de stadig en del af USA og skal derfor inkluderes på dit kort. Mange versioner af kort lavet af computere har Alaska og Hawaii i papirets nederste venstre hjørne, hvor Mexico deler grænsen til USA. Du kan også lægge dem på et separat ark papir.
Tegn et kort over USA Trin 9
Tegn et kort over USA Trin 9

Trin 9. Tegn din sidste med en blyant

En almindelig blyant nr. 2 er fin, men seriøse skitsere kan bruge et skitsersæt med 10 forskellige blyanter i alle nuancer. Dette bør omfatte følgende:

  • Farve - meget vigtigt til at tegne kort af alle slags. På et politisk kort er det klogt at vælge farver, der står i kontrast til hinanden, og ikke at farve i to grænsestater med en farve. På den måde reducerer det forvirringen.
  • Alle funktioner i det fysiske kort - forklaret ovenfor. Gør dette kun, hvis du tegner et fysisk kort.

    Det er muligt at farve en hybrid af politisk og fysisk. Farveblyanter sejrer frem for andre farvningsmetoder, da kortet bliver overfyldt. Dette vil kræve grænser, byer og hovedstæder og fysiske funktioner. Farve fra det fysiske, ikke politiske kort, vil blive brugt

  • Tematisk kort: data efter eget valg med en forklaring og farve i overensstemmelse hermed. Selvom du bliver nødt til at forske på internettet eller finde data fra bøger, er det stadig en strålende præstation at have tegnet USA i stedet for at kopiere og indsætte.
  • En markør (mørke farver foretrækkes) - dette er for at tydeliggøre grænser og få det til at skille sig ud. Uden markøren ville kontrasten være lav.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Tegn ikke blindt kanten af kortet, og udfyld staterne. Medmindre du er sikker på, hvad du laver, vil kortet næsten helt sikkert være skævt eller skævt på en eller anden måde. Gå i stedet fra vest til øst. På trods af undtagelsen af vestkysten og grænsen mellem Idaho og Montana er de vestlige stater relativt lette at tegne, og deres proportioner er enkle. De østlige stater er mere komplicerede i formen og har færre lige linjer. Deres proportioner er lette at ødelægge, især stater, der er lange og tynde, som Kentucky eller Tennessee.
  • Vær ikke bange for at begå en fejl. Hvis du er det, opnår du måske aldrig succes.

Anbefalede: