3 nemme måder at skære tykt karton på

Indholdsfortegnelse:

3 nemme måder at skære tykt karton på
3 nemme måder at skære tykt karton på
Anonim

Der er en række nemme måder at skære tykt pap på. Oddsen er stor for, at du har nogle af de værktøjer, du har brug for, gemt et sted i dit hjem lige nu. Men hvis du planlægger at skære meget pap, kan du investere i et specialiseret værktøj for at gøre denne proces lettere. Mens en værktøjskniv eller en saks får jobbet gjort, vil noget som en papskærende kniv eller elektrisk roterende værktøj virkelig strømline denne proces i fremtiden.

Trin

Metode 1 af 3: Almindelige værktøjer

Skær tykt pap Trin 1
Skær tykt pap Trin 1

Trin 1. Tag en værktøjskniv eller kassefræser til en enkel løsning

Læg kartonen ned på en skæremåtte og fastgør den på plads med din off-hand. Forlæng bladet på din værktøjskniv eller æskeskærer, og punkter kartonen med spidsen af din kniv. Hold bladet i en 45 graders vinkel og træk det mod dig ved hjælp af let tryk.

  • Hvis det er bølgepap, skal du muligvis skære igennem den samme linje 2-3 gange for at komme helt igennem.
  • Den skridsikre skæremåtte beskytter din arbejdsflade mod skader.
  • Hold din hånd på hånden mindst 15 cm fra klingen, mens du klipper.
Skær tykt pap Trin 2
Skær tykt pap Trin 2

Trin 2. Vælg en roterende fræser til at skære rene linjer ind i din pap

Roterende skær bruges typisk til at klippe stof, men de skærer pap. Læg din pap ned oven på en skridsikker måtte, og skub den roterende fræser ind i pap. Påfør jævnt tryk, mens du trækker rotorknivens kniv i den retning, du vil skære.

  • Ligesom nyttekniven skal du bruge en skridsikker skæreunderlag, hvis du bruger en roterende fræser.
  • Den roterende fræser er en god mulighed, hvis du vil skære kurver.
  • Du kan muligvis bruge en pizzaskærer, hvis den har en virkelig skarp kant.
Skær tykt pap Trin 3
Skær tykt pap Trin 3

Trin 3. Brug en saks, hvis du ikke har andet liggende

Saks er ikke ideel, da det kan være svært at skære igennem tykkere pap, og knivene bliver matte. Alligevel skulle du kunne klippe pap med en grundlæggende saks. Hold pap op med din ikke -dominerende hånd, og åbn knivene rundt om kanten af pap. Luk håndtagene for at lave dit snit og gentag efter behov.

  • Hvis du har havearbejde eller beskærer en saks derhjemme, kan det være en bedre mulighed. Det afhænger dog af, hvor skarpe knivene er.
  • Hvis du har en brynsten eller en honningstang, skal du slibe din sakseklinge, inden du skærer særligt tykt pap.

Metode 2 af 3: Specialiserede værktøjer

Skær tykt pap Trin 4
Skær tykt pap Trin 4

Trin 1. Køb let en papkniv til at skære bølgepap

En papkniv er en rund, savtakket klinge med blødere tænder. Det er udtrykkeligt designet til at gøre det let at skære tykt karton. For at bruge en skal du skubbe spidsen af bladet gennem pap og derefter flytte det frem og tilbage, som om du skærer gennem en saftig bøf. Du ender med et perfekt snit hver gang!

  • Du kan muligvis finde en af disse i en håndværksbutik. Du skal dog nok købe det online.
  • Dette er en god investering, hvis du er lærer, eller hvis du har børn. Disse papskærende knive er meget sikrere end andre muligheder. De er virkelig ret kedelige i forhold til en almindelig kniv.
Skær tykt pap Trin 5
Skær tykt pap Trin 5

Trin 2. Brug en speciel papskæresaks til en anden enkel løsning

Der er papsaks, du kan købe for at hugge din pap op. Disse sakse er buede og har et skarpt blad til let at skære i pap. Du bruger disse saks på samme måde som du ville bruge et normalt par; bare åbn knivene rundt om en yderkant og luk håndtagene sammen for at skære din pap.

Dette er en anden god mulighed, hvis du skal have ældre børn til at skære noget pap

Skær tykt pap Trin 6
Skær tykt pap Trin 6

Trin 3. Gå efter en elektrisk roterende fræser til hurtigt at makulere masser af pap

Vælg en af disse online eller i en byggeforretningsbutik. Slip sikkerhedsventilen oven på kniven, og tryk på den store knap på grebet for at aktivere skærebladet. Skub derefter pap langsomt ind i styret på forsiden af rotorkutteren og flyt det fremad for at skære pap.

  • Der er en skærebeskytter, der dækker størstedelen af bladet, så disse ting er generelt ret sikre.
  • Disse fræsere er også en god mulighed, hvis du regelmæssigt skal skære mesh, skumbræt, indpakningspapir eller karton.
Skær tykt pap Trin 7
Skær tykt pap Trin 7

Trin 4. Skær igennem ekstremt hård karton med en cirkelsav

Hvis du har noget pap i industriel styrke, kan du skære igennem det med en cirkelsav. Læg kartonen oven på to savheste og fastgør den med klemmer. Indstil din cirkelsav til den laveste skærehastighed. Løft knivbeskytteren op, hold vejledningen på kanten af dit snit. Placer begge dine hænder oven på håndtaget, og træk i aftrækkeren for langsomt at føre saven frem. Lad bladets momentum bære dig gennem dit snit.

  • Du skal bære en støvmaske og beskyttelsesbriller, hvis du bruger en cirkelsav, da bladet kan sende papskår, der flyver i luften.
  • Du kan også bruge en båndsav, en elektrisk skærekniv og en bordsav, hvis du ved, hvordan du bruger et af disse værktøjer.
Skær tykt pap Trin 8
Skær tykt pap Trin 8

Trin 5. Brug en laserskærer til at lave præcise snit og graveringer i pap

Laserskærere er dyre, men de kan være en god investering, hvis du skærer meget pap til arbejde. For at bruge en skal du lægge din pap fladt i skærebedet. Indtast derefter målene eller designet i tegningssoftwaren, der er forbundet til fræseren. Juster laserskærerens indstillinger for pap og lad det skære igennem materialet for dig!

  • Laserskærere har typisk forskellige indstillinger for metal, træ, kork, plast og andre materialer. Sørg for at ændre indstillingerne, så laseren er indstillet til pap, hvis du vil have skarpe linjer.
  • Mange universiteter har laserskærere, som studerende kan bruge under tilsyn af professor.

Metode 3 af 3: Sådan gør du det lettere at skære

Skær tykt pap Trin 9
Skær tykt pap Trin 9

Trin 1. Brug en metallineal som en lige kant til rene, lige snit

Hvis du vil have et perfekt lige snit, tag en metallineal og stil den op langs din skærelinje. Træk din værktøjskniv langs linealen, eller hold pap over kanten af et bord og før forsigtigt dine sakse langs kanten. Du kan også bruge en metallineal som en retningslinje for en cirkelsav, papkniv eller roterende værktøj.

Du bør ikke bruge træ eller plast som en lige kant. Hvis dit skæreværktøj griber fat i en ikke-metalgenstand, kan den skære igennem den

Skær tykt pap Trin 10
Skær tykt pap Trin 10

Trin 2. Tape stenciler til din pap, hvis du skærer en bestemt form ud

Du kan tegne direkte på pap for at skære en bestemt form ud, men det er meget lettere at simpelthen tape en stencil direkte på din pap. Fastgør stencilen med gennemsigtig malertape og brug stencilens kant som din guide. Skær forsigtigt rundt om stencilens yderkant og fjern den forsigtigt, når du er færdig.

Tryk ikke båndet super hårdt ned, hvis du ikke vil have, at det skal skrælle noget af pap, når du tager det af

Skær tykt pap Trin 11
Skær tykt pap Trin 11

Trin 3. Brug korte strøg med en værktøjskniv eller roterende fræser til at skære kurver

Tegn den streg, du gerne vil klippe. Tag derefter en skarp værktøjskniv eller en roterende fræser. Hold bladet lige mod starten af dit snit og træk det langsomt langs den linje, du tegnede. Arbejd langsomt, og hold pause hver gang linjen krummer for at omlægge kniven eller fræseren. Ved at skære hver del af kurven i separate streger, forhindrer du klingen i at glide og sikrer, at dit snit ser problemfrit ud!

Du kan bruge et tegningskompas til at skitsere perfekte cirkler. Alternativt kan du også spore en flaskehætte eller en anden rund genstand

Skær tykt pap Trin 12
Skær tykt pap Trin 12

Trin 4. Læg en vægt oven på pap for at forhindre floss

Jo mere tryk du har på pap, desto mindre sandsynligt vil det være at splitte eller glide rundt. Tag fat i vægtstænger, papirvægte eller mursten og læg dem langs siderne af din skærelinje. Dette vil gøre det meget lettere at skære i pap.

Du kan ikke gøre dette, hvis du bruger en cirkelsav eller et elektrisk roterende værktøj, men den gode nyhed er, at du virkelig ikke har brug for det. Disse værktøjer behøver ikke nogen hjælp til at komme igennem pap

Skær tykt pap Trin 13
Skær tykt pap Trin 13

Trin 5. Scor din pap med en kedelig kant for at bøje den i stedet for at skære

Hvis du bare vil bøje pap, skal du lægge en metallineal ned langs den kant, du vil bøje, og tage en sløv kniv. Påfør let tryk og træk spidsen af kniven eller skeen langs linealen for at komprimere pap lidt ned. Fjern derefter din lineal og bøj kartonen i hånden. Det vil ikke have noget problem at bøje langs den linje, du lige scorede!

Du kan prøve at skære halvvejs gennem pap med en værktøjskniv for at score det, men det kan være lidt svært at gøre uden at skære hele vejen igennem materialet ved et uheld

Tips

Hvis du ikke har en skridsikker skæremåtte, kan du altid bruge et skærebræt. Alternativt kan du lægge et tykt lag skumbræt eller pap for at beskytte din arbejdsflade

Advarsler

  • Hvis du bruger et elværktøj, skal du holde dine hænder væk fra skærebladet. Brug en støvmaske og beskyttelsesbriller for at være sikker, mens du betjener værktøjet.
  • Saks bliver stadig sværere at bruge med hvert stykke pap, du klipper. Knivene bliver bare ved med at blive kedeligere og kedeligere. Det er fint at bruge grundlæggende saks, hvis du bare skærer et par strimler op, men det er ikke en effektiv måde at komme igennem en masse pap.

Anbefalede: