Sådan kantes en græsplæne med strengtrimmer: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan kantes en græsplæne med strengtrimmer: 9 trin (med billeder)
Sådan kantes en græsplæne med strengtrimmer: 9 trin (med billeder)
Anonim

Strygtrimmere, ukrudtskrammer, ukrudtspisere - uanset hvad du vil kalde dem, er de bestemt nyttige elværktøjer til forskellige typer græsplænevedligeholdelse! En praktisk måde, du kan bruge din snoretrimmer i din gård, er som en kant. Brug en ukrudtsspreder til at kantge grænsen til din græsplæne, uanset hvor den møder ting som havebede, terrasser, stier og indkørsler. Bare sørg for at tage de rigtige sikkerhedsforanstaltninger og brug de rigtige teknikker for at undgå ulykker og få gode resultater!

Trin

Del 1 af 2: Græsplæne Prep

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 1
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 1

Trin 1. Klip din græsplæne, inden du kanter den

Græsslåning giver græsset et pænt, ensartet udseende. Det eneste du skal gøre er at rydde op i kanterne med din strengtrimmer for at afslutte jobbet!

Hvis du ikke klipper din græsplæne lige før du kanter kanterne, kan græsset langs kanterne ende med at blive kortere end resten af græsset, så det ser ikke godt ud

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 2
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 2

Trin 2. Trim overfladen af græsset langs kanterne med din strengtrimmer

De fleste græsslåmaskiner klipper ikke græsset helt op til grænserne på græsplænen, så du vil sandsynligvis sidde tilbage med noget længere græs langs kanterne efter at have klippet. Start i venstre side af kanten, og hold din ukrudtsmaskine normalt. Tænd den, så snoren begynder at klippe de længere græsstrå, og gå derefter langsomt til højre langs hele kanten, indtil du klipper alt det længere græs.

  • Hvis din plæneklipper klipper græs helt op til grænserne, og det hele ser ensartet og pænt ud for dig, skal du gå videre og springe dette trin over.
  • Hvis din strengtrimmer skyder græsafklip i en havebed eller et andet område, du ikke vil have dem, skal du gå den modsatte retning, så den skyder dem tilbage i din gård.
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 3
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 3

Trin 3. Planlæg stien til kantning

Hvis det er din første gang, at markere, skal du markere stien ud langs græsset med tape, en slange eller et reb. Hvis grænserne på din græsplæne allerede er kantet, kan du bare følge de eksisterende linjer og rydde dem op. Hvor græsset møder hårde overflader som fortove, indkørsler og terrasser, skal du bare bruge betonlinjen til at styre din klippesti.

  • Generelt vil du kantre din græsplæne, hvor den møder havens senge og langs omkredsen.
  • Kontroller for begravede farer som ledninger, rør, sten og glasskår langs stien, og fjern eller undgå dem, mens du kant.

Del 2 af 2: Kantning

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 4
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 4

Trin 1. Hold trimmeren i en 90 graders vinkel, så snoren drejer top til bund

Vend din trimmer, så topbeskytteren vender mod dig. Sænk spinnerlinjen efter behov, indtil den næsten ikke kommer i kontakt med græsset og jorden langs grænsen til din græsplæne, du vil kant. Hvis du kanter langs en hård overflade, som en indkørsel, skal du holde trimmeren, så stregen er lige der, hvor græsset møder betonen.

  • Inden du starter din trimmer, skal du øve dig på at flytte hovedet langs kanten og holde det plant. Dette hjælper dig med at få bevægelsen ned, før du rent faktisk begynder at klippe langs grænsen til græsplænen, så du får en flot jævn kant.
  • Brug lange bukser, lukkede sko, handsker og sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller for at beskytte dig selv mod flyvende affald og snurren på din trimmer.
  • Må ikke klippe en græsplæne i nærheden af børn, kæledyr eller tilskuere. Du sender måske affald, der flyver deres vej!
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 5
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 5

Trin 2. Arbejd i den modsatte retning fra den retning, snoren drejer i

På den måde smider strengtrimmeren snavs væk fra snitbanen. De fleste strengtrimmere drejer med uret, så arbejd fra venstre mod højre. Men hvis din drejer mod uret, skal du arbejde fra højre til venstre i stedet.

Du vil måske skifte hvilken side af græsplænens kant du står på fra tid til anden for at undgå at sende snavs flyvende mod ting som biler eller siden af dit hjem

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 6
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 6

Trin 3. Hold trimmeren stabil og i niveau, mens du langsomt går langs kanten

Tænd din strengtrimmer, så den begynder at klippe langs kanten af græsset og ned i jorden. Begynd langsomt at gå langs kanten, og hold strengtrimmeren så jævn som muligt for at skære en jævn kant.

  • At stikke trimmerens motor under armen kan hjælpe dig med at holde den stabil.
  • Undgå at svinge strengtrimmeren med dine arme. Hold dine arme stille og flyt trimmeren, mens du går.
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 7
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 7

Trin 4. Gå langsomt og lad trimmerens vægt klare det meste af arbejdet

Hold ryggen mod den retning, trimmeren kaster snavs i. Gå fremad langs den planlagte kant, mens du fortsat holder trimmeren stabil og på et jævnt niveau. Hvis du kanter langs en hård overflade, er det lettest at stå på betonsiden. Hvis du sidder langs en haveseng eller omkreds, er det bedst at stå på græssiden.

Du kan gå tilbage over områder, hvis du laver ujævne snit eller ønsker at ændre kantlinjen lidt

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 8
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 8

Trin 5. Skovl løs jord, græstørv og andet affald op langs kanterne, mens du går

Smid det ned i en trillebør og bortskaf det korrekt. Dette lader dig tydeligt se kanterne, mens du arbejder. Det reducerer også mængden af snavs og andet affald, som du kan vende op og sende flyvende, mens du er i kant.

I de fleste tilfælde kan alt dette affald gå i din skraldespand. Sørg dog for at kende dine lokale regler, før du bare smider alt derinde

Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 9
Kant en græsplæne med strengtrimmer Trin 9

Trin 6. Blæs afklip og løst snavs væk fra friske kanter med en bladblæser

Dette sidste trin er valgfrit, men det kan virkelig få kanterne på din græsplæne til at poppe. Gå en lille blæser langs alle de kanter, du lige har klippet for at sprænge løst snavs og græsafklip væk.

Dette er også et godt tidspunkt at foretage anden vedligeholdelse af gården, såsom trimning af buske og buske. Du vil elske det polerede sidste look

Advarsler

  • Brug altid sko med lukkede tå, lange bukser, en skjorte med lange ærmer og beskyttelsesbriller, når du kantner med en snoretrimmer.
  • Gå ikke i nærheden af børn, kæledyr eller tilskuere.
  • Start aldrig en gasstrimmer i en garage eller et andet lukket rum. Kulilte kan hurtigt bygge op til farlige niveauer.

Anbefalede: