3 enkle måder at bruge et glastermometer på

Indholdsfortegnelse:

3 enkle måder at bruge et glastermometer på
3 enkle måder at bruge et glastermometer på
Anonim

Glastermometre var engang almindelige, men nu er forskellige former for digitale termometre mere udbredt. Hvis du har et valg, er det bedre at bruge et termometer uden glas. Glastermometre kan gå i stykker og forårsage personskade, og nogle indeholder kviksølv, som er giftigt; især dem, der indeholder kviksølv, anbefales ikke længere. Men hvis et glastermometer er din eneste mulighed, skal du bare tage forholdsregler for at sikre, at det er sikkert.

Trin

Metode 1 af 3: Gør termometeret klart

Brug et glastermometer Trin 1
Brug et glastermometer Trin 1

Trin 1. Vælg et glastermometer uden kviksølv

Hvis du har muligheden, er et ikke-kviksølvglastermometer sikrere. Det skal stå på pakken, om den indeholder kviksølv eller ej, så læs den omhyggeligt.

Et ikke-kviksølvtermometer er sikrere, fordi det ikke kan lække kviksølv. Så længe du inspicerer termometeret for at sikre, at der ikke er revner eller lækager, bør et kviksølvtermometer også være sikkert

Brug et glastermometer Trin 2
Brug et glastermometer Trin 2

Trin 2. Vælg mellem et rektalt eller oralt termometer

Disse termometre har forskellige tips til at gøre det mere behageligt for den person eller det barn, som har den temperatur, du tager. Se efter en afrundet spids på et rektaltermometer eller en længere, smal spids til et oralt termometer.

  • De er ofte farvekodede i den anden ende, rød for anal og grøn for oral.
  • Du kan også læse emballagen for at finde ud af, hvilken slags du har.
Brug et glastermometer Trin 3
Brug et glastermometer Trin 3

Trin 3. Rengør termometeret med sæbe og vand

Brug koldt vand og enhver form for håndsæbe eller opvaskemiddel og gnid det op og ned på termometeret for at rengøre det. Skyl det grundigt under rindende vand for at slippe af med eventuelle sæberester.

  • Brug ikke varmt vand, da du kan ødelægge termometeret.
  • Du kan også rense termometeret ved at tørre det grundigt af med sprit og derefter skylle det af.
Brug et glastermometer Trin 4
Brug et glastermometer Trin 4

Trin 4. Ryst termometeret for at sænke temperaturen

Glastermometre nulstiller ikke altid sig selv, når du har taget en temperatur. Tag den for enden væk fra spidsen og sving termometeret frem og tilbage. Kontroller, at den falder under mindst 36,8 ° C (96,8 ° F); det skal være under den gennemsnitlige kropstemperatur.

Metode 2 af 3: Indsæt termometeret på den passende placering

Brug et glastermometer Trin 5
Brug et glastermometer Trin 5

Trin 1. Tag en rektal temperatur, hvis personen er under 5 år

Smør spidsen med en smule vaselin. Læg barnet på ryggen med benene opad. Skub forsigtigt spidsen ind i endetarmen og gå omkring 1,3 til 2,5 cm ind. Tving den aldrig ind, hvis den føles blokeret. Hold den på plads, hele tiden du tager læsningen, da du ikke vil gå dybere ind i deres krop.

  • Hold barnet eller barnet stille, så termometeret ikke går i stykker.
  • Børn kan bide ned på et termometer, hvis det er i munden, hvilket fører til glasskår og kviksølv i munden, hvorfor du ikke bør placere et glastermometer i munden. Plus, en rektal temperatur er den mest nøjagtige for børn.
Brug et glastermometer Trin 6
Brug et glastermometer Trin 6

Trin 2. Placer termometeret under armhulen for en enklere måde at tage et barns temperatur på

Til denne type skal du bruge et oralt eller et rektalt termometer. Løft personens arm og indstil termometeret, så spidsen er direkte i midten af armhulen. Lad personen holde armen tæt mod kroppen.

Hvis temperaturen indikerer, at personen har feber, bør du kontrollere det igen med en rektal eller oral læsning, afhængigt af personens alder, da disse er mere præcise

Brug et glastermometer Trin 7
Brug et glastermometer Trin 7

Trin 3. Brug et mundtligt termometer til børn over 5 år og voksne

Sæt spidsen af termometeret under personens tunge. Lad dem holde det på plads, mens termometeret varmes op til deres kropstemperatur.

Denne metode er præcis, men det kan være svært for nogle børn at holde den ordentligt på plads

Metode 3 af 3: Fjernelse og aflæsning af termometeret

Brug et glastermometer Trin 8
Brug et glastermometer Trin 8

Trin 1. Lad termometeret sidde på plads i den passende tid

Tiden afhænger af placeringen. Hvis du bruger et rektaltermometer, er 2-3 minutter nok tid. Lad termometeret sidde på plads i 3-4 minutter i munden eller under armhulen.

Prøv ikke at ryste termometeret, mens du trækker det ud, da dette kan påvirke aflæsningen

Brug et glastermometer Trin 9
Brug et glastermometer Trin 9

Trin 2. Hold termometeret vandret, så du kan aflæse tallene

Bring det op til øjenhøjde med enden af væsken lige foran dig. Se efter de lange linjer, der angiver 1 ° F (1 ° C) hver og de mindre linjer, der angiver 0,2 ° F (0,1 ° C) hver. Læs det nærmeste tal til enden af væsken og tæl de små linjer, hvis du har brug for det.

For eksempel, hvis enden af væsken går forbi det større 100 ° F (38 ° C) mærke med 2 mindre linjer, så er temperaturen 100,4 ° F (38,2 ° C)

Brug et glastermometer Trin 10
Brug et glastermometer Trin 10

Trin 3. Bestem, om personen har feber

Normalt har du eller dit barn en temperatur, hvis den er 38,0 ° C (100,4 ° F), når den tages i endetarmen, 38 ° C (38 ° C), når den tages i munden eller 37 ° C (99 ° F), når den tages under armhulen. Dette er minimumstemperaturerne for feber.

  • Ring til lægen, hvis dit barn er under 3 måneder og har feber baseret på en rektal læsning.
  • Hvis dit barn er 3-6 måneder og har en temperatur på 102 ° F (39 ° C), skal du tale med din læge, især hvis dit barn viser andre symptomer som sløvhed eller grinethed. Hvis det går over 39 ° C, skal du kontakte din læge uanset hvad.
  • Hvis dit barn har en temperatur på 39 ° C og er 6 til 24 måneder, skal du kontakte din læge, hvis det varer mere end et døgn. Ring også, hvis dit barn viser andre tegn på sygdom, såsom hoste eller diarré.
  • Hvis du har et ældre barn eller en voksen, skal du gå til lægen for en temperatur på 103 ° F (39 ° C) eller højere.
Brug et glastermometer Trin 11
Brug et glastermometer Trin 11

Trin 4. Rengør termometeret igen, inden du lægger det væk

Vask det med koldt vand og sæbe, gnid termometerets længde, men fokuser især på spidsen. Skyl det grundigt med vand, når du er færdig.

Hvis du ikke renser det, kan du introducere bakterier til den næste person, der bruger det

Tips

Hvis du vil slippe af med et gammelt kviksølvtermometer, skal du ringe til giftkontrol eller din lokale sundhedsafdeling for at finde ud af den bedste måde at bortskaffe det på

Advarsler

  • Kontroller altid termometeret for revner eller lækager, før du bruger det til at tage en temperatur.
  • Hvis et kviksølvtermometer går i stykker, skal du ringe til giftkontrol for at få flere oplysninger. Hvis det ikke er kviksølv, er det giftfrit, så du kan rense det med køkkenrulle.

Anbefalede: