3 måder at fejre St. Andrews Day

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fejre St. Andrews Day
3 måder at fejre St. Andrews Day
Anonim

Hvis du elsker skotsk mad, musik og kultur, er St. Andrews Day en fantastisk måde at vise din skotske stolthed på! Hver 30. november samles skotske mennesker over hele verden for at fejre festen for St. Andrew, Skotlands skytshelgen. Hvis du ikke er skotsk, skal du ikke bekymre dig, du kan stadig lære at fejre St. Andrews Day som lokalbefolkningen!

Trin

Metode 1 af 3: Vis din skotske stolthed

Fejr St. Andrews Day Trin 1
Fejr St. Andrews Day Trin 1

Trin 1. Sving det skotske flag

Det skotske flag er let at identificere-det er blåt med et hvidt X på tværs. X kaldes også en saltire eller et St. Andrews Cross. At vise det skotske flag er en god måde at vise verden, at du er stolt af Skotland og dets historie.

Fejr St. Andrews Day Trin 2
Fejr St. Andrews Day Trin 2

Trin 2. Klæd dig i skotsk tøj

At bære tartanmønstre er en fantastisk måde at vise din skotske stolthed på! Tartan er mønstret som plaid, og du kan få den i hundredvis af forskellige stilarter, fra traditionel rød, grøn og gul til neonrosa. Du kan leje eller købe en hel kilt, eller du kan bare bære et tørklæde, hat eller en skjorte. Hvis du har et skotsk efternavn, kan din familie endda have sit eget tartan -design, du kan bære.

Fejr St. Andrews Day Trin 3
Fejr St. Andrews Day Trin 3

Trin 3. Post på sociale medier

Skift dit profilbillede til det skotske flag, læg et billede af dig selv i tartan, eller læg en besked, der ønsker dine venner en glad St. Andrews -dag! Du kan endda sende videoer af mennesker, der fejrer St. Andrews Day i Skotland, eller en vejledning i, hvordan du laver dine foretrukne skotske madvarer. Dette er en fantastisk måde at fejre St. Andrews Day, hvis du bor langt væk fra Skotland.

Metode 2 af 3: Afholdelse af en St. Andrews Day -fest

Fejr St. Andrews Day Trin 4
Fejr St. Andrews Day Trin 4

Trin 1. Vælg et tidspunkt og sted

St. Andrews Day er den 30. november, så sørg for at holde din fest den dag! Hvis der er en skotsk pub eller restaurant i dit område, kan du invitere dine venner dertil, eller du kan holde en fest i dit eget hjem.

Fejr St. Andrews Day Trin 5
Fejr St. Andrews Day Trin 5

Trin 2. Dekorer med skotske symboler

Flagget vil være overalt på St. Andrews Day i Skotland, så det burde være en stor del af din festindretning! Du kan sætte et stort flag op ved indgangen til dit hjem, eller hvis du fester på en restaurant, kan du købe mindre flag til at lægge på bordet. Blå og hvide dekorationer er også et godt valg, men du kan også dekorere med tartanmønstre.

Fejr St. Andrews Day Trin 6
Fejr St. Andrews Day Trin 6

Trin 3. Server skotsk mad og drikke

Haggis, neeps og tatties (eller fårebudding, rutabaga og kartofler!) Er Skotlands nationalret, så sørg for at servere dem til din fest. Der er også vegetariske haggis, og du kan også servere andre traditionelle fødevarer som lam eller kuller eller shortbread til børnene. Voksne kan også nyde den berømte skotsk whisky!

Fejr St. Andrews Day Trin 7
Fejr St. Andrews Day Trin 7

Trin 4. Book skotsk underholdning

Bagpipers er altid en god mulighed for enhver fest med skotsk tema, men du kan også bestille traditionelle skotske dansere. Hvis det ikke er budgetteret at ansætte levende underholdning, kan du overveje at afspille optagelser af skotske sange og digte.

Metode 3 af 3: Besøg i Skotland

Fejr St. Andrews Day Trin 8
Fejr St. Andrews Day Trin 8

Trin 1. Vælg en festival, du vil deltage i

Hvis du bor i Skotland eller kan besøge landet til St. Andrews Day, har du snesevis af muligheder at fejre. De største St. Andrews Day -festivaler er i byen St. Andrews og i hovedstaden Edinburgh, men hver by vil have sit eget arrangement. Hvis du har venner i Skotland, så spørg hvad de anbefaler.

Fejr St. Andrews Day Trin 9
Fejr St. Andrews Day Trin 9

Trin 2. Book din rejse

Afhængigt af hvor du bor, kan du besøge Skotland med bil, tog, fly eller endda en båd! Hvis du bor uden for Storbritannien, har du muligvis brug for et visum for at komme ind i Skotland, så kontakt dit lokale konsulat hurtigst muligt. Selvom du kommer fra Skotland eller Storbritannien, skal du sørge for at bestille din rejse i god tid, da så mange mennesker kommer til store skotske byer til St. Andrews Day.

Fejr St. Andrews Day Trin 10
Fejr St. Andrews Day Trin 10

Trin 3. Fejr med lokalbefolkningen

De fleste St. Andrews Day -festivaler er store gadefester med mad, musik og dans. Sørg for at se på alle begivenhederne, og lyt til den særlige St. Andrews Day -meddelelse, der leveres af den skotske premierminister hvert år.

Anbefalede: