3 måder at værdsætte abstrakt kunst

Indholdsfortegnelse:

3 måder at værdsætte abstrakt kunst
3 måder at værdsætte abstrakt kunst
Anonim

At forstå og værdsætte abstrakt kunst kan være svært, hvis du ikke har meget erfaring med kunst. For at få en påskønnelse af abstrakte kunstværker skal du se på det på en anden måde og forstå historien og årsagerne til, at det blev skabt. Når du har lært mere om håndværket og dem, der skaber det, er det sandsynligt, at du får en helt ny påskønnelse af kunststilen.

Trin

Metode 1 af 3: Ser på abstrakt kunst

Sæt pris på abstrakt kunst trin 1
Sæt pris på abstrakt kunst trin 1

Trin 1. Slap af, mens du ser på abstrakt kunst

At blive distraheret eller stresset kan faktisk påvirke, hvordan du nyder kunst. Det er bedst at gå til galleriet eller se kunsten, når du er i en afslappet tilstand, så kunsten påvirker dig på en positiv måde. Begræns distraktioner omkring dig, som din mobiltelefon, og prøv at rydde dit sind for negative eller stressende tanker.

  • Hvis du vil blokere lyden fra andre mennesker i galleriet eller museet, skal du sætte ørepropper i ørerne.
  • For at slappe af kan du meditere, øve vejrtrækningsøvelser eller lytte til beroligende musik.
Sæt pris på abstrakt kunst trin 2
Sæt pris på abstrakt kunst trin 2

Trin 2. Se på kunstværket så objektivt som du kan

Undgå at sige ting som "Enhver kunne gøre det" og afvis tidligere forestillinger eller meninger, du har om kunstværket, før du rent faktisk ser det. Prøv at nærme dig kunsten med et åbent sind og sammenlign den ikke med andre værker, især hvis den ikke er i samme stil.

Værdsat abstrakt kunst trin 3
Værdsat abstrakt kunst trin 3

Trin 3. Spørg dig selv, hvordan maleriet får dig til at føle

I stedet for at prøve at evaluere de tekniske aspekter af kunsten, så spørg dig selv, hvordan kunsten får dig til at føle. Hvis det får dig til at føle dig glad, trist, ængstelig, ophidset eller rolig, er det et tegn på, at det havde en følelsesmæssig indvirkning på dig. Vær ærlig over for dig selv for at bestemme, hvordan du virkelig føler.

Nogle gange handler abstrakt kunst mere om følelsen og mindre om penselstrøgene. Tag dette i betragtning, når du ser på abstrakt kunst

Værdsat abstrakt kunst trin 4
Værdsat abstrakt kunst trin 4

Trin 4. Bemærk det grundlæggende i sammensætning

Selvom emnet er abstrakt, kan sammensætningen af et kunstværk fremkalde en følelsesmæssig reaktion. Se hvordan maleriet optager lærredet. Føles det afbalanceret eller i uorden? Selvom objekterne i kunstværket virker tilfældige, kan maleriets sammensætning være målrettet og meningsfuld.

  • For eksempel kan en simpel form på et tomt lærred fremkalde en beroligende reaktion, mens forskellige farver, der sprøjtes på et lærred, kan fremkalde en hektisk eller ængstelig følelse.
  • Du kan undersøge det grundlæggende i kunstkomposition online.
Værdsat abstrakt kunst trin 5
Værdsat abstrakt kunst trin 5

Trin 5. Se nærmere på maleriet

Gå tættere på maleriet, og undersøg streg og farve tæt på. Vær opmærksom på, hvor godt farverne blander sig og slagkonsistensen. Genkend de forskellige teknikker, som kunstneren brugte, og overvej, hvad der krævedes for at skabe den.

  • Når du kommer tættere på kunst, kan du virkelig vurdere dens teksturer og farver.
  • Rør aldrig ved kunstværker.
  • Undersøg populære abstrakte kunstteknikker online for at udvikle din påskønnelse.
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 6
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 6

Trin 6. Tag et skridt tilbage og vurder, hvad du har set

Når du har set på alle aspekter af det abstrakte kunstværk, skal du tage et skridt tilbage og reflektere over, hvordan du har det med kunsten. Hvis du føler, at de formidlede deres følelser godt eller komponerede kunsten godt, skulle du have en forhøjet følelse af påskønnelse for det, de skabte.

En forhøjet følelsesmæssig reaktion kan også betyde, at kunsten kom igennem til dig

Metode 2 af 3: Undersøgelse for at udvikle din påskønnelse

Værdsat abstrakt kunst trin 7
Værdsat abstrakt kunst trin 7

Trin 1. Læs informationspladen ved siden af kunstværket

Nogle gallerier har en informationsplade nær det kunstværk, der beskriver kunstneren. Hvis du ikke har tid til at undersøge dem, er dette en fantastisk måde at bedre forstå kunstneren og deres tankegang, da de skabte kunsten.

For eksempel, hvis kunstneren var vidne til krigens grusomheder, kan en mørk, deprimerende eller voldelig følelse formidles gennem deres abstrakte kunst

Værdsat abstrakt kunst trin 8
Værdsat abstrakt kunst trin 8

Trin 2. Undersøg kunstnerens liv

At forstå grunden til, at kunstneren skabte kunstværket, vil give dig en dybere forståelse for kunsten og kunstneren. Mest abstrakt kunst forsøger at fange en følelse eller følelse som tristhed, raseri eller lykke. Kunstnerens liv kan interessere dig nok til, at du kan udvikle en påskønnelse af deres abstrakte kunst.

  • For eksempel var The Scream af Edvard Munch baseret på en skræmmende oplevelse, han havde i virkeligheden.
  • Du kan normalt finde oplysninger om kunstnere online.
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 9
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 9

Trin 3. Se på kunstnerens andre kunstværker

Hvis du ikke kan lide den abstrakte kunst, som en kunstner skabte, så tag et kig på deres andre værker. Du kan godt lide deres andre kunststilarter nok til at danne en påskønnelse for deres abstrakte værker. Du kan typisk finde eksempler på deres andre kunstværker online.

For eksempel malede kunstnere som Paul Gauguin, Vincent van Gogh og Paul Cézanne ikke udelukkende abstrakt kunst. Du kan godt lide deres andre stykker mere

Sæt pris på abstrakt kunst trin 10
Sæt pris på abstrakt kunst trin 10

Trin 4. Undersøg historien og de store stilarter for abstrakt kunst online

Abstrakt kunst var en afvigelse fra den traditionelle realisme, som de fleste kunstnere i begyndelsen af det 20. århundrede brugte. At lære om den robuste historie om, hvordan og hvorfor abstrakt kunst blev til, vil give dig en dybere forståelse for det.

  • Romantik, impressionisme og ekspressionisme er nogle af de mest populære former for abstrakt kunst.
  • Frem for at skildre scener, mennesker eller objekter forsøgte ekspressionister at fange følelser og følelser.
  • Impressionisme forsøger at fange bevægelse.
Værdsat abstrakt kunst trin 11
Værdsat abstrakt kunst trin 11

Trin 5. Lær mere om grundlæggende farveteori og sammensætning online

Komposition refererer til, hvordan elementer i et maleri eller et kunstværk interagerer med andre elementer i stykket. Et velkomponeret stykke vil have varierede linjer, former og teksturer, der fremhæver de vigtigste dele af kunstværket. Farve teori refererer til, hvordan forskellige farver interagerer med hinanden og den type følelsesmæssig respons, de kan skabe.

  • Forskellige kompositioner kan fremkalde forskellige følelser og følelser.
  • At lære mere om komposition og farve teori giver dig den viden, at du har brug for bedre at værdsætte ikke-realistisk kunst.
  • Komplementære farver er farver, der er placeret modsat hinanden på farvehjulet, såsom rød og grøn, og bruges ofte til at skabe harmoni i et maleri.

Metode 3 af 3: Ændring af perspektiv

Sæt pris på abstrakt kunst Trin 12
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 12

Trin 1. Glem dine forudfattede forestillinger om kunst

Kast hvad din mening om kunst er, især hvis du ikke er kunstner og aldrig har studeret kunst. Det ydre syn på kunstverdenen er ufuldstændigt og tager ikke hensyn til den proces eller tanke, der ligger bag at skabe kunstværket.

Hvis noget ikke ser imponerende ud for dig, betyder det ikke, at det ikke var svært, følelsesmæssigt drænende eller inspirerende at skabe

Sæt pris på abstrakt kunst Trin 13
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 13

Trin 2. Opret selv abstrakt kunst

Hvis du stadig ikke får abstrakt kunst og ikke kan sætte pris på det, kan du prøve at lave nogle kunstværker selv. At forstå den proces og tanke, der kræves for at skabe et kunstværk, vil give dig en større påskønnelse af andre kunstnere.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du slå op på selvstudier online eller tage en lokal kunstklasse

Sæt pris på abstrakt kunst Trin 14
Sæt pris på abstrakt kunst Trin 14

Trin 3. Tal og interager med abstrakte kunstnere

Du kan normalt finde abstrakte kunstnere i kollektive atelierer eller på deres kunstudstillinger. Tag dig tid til respektfuldt at tale med en kunstner, især hvis du ikke forstår deres arbejde. At tale med kunstneren og få deres perspektiv kan give dig en dybere forståelse og påskønnelse af deres arbejde.

Anbefalede: