3 måder at male rustfrit stål på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at male rustfrit stål på
3 måder at male rustfrit stål på
Anonim

Der er et par måder at male og afslutte rustfrit stål på. Du kan få dit projekt til at skille sig ud ved hjælp af teknikker som maling, pulverlakering, voks, patiner eller lak. Maling kan være lidt vanskelig, fordi den færdige overflade af rustfrit stål er helt glat, og derfor er samhørighedsprocessen vanskeligere. Men hvis du foretrækker en anden farve eller tekstur, er maling bestemt en mulighed.

Trin

Metode 1 af 3: Klargøring til maling

Mal rustfrit stål Trin 1
Mal rustfrit stål Trin 1

Trin 1. Køb din maling

Brug en oliebaseret maling af høj kvalitet. Du kan enten sprøjte, børste eller rulle det afhængigt af hvilket look du forsøger at opnå. Køb de passende malerværktøjer afhængigt af hvilket værktøj du vil bruge.

At sprøjte malingen på vil give det det blødeste udseende, rullende malingen på vil tilføre lidt tekstur, og børstning af malingen vil tilføje masser af tekstur

Mal rustfrit stål Trin 2
Mal rustfrit stål Trin 2

Trin 2. Få den rigtige voks

Du kan finde mange voks af høj kvalitet i en boligforbedringsbutik, der er specielt lavet til metalarbejde. Spørg efter den type voks, når du skal købe den. Du vil bruge voksen efter at maleriet er færdigt til en sidste forsegling.

Mal rustfrit stål Trin 3
Mal rustfrit stål Trin 3

Trin 3. Skrub dit rustfrit stål op

Hvis dit rustfrit stål er relativt nyt og ikke allerede har haft års misbrug, skal du muligvis selv beskadige det. Rustfrit stål har en så glat finish, at malingen har svært ved at klæbe til den. Hvis dit rustfrit stål er blevet slidt over flere års brug, kan malingen sidde fast. Ellers skal du bruge en slibemaskine til at rive malingen op. Du behøver ikke ødelægge rustfrit stål, bare tilføj nogle skrammer for at simulere normal brug.

  • Du kan leje en slibemaskine fra din lokale boligforbedringsbutik.
  • Hvis du ikke vil leje en slibemaskine, kan du prøve at lave manuel slid. Tag en trådsvamp, og brug lidt tid på at skrabe i rustfrit stål med svampen. Dette kan muligvis også simulere slidmærker.
Mal rustfrit stål Trin 4
Mal rustfrit stål Trin 4

Trin 4. Rengør og klargør dit rustfrit stål

Du skal slippe af med fedt, snavs eller andet affald i rustfrit stål. Det er en god idé at bruge en specialiseret stålrenser eller en affedtningsmiddel, som begge kan findes i en boligforbedringsbutik. Hvis du bruger et rengøringsmiddel, skal du notere den tørretid, der er angivet på flasken. Vent den tid, før du fortsætter dit projekt.

Metode 2 af 3: Maling af dit rustfrit stål

Mal rustfrit stål Trin 5
Mal rustfrit stål Trin 5

Trin 1. Køb primer

Brug enhver form for primer, der er klassificeret til rustfrit stål. Primer har et specielt bindemiddel, der gør det muligt at holde på de fleste stoffer, men du skal stadig have en primer i rustfrit stål af høj kvalitet. Dette vil give dig det mest jævne resultat.

Hvid primer anbefales til de fleste farver, men hvis du maler dit rustfrit stål en meget mørk farve, kan du overveje en mørkere primer

Mal rustfrit stål Trin 6
Mal rustfrit stål Trin 6

Trin 2. Påfør din primer

Hvis du vil have en meget smidig påføring, kan du overveje at leje en sprøjtemaskine fra en boligforbedringsbutik. Du kan også bruge en pensel, men du kan efterlade kamme fra børsten. Påfør et lag primer over hele det område, du planlægger at male.

  • Hvis du bruger en sprøjte, skal du holde dysen 30,5 til 45,7 cm væk fra rustfrit stål. Prøv at bruge en bred tåge.
  • Hvis du bruger en sprøjte, skal du male i en retning. Du har muligvis kamme, men i det mindste ser malerkornet ensartet ud.
  • Lad primeren tørre, inden du begynder at male.
Mal rustfrit stål Trin 7
Mal rustfrit stål Trin 7

Trin 3. Begynd at tilføje lag maling

Du har allerede gennemført de hårde dele. Det eneste du skal gøre er at tilføje lag maling til dit rustfrit stål. Når din primer er tørret, kan du begynde at tilføje lag, men du skal vente på, at hvert lag maling tørrer, før du tilføjer et nyt. To eller tre lag skal gøre tricket. Igen skal du træffe beslutningen mellem en pensel og en sprøjte. Hvis du brugte penslen til at påføre primer, bør du også bruge penslen til at påføre malingen.

Hvis du kan lide de kamme og tekstur, som en pensel tilbyder, kan du også overveje at bruge en klud til at tilføje yderligere teksturer

Mal rustfrit stål Trin 8
Mal rustfrit stål Trin 8

Trin 4. Lad tørre

Rådfør dig med anvisningerne på den maling, du har købt, så du ved, hvor lang tid det tager at tørre. Når det er tørt, er du klar til at gå.

Mal rustfrit stål Trin 9
Mal rustfrit stål Trin 9

Trin 5. Voks stålet, når det er helt tørt

Påfør et tyndt lag på hele det område, du har malet, og lad voksen tørre, indtil den har et tåget udseende. Tag nu en ren, tør klud og buff voks. Dette tilføjer et sidste segl.

Det er okay at bruge bilvoks

Metode 3 af 3: Overvejelse af andre muligheder

Mal rustfrit stål Trin 10
Mal rustfrit stål Trin 10

Trin 1. Besøg en professionel pulverlaker (se på de gule sider)

Dette er en elektrostatisk proces, hvor plast/epoxypulver aflejres i et meget tyndt lag over hele overfladen og derefter bages på. Fordelene ved pulverlakering er fleksibilitet, en meget bred vifte af farver og teksturer og pulverets evne til at klæbe til små huller og revner på overfladen uden dryp eller løb.

Mal rustfrit stål Trin 11
Mal rustfrit stål Trin 11

Trin 2. Vælg den perfekte patina

Disse er kemiske formuleringer lavet til at forårsage overfladeændringer og farve til metal. Nogle bruges varme, mens andre påføres kolde, der er mange at vælge imellem, og de giver dig også mulighed for at fremhæve dit projekt, samtidig med at du bevarer en naturlig finish. Ofte påføres voks bagefter for at give en endelig forsegling.

Mal rustfrit stål Trin 12
Mal rustfrit stål Trin 12

Trin 3. Lakér dit metal

Marin lak er en anden måde at lægge et sidste lag på dit metalværk. Lak har fordelen ved at være let og tilgivende at anvende, men dit arbejde vil have et indlysende "klart belagt" look, der ikke altid er ønskeligt. Lak er meget let at røre ved senere og genopføre som vedligeholdelse på et senere tidspunkt uden at ændre den samlede finish.

Mal rustfrit stål Trin 13
Mal rustfrit stål Trin 13

Trin 4. Prøv neglelak

Til at male små områder eller skrive på dit metal klistrer neglelak meget godt og ser godt ud. Det kommer i alle tænkelige nuancer, selvom røde nuancer er mere bredt tilgængelige.

Tips

  • Følg altid alle etiketinstruktioner og undersøg med producenten for at få de bedste resultater.
  • Arbejd altid i et støvfrit miljø for at undgå kontaminering.
  • Sørg for, at hvert lag eller proces er fuldstændig hærdet og tørret, før du påfører yderligere lag.
  • Til pulverlakering er sandblæsning undertiden nødvendig, og de vil normalt dyppe dit metal i et jernfosfatbad før belægning for at opnå den bedste vedhæftning.
  • Start altid med rent metal. Brug affedtningsopløsninger såsom alkohol, acetone eller methylethylketon.
  • Bland aldrig kemikalier mod producentens anvisninger.
  • Bær kemikalieresistente handsker og ansigts-/øjenbeskyttelse.
  • Arbejd altid i et godt ventileret område.
  • Bær altid passende åndedrætsværn.

Anbefalede: