Sådan forlader du mellemrum mellem guitarnoter: 5 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan forlader du mellemrum mellem guitarnoter: 5 trin (med billeder)
Sådan forlader du mellemrum mellem guitarnoter: 5 trin (med billeder)
Anonim

At forlade mellemrum mellem dine noter er ikke den fleste guitarists første instinkt. Ønsket er at spille masser af noter, så hurtigt du kan, for at virke imponerende og talentfuld. Men at spille et siv af noter ender normalt i en skelnen af noter. Stilheder og rum opbygger imidlertid spænding og spænding i en solo. De åbner plads til mindre løb med hurtige noter og bøjninger, ændringer eller prangende slik, hvilket gør dit spil langt mere dynamisk og spændende.

Trin

Forlad plads mellem guitarnoter Trin 1
Forlad plads mellem guitarnoter Trin 1

Trin 1. Lyt og efterlign de store sangers formulering for at lære at bruge rummet effektivt

Sangere kan ikke slå så mange toner lige så hurtigt som guitarister. De skal også holde pause for at trække vejret. Dette har fået vokalister til at udvikle innovative, melodiske måder at lægge plads i deres vokal. Du kan endda tænke på en god offentlig taler - læg mærke til, hvordan de ikke bare taler og taler og taler - de efterlader plads før store point (eller noter, riffs, soloer osv.), Så publikum når at få klar til det blændende næste afsnit.

Forlad plads mellem guitarnoter Trin 2
Forlad plads mellem guitarnoter Trin 2

Trin 2. Efterlad afstand mellem gentagne temaer eller motiver

Mange guitarister bruger et gentaget sæt noter, der ofte ligner sangernes melodi, til at give deres soloer en rygrad eller fælles sæt noter. Men du vil ikke spille temaet for ofte. Prøv din 3-5-note-riff en gang, giv et halvt mål plads, og spil den derefter igen, lidt ændring af de sidste par toner for at kaste publikum på vagt eller starte i et andet sæt noter.

Forlad plads mellem guitarnoter Trin 3
Forlad plads mellem guitarnoter Trin 3

Trin 3. Brug en seriøs stilhed til langsomt at bygge strøm

Dette er almindeligt i mange blues -soloer, f.eks. Værket fra BB King. De første par riffs er kun 2-3 noter, derefter stilhed. Derefter 4-5 noter efterfulgt af en kortere stilhed, indtil tavsheden bliver mindre og noterne bliver længere. I slutningen har du øget energien og humøret til en skrigende, dræbende solo uden tavshed.

Forlad plads mellem guitarnoter Trin 4
Forlad plads mellem guitarnoter Trin 4

Trin 4. Brug tavshed til at fremhæve backingsporet

Store guitarister spiller ikke over resten af instrumenterne og blokerer dem, men med dem. Lad plads til en stor bas slikke eller ej, for at lade en tromme fylde lyden uden at blive dæmpet, eller give backupsangerne en chance for at skinne. Ydermere kan du ved at åbne disse rum spille dine andre instrumenter af, når de er færdige, og få dig til at se ekstra professionel ud.

Forlad plads mellem guitarnoter Trin 5
Forlad plads mellem guitarnoter Trin 5

Trin 5. Tænk på solo eller slikke som en historie, ved at bruge tavshed til at give publikum en pause

Selv actionfilm med høj energi går ikke i fuld fart hele tiden. At give en chance for stilhed gør de hurtige dele mere meningsfulde og lettere for lytteren at forstå. Disse stilheder gør, at de mere spændende sektioner af din solo -pop mere er i et lytters øre, ligesom rolige øjeblikke i en actionfilm fortsætter de største eksplosioner og kampe.

Anbefalede: