Sådan tilføjes tyl til en gallakjole: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilføjes tyl til en gallakjole: 15 trin (med billeder)
Sådan tilføjes tyl til en gallakjole: 15 trin (med billeder)
Anonim

Du kan bruge tyl til let at forbedre en gallakjole, der mangler volumen eller pizazz. Hvis du vil oprette et underskørt til din gallakjole for at få din nederdel til at se mere fyldig ud, eller hvis du vil oprette et elegant overlæg til enhver form for gallakjole, så er der en simpel tylskørt, du kan oprette. Du skal bare bruge lidt tyl, nok bånd til at passe rundt om din talje og binde i en sløjfe og en symaskine. At have nogle grundlæggende syfærdigheder er også nyttigt.

Trin

Del 1 af 3: Måling og skæring af tyllen

Føj tyl til en gallakjole Trin 1
Føj tyl til en gallakjole Trin 1

Trin 1. Køb mindst 5,5 m tyll

Du skal bruge en masse tyl for at skabe et overlay eller underskørt til din kjole, uanset om kjolen er lang eller kort. Køb 5,5 m tyllet stof i den farve du ønsker.

  • Prøv at få noget sort tyl til at ligge over en sort kjole. Eller brug en kontrastfarve til din kjole, f.eks. Lyserød tyl med sort kjole eller grøn tyl med en lilla kjole.
  • Nogle typer tyllestof har glitter eller pailletter. Du kan også finde tyl i forskellige teksturer, såsom en tung flad tyl, en let luftig tyl eller tyl, der er krøllet. Vælg en tungere tyl for at give din kjole lidt volumen og struktur. Vælg en let tyl til et luftigt overlæg.
Føj tyl til en gallakjole Trin 2
Føj tyl til en gallakjole Trin 2

Trin 2. Køb 2,3 m på 7,6 cm bredt bånd

Du vil sy et stykke bånd på tyllens foldede kant. Båndet vil sikre nederdelen omkring din talje, så du skal bruge nok bånd til at passe hele vejen rundt om din talje og binde båndet i en sløjfe. Kig efter et stykke bånd, der matcher din tylfarve, eller som i det mindste vil passe godt ind.

For eksempel, hvis din tyl er sort, får du sort bånd. Hvis din tyl er babyblå, så få et bånd, der er babyblåt eller hvidt

Føj tyl til en gallakjole Trin 3
Føj tyl til en gallakjole Trin 3

Trin 3. Få nok elastik til at passe omkring din talje

Hvis du foretrækker at sikre nederdelen med elastik, skal du købe elastik nok til at passe rundt om din talje. Du kan bruge enhver farveelastik til et undertøj. Hvis du vil lave et overlæg med et elastik, så vælg en elastik, der matcher tyllens farve, eller som i det mindste smelter ind.

For eksempel, hvis tylen er rød, og du vil bære den over en sort kjole, skal du få rød elastik, hvis det er muligt. Men hvis du ikke kan finde rød elastik, skal du få sort elastik, så den vil passe ind i din kjole

Føj tyl til en gallakjole Trin 4
Føj tyl til en gallakjole Trin 4

Trin 4. Hold tyllen i taljen og markér tyllen med den længde, du ønsker

Hold tyllen op til din krop og tag den længste kant af tyllen, så den er på linje med din talje. Markér derefter, hvor tyllen møder den del af din krop, du vil have den til, såsom dine knæ, midterkalve eller fødder. Det er her du skal skære tyllen.

  • Det kan være svært at markere stoffet, mens du holder det, så du vil måske have en ven til at markere stoffet for dig.
  • Inden du markerer tyllen, tilføj 58 in (1,6 cm) til taljesømmen. Du vil muligvis også tilføje mindst 2,5–5,1 cm til sømmen, hvis du vil udjævne sømmen senere.
Føj tyl til en gallakjole Trin 5
Føj tyl til en gallakjole Trin 5

Trin 5. Fold tyllen og skær en lige linje på tværs af det sted, hvor du markerede den

Fold tyllen i bredden flere gange, så den er i et bundt. Skær derefter en lige linje på tværs af det markerede område af tyllen.

  • Brug en skarp saks eller en skarp roterende kniv på en skæremåtte til at klippe stoffet.
  • For en fyldigere nederdel skal du klippe flere bredder af tyl og sy dem sammen.
Føj tyl til en gallakjole Trin 6
Føj tyl til en gallakjole Trin 6

Trin 6. Mål og klip båndet

For at sikre, at du har nok bånd til at vikle rundt om din talje og sikre nederdelen med en sløjfe, skal du binde båndet om din talje to gange. Marker båndet, hvor du skal klippe det, og lav derefter snittet.

Del 2 af 3: Foldning og syning af tyllen

Føj tyl til en gallakjole Trin 7
Føj tyl til en gallakjole Trin 7

Trin 1. Fold og stift kanten af nederdelen for at skabe 7,6 cm læg

Hvis du lægger tylmaterialet, samles det i taljen og får nederdelen til at se fuld ud. For at lægge nederdelen skal du ventilere stoffet og derefter begynde at lave folder i stoffet, der er 7,6 cm brede. Fold det første læg indad for at skjule tyllens rå kant, og fold derefter resten af lægene i den modsatte retning.

Føj tyl til en gallakjole Trin 8
Føj tyl til en gallakjole Trin 8

Trin 2. Pak den fastgjorte tyl rundt om din talje for at kontrollere bredden

Når du har fastgjort alle lægene, skal du holde den fastgjorte tyllekant op til din talje og vikle den rundt for at kontrollere pasformen. Den plisserede tyll bør monteres omkring din talje med kun 5,6 cm til 7,6 cm slap. Dette giver dig mulighed for at sy det på et stykke bånd eller elastik.

Hvis tyllen er for stram, skal du slippe et par læg eller gå tilbage og lægge hele stykke stof igen med smallere læg

Føj tyl til en gallakjole Trin 9
Føj tyl til en gallakjole Trin 9

Trin 3. Sy langs den fastgjorte kant for at sikre lægene

Når du er tilfreds med udseendet af dine læg, skal du sy langs den fastgjorte kant for at sikre dem. Brug indstillingen for lige søm på din symaskine til at gøre dette.

  • Du kan også håndsømme samlerne, hvis du foretrækker det.
  • Fjern stifterne, mens du syr.
  • Hvis du har problemer med at sy sømmen, kan du prøve at lægge et stykke foldet silkepapir under kanten af tyllen, mens du syr. Dette hjælper dig med at oprette sømmen, og du kan rive silkepapiret af, når du er færdig.
  • Det kan være en god idé at placere et stykke tape over feedhundene i bunden af din nål for at undgå en hage. Dette forhindrer tyllen i at blive fanget i gearene, mens du syr.
Føj tyl til en gallakjole Trin 10
Føj tyl til en gallakjole Trin 10

Trin 4. Lav eventuelt yderligere lag

Du kan bruge kun 1 lag tyl til dit underskørt eller overlæg, eller du kan lave flere lag til en fyldigere nederdel. Lav så mange ekstra lag, som du vil for at opnå det ønskede look.

  • Prøv at lave en nederdel, der kun har 1 eller 2 lag til et nederdel, og vælg 3 eller flere lag til et underskørt for at give din gallakjole et fyldigere look.
  • Prøv tylskørterne under eller over din gallakjole, mens du får dem til at bestemme, hvor mange lag der skal bruges.

Del 3 af 3: Montering af tylleskørtet

Føj tyl til en gallakjole Trin 11
Føj tyl til en gallakjole Trin 11

Trin 1. Sy tyllelagene sammen med en zigzagsøm

Når du har det ønskede antal tyllelag, skal du sy lagene sammen langs de syede kanter for at forbinde dem. En zigzag -søm fungerer bedst til at forbinde dine tyllelag sikkert.

Du kan også bruge små håndsting, hvis du foretrækker det

Føj tyl til en gallakjole Trin 12
Føj tyl til en gallakjole Trin 12

Trin 2. Klem båndet fast på tyllens foldede kant

Læg båndkanten op med kanten af tyllen på den ene side og stift langs kanten. Sørg for, at båndet overlapper kanten af tyllen med ca. 1,3 cm. Båndet skal også have en lige stor mængde overskud på hver side af tylskørtets kant, så du vil kunne binde båndet i en sløjfe.

Føj tyl til en gallakjole Trin 13
Føj tyl til en gallakjole Trin 13

Trin 3. Fold og sy båndet på tyllekanten

Fold båndet over til den anden side af tylen og pin langs denne kant for at skjule de rå kanter på toppen af dit tylskørt. Sy langs den fastgjorte kant for at fastgøre båndet.

Fjern stifterne, mens du går

Føj tyl til en gallakjole Trin 14
Føj tyl til en gallakjole Trin 14

Trin 4. Sy tyllen på din elastik

Hvis du vil sikre tylleskørtet med elastik i stedet for bånd, skal du justere elastikken og den øverste kant af tylleskørtet på din symaskine, så enderne er lige. Begynd at sy en zigzagsting ned langs elastikken.

  • Træk elastikken let, mens du syr for at sikre, at den er i samme længde som din nederdelskant, men stræk ikke elastikken ud over nederdelens kant.
  • Sy helt til enden af elastik- og tylskørtet.
  • Sy enderne af elastik- og tylskørtet sammen for at sikre dem i en cirkel.
Føj tyl til en gallakjole Trin 15
Føj tyl til en gallakjole Trin 15

Trin 5. Lad bunden af nederdelen være uhemmet

Dit nederdel er klar til at have på, når du har syet båndet på plads. Du behøver ikke at sy en søm i bunden af dit tylskørt, fordi tyl ikke flosser. Du kan lade det være ubemærket, og det vil være fint.

Anbefalede: