Sådan syes lapper: 12 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan syes lapper: 12 trin (med billeder)
Sådan syes lapper: 12 trin (med billeder)
Anonim

Du kan sy lapper for at dække et hul eller som en udsmykning på et stof. Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at dine plastre tjener deres formål og ser godt ud, f.eks. Størrelsen på plastermaterialet, fastgørelsen af plasteret inden syning og brug af den rigtige sømtype til at sikre plasteret på plads. Prøv at sy dine egne lapper næste gang du skal tildække et hul eller pynte noget.

Trin

Metode 1 af 2: Syning af en patch til at dække et hul

Sy patches trin 1
Sy patches trin 1

Trin 1. Få et plaster, der matcher stoffet

Det er vigtigt at sikre, at din patch matcher stoffet i din vare. Ellers vil det skille sig ud fra resten af materialet. Se efter en patch, der matcher stoffets stof så tæt som muligt.

  • Hvis du ikke vil købe et plaster, kan du også bruge et stykke stof. Besøg en lokal håndværksbutik for at finde stof, der matcher din vare, eller besøg en genbrugsbutik og find noget, du kan klippe op. Du kan endda klippe et stykke stof af en gammel genstand, som du ikke længere har brug for eller ønsker.
  • Hvis du påfører plasteret på indersiden af beklædningsgenstanden (for at gøre det mere iøjnefaldende), skal du ikke vælge en klæbende plaster. Hvis du gør det, vil det klæbende klæbemiddel vende opad under hullet.
Sy patcherne Trin 2
Sy patcherne Trin 2

Trin 2. Snip eventuelle flossede kanter væk

Flossede kanter kommer i vejen, når du prøver at sy plasteret på plads. De får også plasteret til at skille sig mere ud. Brug en saks til at klippe eventuelle flossede kanter på dit emne væk. Prøv at gøre hullets kanter så lige som muligt.

Sy patches Trin 3
Sy patches Trin 3

Trin 3. Klip plasteret efter behov

Du skal muligvis skære dit patchmateriale lidt ned afhængigt af hullets størrelse. Skær plasteret, så det er stort nok til at dække hullet og eventuelle svækkede områder af emnet.

  • Lappen skal strække sig ud over hullets grænser på alle sider med cirka 2,5 cm.
  • Skær plasteret, så det også har samme form som hullet. For eksempel, hvis hullet er rektangulært, så skær plasteret i et lignende rektangel.
Sy patcherne Trin 4
Sy patcherne Trin 4

Trin 4. Vend elementet ud og ind

Emnet skal være indefra og ud, når du syr plasteret, så plasterets kanter bliver skjult. Vend din vare indeni.

Dette vil sikre, at plasteret går under hullet i stedet for oven på det

Sy patches Trin 5
Sy patches Trin 5

Trin 5. Pin plasteret på plads

Identificer derefter, hvor plasteret skal hen, og læg det over hullet. Sørg for, at alle kanterne dækker hullet helt, og at plasterets forside vender nedad. Sæt stifter gennem plasteret og stofstoffet langs hver af kanterne for at sikre plasteret på plads.

  • Hvis dit plaster har smeltning på bagsiden af det, kan du stryge plasteret for at sikre det på plads, indtil du syr det. Påfør jævnt tryk på kanterne af plasteret for at fastgøre plasteret til stoffet. Brug ikke damp.
  • Du kan også bruge lidt klæbemiddel, såsom stoflim eller dobbeltsidet tape til at holde plasteret på plads, indtil du er klar til at sy.
Sy patcherne Trin 6
Sy patcherne Trin 6

Trin 6. Tråd din symaskine eller nål

Du kan enten bruge en symaskine eller sy din patch på hånden. Tråd din symaskine eller nål med en tråd, der matcher eller vil passe ind i dit stof.

  • Hvis du ikke kan finde det nøjagtige match til dit stof, så prøv at bruge usynlig tråd.
  • Afhængigt af tykkelsen på din patch og genstand, kan du bruge en kraftig nål i din symaskine eller til håndsyning. For eksempel, hvis du syr en denim patch på et par jeans i hånden eller med en symaskine, så fungerer en kraftig nål bedst. Du skal muligvis også justere stinglængden.
Sy patcherne Trin 7
Sy patcherne Trin 7

Trin 7. Sy rundt om kanterne på plasteret for at sikre det

Brug en lige søm på din symaskine eller sy en lige søm i hånden med en nål og tråd. Sy ca. 1,3 cm fra plasterets rå kant for at sikre, at det går gennem stoffets stof. Sy rundt om kanterne på plasteret tre gange for at sikre, at det er sikkert.

  • Du kan også bruge en zig-zag søm, hvis du foretrækker det.
  • Fjern stifterne, mens du syr. Syning over en nål kan beskadige nålen og muligvis endda beskadige maskinen.
  • Trim de overskydende tråde, når du er færdig.

Metode 2 af 2: Syning af en dekorativ patch på en genstand

Sy patcherne Trin 8
Sy patcherne Trin 8

Trin 1. Bestem, hvor du vil placere plasteret

Når du syr et plaster på ydersiden af et emne, er det meget vigtigt at overveje placeringen. Du skal muligvis have plasteret et bestemt sted, f.eks. Til et spejdemærke på et skår eller et plaster på en sygeplejerskes labfrakke. Eller hvis du bruger en patch til at pynte et element, kan placeringen af dit patch påvirke udseendet af dit element. Identificer, hvor du vil, eller brug for at lappen skal gå, før du syr.

Sørg for, at varen er højre side ud

Sy patcherne Trin 9
Sy patcherne Trin 9

Trin 2. Pin plasteret på elementet

Når du føler dig sikker på placeringen af dit plaster, skal du fastgøre det på plads for at markere positionen. Brug 2 eller flere lige stifter til at fastgøre plasteret til stoffet. Sæt stifterne tæt på midten af plasteret, så de ikke kommer i vejen, når du syr.

Hvis det ønskes, kan du også bruge en lille mængde vaskbar lim, såsom Elmers skolelim, for at hjælpe med at holde plasteret på plads, mens du syr

Sy patches Trin 10
Sy patches Trin 10

Trin 3. Installer en ny kraftig nål i din symaskine

Plaster, der går på ydersiden af genstande, er typisk tykke, så brug af en kraftig nål vil gøre det lettere at sy plasteret på plads. Installer en kraftig nål i din symaskine, f.eks. En 90/14 universalnål.

Hvis du syr i hånden, skal du også bruge en kraftig nål

Sy patcherne Trin 11
Sy patcherne Trin 11

Trin 4. Indstil din maskine til en smal zigzagstingindstilling

En smal zigzag -indstilling fungerer bedst til syning af plastre på genstande. Dette vil sikre, at stingene også går over kanterne på plasteret og gennem plasteret. Indstil din maskine til zigzagstingindstillingen, og reducer derefter stinglængden og -bredden til den smallest mulige størrelse for din maskine.

Sy patcherne Trin 12
Sy patcherne Trin 12

Trin 5. Sy rundt om kanterne på plasteret

Hæv trykfoden og nålen, og stil derefter kanten af plasteret op med nålen. Sænk trykfoden og begynd at sy rundt om kanterne på plasteret. Gå langsomt for at sikre, at du kun syr langs kanterne af plasteret. Zigzag -sømmen skal overlappe kanterne på plasteret og gå ind i stoffet på dit element lige ved siden af plasteret.

Anbefalede: