Sådan lukkes en skorsten: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan lukkes en skorsten: 13 trin (med billeder)
Sådan lukkes en skorsten: 13 trin (med billeder)
Anonim

Skorstenshætter beskytter indersiden af din skorsten og indersiden af dit hjem mod vejrskader og udendørs skadedyr. De fleste foretrækker at ansætte en professionel, når de lukker deres skorsten, men du kan teknisk set installere en hætte på egen hånd. De trin, du skal tage, varierer afhængigt af hvilken skorsten du har, så sørg for at vælge den rigtige hætte, før du fortsætter.

Trin

Metode 1 af 2: Single-Flue skorsten

Hætte en skorsten Trin 01
Hætte en skorsten Trin 01

Trin 1. Kom ind på dit tag med en stige

Brug en stige, der strækker sig mindst 0,91 m over dit tag, så du sikkert kan klatre oven på den. Sæt stigerens fødder på et stabilt, plant underlag og læn dig op ad dit hjem. For hver 4 fod (1,2 m) højde skal du flytte stigenes fødder væk fra dit hjem med 30 cm. Hold altid 3 kontaktpunkter på stigen, mens du klatrer, så du er mindre tilbøjelig til at glide og falde.

  • For eksempel, hvis din stige er 4,9 m høj, vil du sætte bunden af stigen 1,2 meter væk fra dit hjem.
  • Stå aldrig på det øverste trin på en stige, da du let kan miste balancen.

Tip:

Hvis du har et stejlt tag, der ikke er let at stå på, skal du bære en tagsikkerhedssele, så du ikke glider og falder.

Hætte en skorsten Trin 02
Hætte en skorsten Trin 02

Trin 2. Mål længden og bredden af røgrøret på din skorsten

Find røgrøret på din skorsten, som er ler- eller metalrøret, der strækker sig ud fra toppen af din skorsten. Brug et målebånd til at finde røgrørets længde på den længste side. Find derefter bredden på det bredeste punkt. Skriv dine mål ned, så du ikke glemmer dem.

  • Hvis du har et cirkulært røgkanal, skal du finde diameteren i stedet for længden og bredden.
  • Hvis din skorsten har flere røgrør, et røgniveau med toppen af skorstenen eller en med en oval form, skal du i stedet bruge en topmonteret hætte.
Hætte en skorsten Trin 03
Hætte en skorsten Trin 03

Trin 3. Køb en hætte, der har samme længde og bredde som din skorstens røgrør

Du kan finde skorstenshætter i hardware- og tagdækningsforretninger, eller du kan bestille en online. Kontroller emballagen eller varebeskrivelsen for målingerne for at sikre, at den fungerer for din skorsten. Vælg en røgrør lavet af galvaniseret stål, hvis du kan, da det vil give mest beskyttelse.

Det er okay, hvis hætterne er 12–1 tommer (1,3–2,5 cm) større end røgrøret, men undgå at få noget større, ellers passer det ikke ordentligt.

Hætte en skorsten Trin 04
Hætte en skorsten Trin 04

Trin 4. Skub hætten over toppen af røgrøret

Enkeltrøgshætter er de nemmeste at montere, da de sidder lige oven på røgkanalen. Juster den åbne bund af hætten med toppen af din skorstensrøg. Sænk låget langsomt ned på røgrøret og skub det så langt ned som muligt. Kontroller, at der er mindst 15 cm mellem toppen af hætten og røgrørsåbningen, ellers kan røg og gasser ikke udlufte ordentligt.

  • Typisk vil din hætte have en kant omkring bunden, så du ikke placerer den for lavt på røgrøret.
  • Nogle cirkulære skorstenshætter passer ind i røgkanalen frem for rundt om ydersiden. Skub hætten inden i røgkanalen, indtil den føles tæt mod siderne.
Hætte en skorsten Trin 05
Hætte en skorsten Trin 05

Trin 5. Fastgør skorstenshættens skruer til røgkanalen

Din skorstenshætte kommer med selvskærende skruer, så du ikke behøver at bore styrehuller. Før skruerne gennem hvert af hullerne i hættens hjørner eller sider, og drej dem med uret i hånden, indtil de graver sig ind i røgkanalen. Brug derefter en skruetrækker til at stramme skruerne, indtil hætten ikke bevæger sig eller forskyder sig. Herefter er du færdig!

Hvis du har en cirkulær hætte, kan der være en cirkulær klemme, der vikler rundt om ydersiden. Spænd skruen på klemmen, indtil klemmen sidder godt fast på røgrøret

Metode 2 af 2: Multi-Flue Skorsten

Hætte en skorsten Trin 06
Hætte en skorsten Trin 06

Trin 1. Klatre op på dit tag ved hjælp af en stige

Vælg en stige, der strækker sig 0,91 m over kanten af dit tag, så det er sikkert at klatre. Sæt stigerens fødder på plant underlag, så de er ¼ af højden væk fra dit hjem. Når du klatrer op, skal du kun bevæge 1 hånd eller ben ad gangen, så du bevarer 3 kontaktpunkter med stigen.

  • For eksempel, hvis kanten af dit tag er 6,1 m høj
  • Brug en sikkerhedssele til tagdækning, der er afstivet til tagets top eller skorsten, hvis du har et stejlt tag, der er svært at gå på.
Hætte en skorsten Trin 07
Hætte en skorsten Trin 07

Trin 2. Tag målinger for længden, bredden og højden af skorstenens røgrør

Placer enden af dit målebånd mod siden af røgrøret, som er leret eller metalrøret, der kommer ud fra toppen af din skorsten. Forlæng målebåndet for at finde den samlede samlede længde af alle røgrørene. Mål derefter på tværs af dine røgrør for at finde det bredeste punkt. Kig efter det højeste røggas på din skorsten og tag højden. Skriv alle dine dimensioner ned, så du ikke glemmer dem.

Selvom du ikke monterer hætten direkte på røgkanalen, skal du anskaffe en, der er stor nok til helt at dække dem

Hætte en skorsten Trin 08
Hætte en skorsten Trin 08

Trin 3. Find længden og bredden på din skorstens krone

Kronen er betonpladen oven på din skorsten. Placer dit målebånd langs kronens længste kant for at finde dens længde. Mål derefter kronen på det bredeste sted. Skriv dine målinger ned, så du senere kan henvise til dem.

Kronens størrelse er den maksimale størrelse, du kan bruge til din kasket, så den passer ordentligt til skorstenen

Hætte en skorsten Trin 09
Hætte en skorsten Trin 09

Trin 4. Få en skorstenshætte højere end den højeste røgkanal og samme størrelse som kronen

Søg efter en topmonteret hætte i en tagdæknings- eller isenkræmmerbutik. Sørg for, at dimensionerne er store nok til at dække alle røgrørene, men ikke større end kronens størrelse. Kontroller højdemålingen på emballagen, og sørg for, at den er mindst 13 cm højere end røgrøret, ellers kan din skorsten ikke lufte ordentligt.

Hvis du ikke kan finde en hætte, der passer til din skorstenskrone, skal du muligvis tilpasse den

Hætte en skorsten Trin 10
Hætte en skorsten Trin 10

Trin 5. Børst snavs, der er på kronen, af

Tag en stiv børste op på dit tag, og brug den til at tørre kronen af. Fokuser på områder, der har løs mørtel, gammelt klæbemiddel og animalsk affald, så du har en ren monteringsoverflade. Prøv at få kronen så ren og glat som muligt før din installation.

Hætte en skorsten Trin 11
Hætte en skorsten Trin 11

Trin 6. Bor 1–2 styrehuller pr. Side i kronen med en mursten

Placer din hætte oven på din skorsten, så de nederste kanter flugter med siderne af kronen. Find hullerne, der løber langs hættens nederste flange, så du ved, hvor pilothullerne skal placeres. Installer et murværk på din boremaskine, der handler om 18 tommer (0,32 cm) mindre i diameter end skruerne, der fulgte med hætten. Bor gennem hættens huller og ind i kronen, så du let kan starte dine skruer.

Hvis du ikke borer pilothuller, kan du revne eller beskadige kronen, når du installerer hætten

Variation:

Nogle hætter passer over kanten af kronen, så styrehullerne kan være på siden i stedet for på toppen.

Hætte en skorsten Trin 12
Hætte en skorsten Trin 12

Trin 7. Påfør en linse af caulk rundt om kanten af kronen for at forsegle den

Placer spidsen af caulk langs den ydre kant af din krone og pres lidt på aftrækkeren. Lav en bølget linie af caulk, der er ca. 1 tomme (2,5 cm) bred langs hele kanten. Arbejd dig rundt om hele kronen for at forsegle kanterne, så vand er mindre tilbøjeligt til at komme ind i røgrøret.

Du kan købe caulk og en caulk gun fra din lokale isenkræmmer

Hætte en skorsten Trin 13
Hætte en skorsten Trin 13

Trin 8. Fastgør hætten til kronen med sætskruerne

Sæt hætten på din skorstens krone, så det er oven på linjen af tætning, du lige har påført. Sørg for, at de pilothuller, du borede, er på linje med hullerne på hætten. Tryk den nederste flange fast på pakningen, så den forbliver på plads. Før sætskruerne, der fulgte med din hætte, gennem hullerne, og stram dem med uret med en skruetrækker. Fastgør alle skruerne, indtil de flugter med kronen, så din hætte ikke svinger eller bevæger sig rundt. Når du føler spænding, når du strammer skruerne, er du færdig!

Tips

Hvis du ikke kan finde en hætte, der passer til din skorsten, skal du muligvis specialbestille en i den størrelse, du har brug for

Advarsler

  • At komme på dit tag kan være farligt, hvis du ikke har det korrekte sikkerhedsudstyr. Hvis du ikke føler dig tryg ved at komme på dit tag, skal du leje et professionelt tagfirma til at installere hætten for dig.
  • Hvis din skorsten har skader, skal du få en professionel service repareret den, før du installerer din hætte.

Anbefalede: