Nemme måder at teste platin på: 8 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Nemme måder at teste platin på: 8 trin (med billeder)
Nemme måder at teste platin på: 8 trin (med billeder)
Anonim

Platin er et ædle metal, der ligner sølv eller hvidt guld for det utrænede øje. Men platin har mange egenskaber, der gør den unik. Det er hårdere end andre ædle metaller, så det modstår ridser. Det pletter heller ikke og er tættere end andre ædle metaller. For at se, om dit stykke er platin, skal du først kigge efter et stempel eller et kendetegn. Hvis du ikke kan finde en eller ikke er sikker på, hvad det betyder, kan du prøve en syrakrabbe -test. Hvis alt andet fejler, skal du tage dit stykke til en guldsmed for at finde ud af, hvad det er for et metal.

Trin

Metode 1 af 2: Inspektion af metallet visuelt

Test Platin Trin 1
Test Platin Trin 1

Trin 1. Kig efter en inskription, der siger "platin" på varen

Rene platinsmykker og smykker, der er mindst 50% platin, skal mærkes med et stempel, også kendt som et kendetegn. Hvis dit stykke er markeret med ordet "platin", er det mindst 95% rent. Mere almindeligt vil du se et tal som 850 eller 85 efterfulgt af "pt" eller "plat". Dette indikerer, at 85/100 dele er platin, hvilket betyder, at stykket er 85% rent.

  • Dine platinsmykker må ikke stemples, hvis de er fra et land, der ikke kræver disse mærker, eller hvis det er meget gammelt.
  • Ethvert metal, der er mindre end 50% platin, vil ikke blive mærket.
Test Platinum Trin 2
Test Platinum Trin 2

Trin 2. Undersøg, om der er et lyst, hvidt udseende, få ridser og ingen pletter

Sammenlignet med sølv, hvidguld og palladium har platin en lysere og hvidere farve. Sammenlign med et andet stykke metal for at se forskellen. Det er også mere ridsefast, selvom det stadig kan ridses. Du bør dog stadig se meget få ridser. Endelig, hvis stykket er plettet, er det sølv, ikke platin.

Metallets farve og visuelle kvaliteter kan fortælle dig, om metallet sandsynligvis er platin, men udfør andre tests for at være sikker

Test Platinum Trin 3
Test Platinum Trin 3

Trin 3. Brug en magnet til at bestemme, at metal ikke er platin

Platin er ikke magnetisk. Derfor, hvis det stykke, du tester, er tiltrukket af en magnet, ved du, at det ikke er platin.

Hvis du bemærker et let magnetisk træk, er det mere sandsynligt, at metallet er hvidguld blandet med nikkel

Metode 2 af 2: Brug af en ridsetest

Test platin trin 4
Test platin trin 4

Trin 1. Køb et syre -ridse -testsæt til at verificere platinsmykker

Hvis du ikke kan finde mærker på dine smykker, eller hvis du ikke er sikker på, hvad de betyder, kan du købe en syre -ridstest online eller i en smykkebutik. Acid scratch test kits leveres med en ridse sten og flasker med forskellige slags syre.

Mange skrabesæt leveres med test til flere forskellige slags metaller. Dette kan være nyttigt, hvis du opdager, at dit stykke ikke er platin, og du vil finde ud af, hvilken slags metal det er

Test platin trin 5
Test platin trin 5

Trin 2. Skrab stykket et par gange på stenen

Platin er svært at ridse, så du skal muligvis køre den over stenen et par gange, mens du lægger noget pres. Efterlad et synligt mærke omkring 1 til 1 12 inches (2,5 til 3,8 cm) lang på stenen.

Stenen vil efterlade et ridsemærke på dine smykker, så vælg en lille, iøjnefaldende del, der skal testes

Test Platin Trin 6
Test Platin Trin 6

Trin 3. Bær latex- eller vinylhandsker, og slip platins testsyre på stenen

Beskyt altid din hud, mens du håndterer syre ved at bære handsker. Brug dråben i flasken syre til at placere en eller to dråber på det ridsemærke, du sætter på stenen.

Sæt hætten på syren umiddelbart efter brug, sørg for, at hætten er stram, og sæt den tilbage i sættet for at forhindre spild eller ulykker

Test Platinum Trin 7
Test Platinum Trin 7

Trin 4. Hold øje med, at syren reagerer med metallet på stenen

Hvis metallet opløses med det samme i syren, er det ikke platin. Platin vil beholde den samme farve og lysstyrke under platins testsyre.

Sørg for, at syren er ved stuetemperatur (ca. 72 ° F (22 ° C) eller lavere). Hvis du opvarmer syren, vil den opløse platin

Test Platinum Trin 8
Test Platinum Trin 8

Trin 5. Fortsæt med at teste med andre syrer, hvis stykket ikke er platin for at finde ud af, hvad det er

Lav nye ridser på stenen for hver anden slags syre. Test en syre på stenen ad gangen. Hvis ridserne alle opløses, er stykket ikke platin, sølv eller hvidguld.

Tips

  • Platin er tættere end andre ædle metaller. Det vil føles tungere i din hånd end sølv, hvidt guld eller palladium.
  • En guldsmed kan teste for at se, om et stykke metal er platin, og hvor stor en procentdel det er ved flere involverede tests.

Anbefalede: