3 måder at bevare Boxwood stiklinger

Indholdsfortegnelse:

3 måder at bevare Boxwood stiklinger
3 måder at bevare Boxwood stiklinger
Anonim

Boxwood er en stedsegrøn busk, der bruges som et dekorativt landskabsplejeelement i mange lande over hele kloden. Boxwood blade bruges ofte i kranse og blomsterarrangementer for at tilføje et naturligt, attraktivt præg. For at oprette en krans eller et arrangement, der vil vare året rundt, kan du suge dine buksbomskår i farvestof og glycerin, før du opretter dit projekt. Bevarelse af buksbomskår er let, så længe du følger de korrekte metoder og bruger de rigtige ingredienser.

ingredienser

Glycerinopløsning

  • 1 kop (8 oz.) Glycerin
  • 1/2 kop (4 oz.) Varmt vand
  • 2 1/2 kopper (16 oz.) Varmt vand
  • 1 tsk. (4,92 ml) citronsyre
  • 1 tsk. (4,92 ml) grønt blomsterfarvestof

Trin

Metode 1 af 3: Tag Boxwood stiklinger

Bevar Boxwood stiklinger Trin 1
Bevar Boxwood stiklinger Trin 1

Trin 1. Klip 15-20 cm af grene af en buksbomplante

Vælg sunde grene, der er ca. 15-20 cm lange, og skær dem forsigtigt af med en skarp kniv eller havesaks. Husk, at du kan bevare mange stiklinger på én gang, så vær ikke bange for at vælge flere grene. Fortsæt med at skære grenene fra din buksbomplante, indtil du har nok til at fuldføre dit projekt.

  • For de bedste resultater bør du behandle stiklinger af høj kvalitet, så snart de er skåret. Husk, at behandlingen ikke vil skjule misfarvning eller tørrede blade.
  • Hvis du bruger stiklinger til et projekt, kan du justere størrelsen, efter at de er bevaret.
  • Du kan også købe skæring i høj kvalitet fra hjemmet og havearbejde.
Bevar Boxwood stiklinger Trin 2
Bevar Boxwood stiklinger Trin 2

Trin 2. Knus enden af dine buksbomstængler

Skær enden af hver stilk igen, inden den lægges i opløsningen, ved at skære ca. 2,5 cm af. Brug derefter en hammer eller hammer til at knuse enderne af stilkene. Når de placeres i opløsningen, vil de knuste ender absorbere mere af glycerinopløsningen.

Bevar Boxwood stiklinger Trin 3
Bevar Boxwood stiklinger Trin 3

Trin 3. Vælg en beholder til glycerinopløsningen

Find en beholder, som du kan bruge i flere uger til at bevare dine stiklinger. Sørg for at vælge en plast- eller glasbeholder, der er høj og smal. Brug ikke en metalbeholder. Hvis du vælger en høj og smal beholder, kan stilken nedsænkes i en større dybde af opløsningen med minimalt spild.

  • Skyl beholderen inden brug.
  • Mason krukker giver gode beholdere, når du bevarer dine stiklinger.

Metode 2 af 3: Oprettelse af glycerinopløsningen

Bevar Boxwood stiklinger Trin 4
Bevar Boxwood stiklinger Trin 4

Trin 1. Bland 2 kopper (16 oz) varmt vand med 1 kop (8 oz) glycerin

Brug en blandingsbeholder på 2 liter (2 liter) og kombiner begge de flydende ingredienser sammen. Rør kraftigt, men skab ikke luftbobler.

Hvis du har brug for mere glycerinopløsning, skal du bruge et forhold på 1: 2 glycerin til varmt vand og justere resten af ingredienserne i overensstemmelse hermed

Bevar Boxwood stiklinger Trin 5
Bevar Boxwood stiklinger Trin 5

Trin 2. Bland grønt blomsterfarvestof, citronsyre og 1/2 kop (4 oz) varmt vand sammen

Disse ingredienser udgør din farvestofblanding og tilføjes til glycerin- og vandblandingen efter. Hæld 1/2 kop (4 oz.) Varmt vand, 1 tsk. (4,92 ml) grønt blomsterfarvestof og 1 tsk. (4,92 ml) citronsyre i en separat skål. Der omrøres kontinuerligt, indtil blandingen er opløst. Når du har blandet dem sammen, skal du kombinere dem til din blandingsbeholder på 2 liter (2 liter) og fortsætte til begge flydende opløsninger sammen, indtil de er godt indarbejdet.

  • Farvestoffet hjælper planten med at bevare sin naturlige farve.
  • Hvis du ikke bruger farvestof, får dine stiklinger af buksbom en gylden nuance.
Bevar Boxwood stiklinger Trin 6
Bevar Boxwood stiklinger Trin 6

Trin 3. Vej boxwood stiklinger

Du kan pakke så mange buksbomstiklinger i en enkelt beholder, som du ønsker, så længe du har nok glycerinopløsning. For hver ounce (28 g) stiklinger tilsættes 1 fluid ounce (0,125 kop) glycerinopløsning i beholderen. Afvej dine buksbomstrålinger på en skala, så du ved, hvor meget af opløsningen der skal gå i hver beholder.

Brug af den korrekte mængde opløsning vil sikre, at stiklingerne er fleksible og ikke løber tør for opløsning at absorbere

Bevar Boxwood stiklinger Trin 7
Bevar Boxwood stiklinger Trin 7

Trin 4. Hæld den korrekte mængde opløsning i din beholder

Få beholderen, som du tidligere har afsat til dine buksbomskår, og hæld glycerinopløsningen i beholderen. Brug en målebæger til at sikre, at du hælder den rigtige mængde opløsning i beholderen.

For eksempel, hvis du havde 280 gram buksbomstiklinger, skulle du bruge 1,25 kopper væske (1,25 kopper) af opløsningen

Metode 3 af 3: Afslutning af bevaringsprocessen

Bevar Boxwood stiklinger Trin 8
Bevar Boxwood stiklinger Trin 8

Trin 1. Læg stiklinger i din beholder

Sørg for, at stilkene er placeret løst i beholderen for at muliggøre maksimal absorption af opløsningen. Sørg for, at luften kan cirkulere rundt om hvert blad for at muliggøre den bedst mulige absorption af glycerinet.

Bevar Boxwood stiklinger Trin 9
Bevar Boxwood stiklinger Trin 9

Trin 2. Lad stiklinger ligge i opløsningen i 2-3 uger

Lad stiklingerne ligge i deres beholdere i 2-3 uger, eller indtil hele opløsningen er absorberet. Når stiklinger er klar, vil de være blanke og fleksible at røre ved.

For de bedste resultater skal du oprette et miljø, der har en lufttemperatur på mellem 60 og 75 grader Fahrenheit (15,5 og 23,8 grader Celsius), har en medium luftfugtighed, god luftcirkulation og er tændt, men ikke i direkte sollys

Bevar Boxwood stiklinger Trin 10
Bevar Boxwood stiklinger Trin 10

Trin 3. Hæng stiklingerne i solen i 3 til 5 dage

Når hele opløsningen er absorberet, fjernes stiklinger. Hvis der er overskydende opløsning på stilkene, skylles den af under koldt vand. Placer stiklinger på et varmt, solrigt og tørt sted i 3 til 5 dage. Dette vil gøre det muligt for resten af vandet at fordampe og for farvestoffet og glycerin at hærde.

Bevar Boxwood stiklinger Trin 11
Bevar Boxwood stiklinger Trin 11

Trin 4. Flyt dem til et mørkt område i 2 til 6 uger

For at afslutte tørringsprocessen skal stiklingerne hænges på hovedet på et mørkt, tørt og varmt sted i 2 til 6 uger. Herefter skal de bevares på ubestemt tid. Brug dem i et kransfremstillingsprojekt, læg dem i en vase, eller brug bladene til dit næste håndværk.

Anbefalede: