Sådan køber du en stjerne: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan køber du en stjerne: 10 trin (med billeder)
Sådan køber du en stjerne: 10 trin (med billeder)
Anonim

Vil du gerne”købe” din egen flammende kugle gas i rummet? Den Internationale Astronomiske Union er den eneste institution, der har tilladelse til at navngive stjerner, men du kan uofficielt købe en stjerne og give den et særligt navn. Du modtager et certifikat med navnet på stjernen samt et astrologisk diagram, der viser, hvor din stjerne er placeret.

Trin

Del 1 af 2: Shopping rundt

Køb en stjerne Trin 1
Køb en stjerne Trin 1

Trin 1. Spørg dig selv, hvor meget du er villig til at bruge

Stjernens navngivningstjenester leverer faktisk ikke officielt anerkendte stjernenavne. Da du faktisk ikke vil eje stjernen, bør du tænke grundigt over, hvor meget nyhedsfaktoren ved at “købe” stjernen er værd for dig.

Da de stjerne-navngivningsprocesser, der er tilgængelige for offentligheden, ikke giver nogen officielle navngivningsrettigheder, kan du vælge at opgive stjernesalgstjenesten helt. Det er let at navngive en tilfældig stjerne selv og udskrive et ejerskabscertifikat på din hjemmecomputer. Du ville spare penge og stadig få glæden ved at besidde eller give et certifikat med et stjernenavn, du vælger

Køb en Star Step 2
Køb en Star Step 2

Trin 2. Beslut, hvad du vil købe

Afhængigt af den stjerne-salgstjeneste, du vælger, kan du købe et helt stjernesystem, en binær stjerne (to stjerner, der kredser om hinanden) eller en stjerne, der er bekræftet at have en kredsende planet udover at navngive bare en enkelt stjerne. Hver vil blive tilbudt til forskellige priser.

Køb en Star Step 3
Køb en Star Step 3

Trin 3. Tænk over hvilken slags stjerne du vil have

Der er mange forskellige typer stjerner i universet, herunder (men ikke begrænset til) røde dværge, røde giganter, blå giganter og neutronstjerner.

  • Røde dværge er den mest almindelige type stjerne i vores galakse. De er røde og seje.
  • Neutronstjerner er født af supernovaeksplosioner og har ekstremt hurtige rotationshastigheder.
  • Røde giganter er enorme døende stjerner med temperaturer kun cirka halvt så varme som solen.
  • Blå giganter er sjældne, men ekstremt lyse, i gennemsnit 60.000 gange lysere end solen.
Køb en Star Step 4
Køb en Star Step 4

Trin 4. Overvej den person, du navngiver stjernen til

Prøv at matche kvaliteterne hos den person, du køber stjernen til, til en passende stjerne. For eksempel, hvis en persons yndlingsfarve er rød, vil du måske købe dem en rød kæmpe eller rød dværg. Alternativt kan du købe en stjerne placeret i stjernetegnet svarende til den enkeltes fødselsmåned.

Køb en Star Step 5
Køb en Star Step 5

Trin 5. Vælg din service

Der er et stigende antal stjernesalgstjenester til rådighed, herunder International Star Registry, Name a Star og Online Star Registry. Hver tilbyder unikke pakker og produkter, når du navngiver din stjerne.

  • Kvalitetsniveauet for hver service giver varierer. Undersøg din valgte service grundigt, før du går videre.
  • Virksomheder dominerer den stjernesælgende markedsplads. Pale Blue Dot er imidlertid en stjerne-salgstjeneste, der drives som en nonprofit. Indtægterne går til finansiering af videnskabelig forskning, selvom din stjerne stadig ikke officielt vil blive omdøbt.

Del 2 af 2: Køb din stjerne

Køb en Star Step 6
Køb en Star Step 6

Trin 1. Vælg din pakke

Alle stjernesalgstjenester giver dig chancen for at navngive din stjerne og få et personligt, mattet certifikat med din stjernes tilpassede navn på. Men nogle tjenester tilbyder mere. Andre potentielle muligheder omfatter:

  • stjernekort
  • graverede stjernetegn vedhæng
  • klistermærker
  • apps
  • nøgleringe
  • online adgang til levende teleskopstrømme
  • en mulighed for at lancere dit stjernenavn og din besked i rummet
Køb en Star Step 7
Køb en Star Step 7

Trin 2. Vælg et navn til din stjerne

Du kan vælge ethvert navn, du vil have til stjernen; navngiv det efter dig selv, din elskede, dit yndlingsband eller noget andet, du ønsker. Stjernens navn må ikke ændres, når det er besluttet. Vær så kreativ som du vil, når du vælger navnet.

Køb en Star Step 8
Køb en Star Step 8

Trin 3. Afgiv din ordre

Udfyld det nødvendige papirarbejde. Du skal inkludere stjernens navn samt dit navn, adresse og faktureringsoplysninger.

  • Hvis der er særlige stavemåder i dit udpegede stjernenavn, skal du sørge for, at de er tydeligt angivet.
  • Hvis du har særlige anvisninger for dit stjernekøb, som du vil afspejle i det endelige certifikat (f.eks. En stjerne, der er navngivet i memoriam), skal du angive dem på bestillingsformularen.
  • Hvis du kender koordinaterne til en bestemt stjerne, du vil have navngivet, skal du kontakte virksomheden for at se, om den er tilgængelig. Prøv dine koordinater med forskellige virksomheder, da hver har sin egen database med tilgængelige, navngivne stjerner.
Køb en Star Step 9
Køb en Star Step 9

Trin 4. Vælg lejligheden

Hvis du køber en stjerne til en du holder af, vil du maksimere romantikken ved omhyggeligt at vælge tid og sted, hvor du afslører din gave. Normalt vil du gerne give ham eller hende stjernecertifikatet og tilhørende materialer på et jubilæum, Valentinsdag eller en fødselsdag.

Køb en Star Step 10
Køb en Star Step 10

Trin 5. Modtag din forsendelse

Når du har bestilt din pakke, kommer certifikatet, det astrologiske kort og hvad du ellers vælger at købe med posten.

  • Hvis du har navngivet stjernen efter en ven eller elsket en, skal du sørge for at overraske dem på et passende tidspunkt med gaven.
  • Hvis du har navngivet stjernen for dig selv, kan du dele den med dine venner og familie. De vil helt sikkert være nysgerrige og imponerede.
  • Find om muligt din stjerne på nattehimlen med et teleskop. Online virtuelle teleskoper som SkyView er gode til at lokalisere stjerner med specifikke koordinater. For noget mere robust kan du downloade programmet Cartes du Ciel, et virtuelt stjernekort.

Tips

Hvis du eller den person, du køber stjernen for, virkelig er interesseret i astronomi, kan det være bedre at investere i et godt teleskop eller slutte sig til en lokal astronomiklub end at købe en stjerne

Advarsler

  • Vær opmærksom på, at registreringen af din stjerne kun vil blive genkendt i de proprietære databaser og registreringsbøger for den stjerne-salgstjeneste, hvorigennem du har købt og navngivet stjernen. Hver stjernes navn refereres til af et faktisk "stjernenummer", som International Astronomical Union oprettede. IAU er ikke forbundet med at købe stjerner, og de vil heller ikke genkende nogen stjerne som din.
  • Kontakt ikke astronomer og bed dem om at identificere den stjerne, du har købt. Dette vil kun irritere dem.

Anbefalede: