Sådan gemmes og genplanteres tvungne sæsonpærer: 10 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan gemmes og genplanteres tvungne sæsonpærer: 10 trin
Sådan gemmes og genplanteres tvungne sæsonpærer: 10 trin
Anonim

Sæsonbestemte blomstrende løg som krokus, påskeliljer, hyacinter og tulipaner bliver ofte "tvunget" eller narret til at blomstre indendørs i vinterhalvåret for at gøre hjemmet lysere. Denne "tvang" tager dog meget ud af en pære, og de blomstrer sjældent igen efter at have været plantet om. Det tager disse løg to til tre år efter at de er plantet om i haven for at opbygge nok reserver til at blomstre. På grund af dette anbefales det almindeligt, at disse pærer smides væk. Der er dog et par ting, der kan gøres for at hjælpe løgene med at komme sig og blomstre igen, hvis en gartner er fast besluttet på at prøve.

Trin

Metode 1 af 2: Opbevaring af pærerne

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 1
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 1

Trin 1. Ved, hvilke planter der potentielt kan reddes

Hyacinter, krokus, påskeliljer, vintergæk og scillas, der dyrkes i jord eller jordlignende medier, kan normalt genplantes til senere brug i haven. Husk dog, at nogle gange kan selv den bedste indsats ikke redde brugte planter.

Amarylliser er imidlertid kendt for deres evne til at blomstre på årsbasis

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 2
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 2

Trin 2. Accepter det faktum, at visse pærer ikke kan genbruges

Du vil ikke være i stand til at genplante visse tvungne sæsonpærer, såsom følgende:

  • Planter, der dyrkes i vand, skal smides ud, fordi processen ødelægger deres styrke, og det er usandsynligt, at de blomstrer igen.
  • Tulipaner er mindre tilbøjelige end nogen anden plante til at vende tilbage efter at være blevet tvunget, så de skal smides ud.
  • Gartnere i ekstremt kolde områder kan også have svært ved at få visse tropiske påskelilje-arter til at blomstre igen.
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 3
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 3

Trin 3. Klip blomstrende stilke af

Når blomsterne er døde, kan gartnere klippe blomstrende stilke af, men de bør lade grønt være i fred, hvis de vil have, at deres sæsonløg blomstrer i det følgende år. Bladene er afgørende for at hjælpe planterne med at få de næringsstoffer, de skal bruge for at overleve hviletid og vende tilbage om foråret.

På amarylliser kan den afskårne blomsterstilk afgive en stor mængde saft efter at være blevet skåret, men dette er helt normalt og ingen grund til alarm

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 4
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 4

Trin 4. Placer planten i en kølig, men solrig vindueskarm

Gartnere skal placere gryden med det grønne løv på en kølig (ca. 60 til 65 grader Fahrenheit eller 15,5 til 18,3 grader Celsius) solrig vindueskarme, så den lettere kan lagre næringsstoffer til senere brug.

Påfør 5-10-5 gødning til løgplanterne hver anden uge for at hjælpe planten med at lagre de næringsstoffer, den har brug for om vinteren

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 5
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 5

Trin 5. Grav løgene op, når planten går i dvale

Efter at bladene begynder at blive brune, behøver løgene ikke længere vand eller gødning, fordi de er gået i dvale. Deres jord skal have lov til at tørre helt ud, så råd ikke tager fat.

På dette tidspunkt kan bladene trimmes af, hvis de er tilbage. Planten kan opbevares i sin beholder, eller pæren kan graves op til opbevaringsformål

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 6
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 6

Trin 6. Følg en separat proces for amarylliser

Amarylliser er undtagelsen fra ovennævnte scenario. De skal have rigeligt sollys og holdes vandet hele vinteren. De placeres ofte udenfor i de varmere måneder af året.

  • Amaryllises kan enten gå ind i en tvungen hviletid omkring august til juleblomster eller blive efterladt udendørs indtil de sene efterårsmåneder, hvor temperaturen begynder at falde. På sådanne tidspunkter skal de have lov til at tørre ud.
  • De opbevares bedst ved temperaturer på omkring 55 grader Fahrenheit (12,7 grader Celsius), enten i deres krukker eller i jorden. Efter cirka to måneders opbevaring sender disse planter skud. Når dette sker, kan de flyttes til et varmere sted indendørs (ca. 70 til 80 grader Fahrenheit) for vinterblomster.
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 7
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 7

Trin 7. Lad pærerne tørre ud, og opbevar dem derefter på et køligt, tørt sted

Alle andre løg skal have lov til at tørre ud. Tag dig tid til forsigtigt at støve snavs af pærerne. Efter rengøring kan disse sovende bukser opbevares i papirposer et køligt, tørt sted.

  • Disse sække kan også fyldes med tørt sand, vermiculit eller savsmuld for at forhindre løgene i at tørre ud.
  • Gartnere skal også mærke deres løg, for ellers kan de blande deres planter, mens de opbevarer.

Metode 2 af 2: Genplantning af pærerne

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 8
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 8

Trin 1. Genplant pærerne udendørs efter den sidste hårde frost

Løgene kan plantes udendørs i haven, så snart jorden optøer, hvis bladene er døde.

  • Hvis løgene blev tvunget sent nok i sæsonen til, at de stadig har grønne blade om foråret, skal du plante dem udendørs med det samme efter den sidste forventede hårde frost.
  • Plant løgene i en dybde svarende til tre til fire gange pærens bredde.
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 9
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 9

Trin 2. Vælg et solrigt, veldrænet sted til genplantning

Når gartnere skal genplante sæsonløgene, skal de vælge et solrigt, godt drænet sted. De vil måske også tilføje noget gødning til jorden for at tilskynde planterne til at blomstre og derefter gøre det samme i efteråret af samme årsager.

Plant løgene i et hul, der er 3 gange dybere end deres højde

Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 10
Gem og genplant tvungne sæsonpærer Trin 10

Trin 3. Vær opmærksom på, at løgene ikke må blomstre i det første år

Gartnere bør være opmærksom på, at tvungne løgplanter ikke må blomstre året efter, at de er genplantet. Disse løg kan have brug for lidt tid til at komme sig efter denne proces, fordi når gartnere tvinger blomstringen, bruger det meget energi. Planter har en tendens til at bruge cirka to år for at komme sig fuldstændigt efter at blive tvunget.

Anbefalede: