Enkle måder at forbinde batterier i en serie: 12 trin

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at forbinde batterier i en serie: 12 trin
Enkle måder at forbinde batterier i en serie: 12 trin
Anonim

Tilslutning af batterier er en nem måde at øge strømmen til din motor eller elektriske enhed. Du kan drive din applikation uden den tunge vægt og størrelse af et større batteri med højere volt eller ampere. Hvis du skal øge den samlede mængde volt, skal du forbinde batterierne i en serie. For at øge den samlede kapacitet eller forstærkere skal du bruge en parallel forbindelse.

Trin

Metode 1 af 2: Oprettelse af en batteribank

Tilslut batterier i en serie Trin 1
Tilslut batterier i en serie Trin 1

Trin 1. Vælg en serieforbindelse for at tilføje spænding og lave en batteribank

En serieforbindelse kombinerer spændingen på de 2 tilsluttede batterier til at skabe en bank med batterier, som du kan trække strøm fra. En batteribank beholder stadig den samme strømstyrke eller ampertimer, så hvis 2 batterier har 6 volt og 10 ampere hver og er forbundet sammen i en serie, vil de derefter producere 12 volt, men vil stadig have den samme 10 amp kapacitet.

Sørg for, at batterierne, du planlægger at tilslutte, har samme spænding og forstærkere, eller du kan forkorte batterilevetiden og have svært ved at oplade dem

Tilslut batterier i en serie Trin 2
Tilslut batterier i en serie Trin 2

Trin 2. Sæt et jumperkabel i den negative terminal på et batteri

Tag et jumperkabel og tilslut en af klemmerne til den negative terminal på et af batterierne. Terminalerne er de metalkontakter, der bruges til at tilslutte et batteri og lade den lagrede elektricitet strømme fra batteriet. De negative terminaler har et negativt (-) symbol og er normalt dækket af et sort plastdæksel.

Du skal muligvis løfte eller fjerne det sorte plastikdæksel for at fastgøre kablet til terminalen

Tilslut batterier i en serie Trin 3
Tilslut batterier i en serie Trin 3

Trin 3. Klem kablet til den positive terminal på det andet batteri

Tag klemmen i den anden ende af kablet, der er tilsluttet den første batteris negative terminal, og slut den til den positive terminal på det andet batteri. Den positive terminal vil have plustegnet (+) ved siden af og er normalt dækket med et rødt plastdæksel.

  • Skrab ikke klemmerne mod terminalen, da det kan skabe gnister som en brandfare.
  • Du bør have klemmerne på et jumperkabel forbundet til den negative terminal på et batteri og den positive terminal på et andet.
Tilslut batterier i en serie Trin 4
Tilslut batterier i en serie Trin 4

Trin 4. Brug jumperkabler til at forbinde batteriserien til din applikation

Brug et andet sæt jumperkabler til at fastspænde den åbne positive terminal på batteriet og den positive terminal i din applikation. Klem derefter kablet fast på den åbne negative terminal på batteriet og den negative terminal på din applikation.

  • Dette forbinder din applikation med serien, så batterierne kan drive den.
  • Sørg for at bruge et andet par jumperkabler til at forbinde serien til din applikation!

Advarsel:

Kryds eller tilslut aldrig de åbne positive og de åbne negative terminaler på batterierne til hinanden, da de kan kortslutte eller eksplodere!

Tilslut batterier i en serie Trin 5
Tilslut batterier i en serie Trin 5

Trin 5. Lav en serie med mere end to batterier ved at forbinde terminalerne

Tag jumperkabler og klem omkring den positive terminal på et batteri og negativet på batteriet ved siden af det. Gentag tilslutningsprocessen, indtil alle de batterier, du vil tilslutte i en serie, er forbundet med jumperkabler.

  • Der er ingen grænse for, hvor mange batterier du kan tilslutte i en serie, men pas på ikke at fare vild i et virvar af kabler.
  • Brug batterier, der har de samme volt og forstærkere, bland ikke og match batteristørrelser og effekt, eller det kan kortslutte nogle af batterierne.
Tilslut batterier i en serie Trin 6
Tilslut batterier i en serie Trin 6

Trin 6. Tilslut en serie med mere end 2 batterier til din applikation

Brug jumperkabler til at slutte den åbne negative terminal på det første batteri i serien til den negative terminal i din applikation. Tilslut derefter jumperkablerne til den åbne positive terminal på det sidste batteri i serien til den positive terminal i din applikation.

Dette øger den samlede mængde volt, din ansøgning vil modtage

Metode 2 af 2: Brug af en parallel forbindelse

Tilslut batterier i en serie Trin 7
Tilslut batterier i en serie Trin 7

Trin 1. Brug en parallel forbindelse til at øge din effekt

En parallel forbindelse ligner en serieforbindelse i den forstand, at den forbinder to batterier sammen. Men en parallel forbindelse øger strømstyrken, samtidig med at spændingen fra batterierne forbliver den samme.

  • For eksempel, hvis 2 batterier er 6 volt og 10 ampere hver, vil en parallel forbindelse øge ampere til 20, men beholde volt ved 6.
  • Det er vigtigt at sikre, at de batterier, du planlægger at tilslutte, har de samme volt og forstærkere, eller det kan forkorte batteriets levetid, og du kan muligvis ikke genoplade dem.
Tilslut batterier i en serie Trin 8
Tilslut batterier i en serie Trin 8

Trin 2. Tilslut et jumperkabel til de positive poler på hvert batteri

Brug et enkelt, kraftigt startkabel og klem det fast på den positive batteriterminal på det ene batteri og det positive batteriterminal på det andet batteri, og sørg for, at de er forsvarligt fastgjort. Positive terminaler har et plustegn (+) ved siden af og er dækket med et rødt plastdæksel.

  • Sæt klemmerne fast, men skrab dem ikke mod terminalen, da det kan forårsage gnister.
  • Fordi forstærkerne vil stige, skal du bruge et kraftigere jumperkabel for at forhindre kablerne i at brænde ud af elektriciteten.
Tilslut batterier i en serie Trin 9
Tilslut batterier i en serie Trin 9

Trin 3. Sæt et separat jumperkabel til de negative terminaler på hvert batteri

Brug et separat enkelt kraftigt jumperkabel til at forbinde begge batterier ved at fastgøre kablet til de negative terminaler. Den negative terminal vil blive markeret med et negativt (-) symbol og vil være dækket af et sort plastdæksel.

  • Brug ikke det negative kabel til et par jumperkabler. Brug hellere et separat jumperkabel til at forbinde de negative terminaler.
  • Arrangementet skal være: positivt til positivt, negativt til negativt.
Tilslut batterier i en serie Trin 10
Tilslut batterier i en serie Trin 10

Trin 4. Tilslut batteribanken til din applikation

Indstil dit batteri direkte ved siden af den vare, du vil drive. Brug et separat par jumperkabler og klem det positive kabel omkring den positive terminal på batteriet og den positive terminal i din applikation. Klem derefter det negative kabel til den negative terminal på batteriet og den negative terminal i din applikation.

Advarsel:

Vær forsigtig med ikke at krydse kablerne og tilslut den positive terminal på dit batteri til den negative terminal i din applikation, eller omvendt. Det kan kortslutte batteriet eller eksplodere.

Tilslut batterier i en serie Trin 11
Tilslut batterier i en serie Trin 11

Trin 5. Lav en serie ved at forbinde flere parallelle forbindelser

Hvis du har to sæt batterier parallelt tilsluttet, kan du forbinde dem til en serie. Brug et jumperkabel til at forbinde en positiv terminal på en parallelbank til en negativ terminal på en anden parallelbank. Der er ikke en grænse for, hvor mange parallelle forbindelser du kan forbinde i en serie.

Tilslut batterier i en serie Trin 12
Tilslut batterier i en serie Trin 12

Trin 6. Tilslut den parallelle forbindelsesserie til din applikation

Brug et separat par jumperkabler og klem rundt om den positive terminal på parallelserien i den ene ende og den positive terminal i din applikation. Klem derefter det andet kabel til den negative terminal på batteriet længst væk fra den positive, du har tilsluttet, og den negative terminal i din applikation.

Sørg for, at de er sikkert fastgjort til terminalerne

Anbefalede: