Sådan skriver du en sang som Nirvana: 8 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan skriver du en sang som Nirvana: 8 trin (med billeder)
Sådan skriver du en sang som Nirvana: 8 trin (med billeder)
Anonim

Vil du skrive tekster og musik som Kurt Cobain? Her er en guide til at hjælpe dig.

Trin

Metode 1 af 2: Musikken

Skriv en sang som Nirvana Trin 1
Skriv en sang som Nirvana Trin 1

Trin 1. Vælg en stemning til at guide sangen

Sørg for, at hele sangen passer sammen til den ene stemning.

Skriv en sang som Nirvana Trin 2
Skriv en sang som Nirvana Trin 2

Trin 2. Start med musikken

Kurt startede næsten altid med musikken. Hold dig til et enkelt, iørefaldende riff.

Trin 3. Arbejd med akkorderne

Kurt brugte for det meste powerakkorder. Lejlighedsvis blev der brugt arpeggioer og simple single note riffs, men de fulgte ikke en skala. Kurt brugte ikke vægte.

Skriv en sang som Nirvana Trin 4
Skriv en sang som Nirvana Trin 4

Trin 4. Koncentrer dig om et specifikt album til inspiration

  • For riffs som dem i Bleach, skal du fokusere på tunge, mørkt klingende riffs. Hardcore punk var en stor indflydelse på Nirvana i de første år.
  • For Nevermind eller In Utero, fokuser mere på poppåvirkninger. Kurt baserede Nevermind på Sonic Youths Goo -album.
Skriv en sang som Nirvana Trin 5
Skriv en sang som Nirvana Trin 5

Trin 5. Prøv at skrive en solo

Selvom soloer kan være vanskelige at skrive, er de ofte det værd, hvis de gøres godt.

  • Soloer som dem i Bleach: igen, fokus på tungere klingende soloer. Mange af Kurt's soloer i denne æra var støj, og som Butch Vig sagde, Kurt "kvalt sin guitar." så fokuser på disse aspekter, og lyt til Bleach for at få hjælp.
  • For Nevermind eller In Utero igen, mere pop påvirket, ikke så tung. Disse burde være mere optimistiske og mere musikalske. Hvis du vil, kan du kopiere vokalmelodien som på "Smells Like Teen Spirit" eller "Come As You Are".

Metode 2 af 2: Lyrics

Skriv en sang som Nirvana Trin 6
Skriv en sang som Nirvana Trin 6

Trin 1. Vær tålmodig

Det kan være svært at skrive tekster, men hvis du er nået så langt, har du det godt.

Skriv en sang som Nirvana Trin 7
Skriv en sang som Nirvana Trin 7

Trin 2. Giv dig selv nogle kunstneriske friheder

Kurt var ikke en "jeg skal starte ved punkt A, derefter gå til punkt B og slutte med punkt C," slags forfatter, han var en "her er en flok sange, som jeg skal til kast sammen, "slags forfatter.

Skriv en sang som Nirvana Trin 8
Skriv en sang som Nirvana Trin 8

Trin 3. Dyk dybt

Kurts tekster var også ofte fyldt med metaforer og forvirrende. Nogle gange skrev han en sang, der var direkte (dvs. "Polly", "Voldtægter mig"), men kun lejlighedsvis.

Tips

  • Bas var meget vigtig for Nirvanas lyd. Det var ofte funky og chunky men enkelt på samme tid. Hvis du finder en baslinje, du kan rille til, så brug den. Bas havde også en masse introer og fyld af bare bas.
  • Tænk ikke på sangskrivning hele tiden. Lad et stykke tid komme tilbage til det senere, hvis du har problemer med at finde de rigtige ord, eller hvis det bare ikke lyder som noget, Kurt ville gøre, stop derefter, lyt til noget Nirvana og kom tilbage igen.
  • Nirvanas musik var fyldt med kontrasterende dynamik. Det betyder, at sangene går fra stille (let forvrængning) til høj (kraftig forvrængning).
  • At have nogle emner at skrive om kan hjælpe. Mange af Cobains mest almindelige tema inkluderede traumatiske oplevelser, politik (brug sparsomt) eller bare noget, der er iørefaldende og ikke alt for lykkeligt.
  • Kurt brugte Boss DS-1 og DS-2 pedalerne. DS-1 blev brugt under Blegemiddel og Nevermind og var altid helt oppe. Mens DS-2 blev brugt under In Utero og normalt var klokken 11, men lejlighedsvis klokken 1 eller 2.
  • At skrive musik, især iørefaldende riffs, er meget svært. Giv ikke op, hvis du ikke får det perfekt første gang. Hold ud, og du bliver bedre med øvelse.
  • Trommer skal være enkle! Slå hårdt på trommerne og få en dejlig rytme med bassen. Bassen og trommerne passer altid rigtig godt sammen.

Anbefalede: