3 måder at fjerne opkastningslugt fra gulvtæppet

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fjerne opkastningslugt fra gulvtæppet
3 måder at fjerne opkastningslugt fra gulvtæppet
Anonim

Duften af opkast kan være svær at komme ud af tæppet. Måske har du opkastlugt på dit tæppe efter en vild aften eller på grund af et sygt barn. For at fjerne opkastlugt fra gulvtæppet kan du bruge natron eller majsstivelse. Du kan også anvende en deodorizer til tæpper eller bruge en damprenser på lugten til at fjerne den.

Trin

Metode 1 af 3: Brug af bagepulver eller majsstivelse

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 1
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 1

Trin 1. Drys bagepulver på gulvtæppet

Bagepulver er en fantastisk deodorizer til tæpper. Drys flere spiseskefulde på opkastlugt på gulvtæppet. Læg en anstændig mængde bagepulver på gulvtæppet, så det kan absorbere opkastlugt.

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 2
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 2

Trin 2. Læg majsstivelse på gulvtæppet

En anden deodorizer, du kan finde i dit spisekammer, er majsstivelse. Drys flere spiseskefulde majsstivelse på gulvtæppet, så det kan absorbere opkastningslugten.

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 3
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 3

Trin 3. Lad bagepulver eller majsstivelse sidde natten over

Dette vil give bagepulver eller majsstivelse tid til at opsuge lugten. Hvis lugten er meget stærk, kan du lade bagepulver eller majsstivelse sidde på gulvtæppet i flere dage.

Hvis du har kæledyr eller børn derhjemme, skal du dække bagepulver eller majsstivelse med et håndklæde, så det ikke forstyrres. Du kan også blokere området, så det ikke kan forstyrres

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 4
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 4

Trin 4. Støvsug overskydende bagepulver eller majsstivelse på gulvtæppet

Når bagepulver eller majsstivelse har siddet på gulvtæppet natten over, støvsug det. Brug et vakuum, der er sikkert at bruge på tæpper.

Når du har støvsuget den overskydende bagepulver eller majsstivelse, bør du kontrollere området og bemærke, at der ikke længere er en opkastningslugt

Metode 2 af 3: Anvendelse af en deodorizer til kommercielt tæppe

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 5
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 5

Trin 1. Få en deodorizer til tæpper i din lokale isenkræmmer

Kommercielle tæppe deodorizers kan fungere godt på opkast lugt. Kig efter en tæppe deodorizer, der hovedsagelig indeholder naturlige ingredienser, og som ikke vil plette eller mærke gulvtæppet. Du kan købe tæppe deodorizer online eller i din lokale isenkræmmer.

Hvis du personligt køber tæppe -deodorizer, skal du bede en sælger om at anbefale et mærke for opkastlugt

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 6
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 6

Trin 2. Drys deodorizer til gulvtæppet på gulvtæppet

De fleste tæppe deodorizers kommer i pulverform. Spred tæppet deodorizer på gulvtæppet. Påfør en til to spiseskefulde deodorizer, eller så meget som nødvendigt for at dække området med opkastningslugt.

Tjek etiketten for at få forslag til, hvor meget tæppe deodorizer der skal påføres

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 7
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 7

Trin 3. Lad det sidde natten over

Giv deodorisatoren tid til at absorbere opkast lugten. Hvis lugten er meget stærk, lad deodorisatoren sidde på gulvtæppet i to dage.

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 8
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 8

Trin 4. Støvsug deodorisatoren

Når deodorizer har haft tid til at sidde på gulvtæppet og absorbere lugten, støvsug det. Kontroller derefter, at lugten er væk på gulvtæppet.

Metode 3 af 3: Brug af en damprenser

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 9
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 9

Trin 1. Find en damprenser, der passer til dit tæppe

En damprenser kan være en fantastisk måde at få en dyb plet eller lugt ud af gulvtæppet, såsom opkastningslugt. Damp vil dræbe bakterier og bakterier i gulvtæppet og derved fjerne lugten. Sørg for, at damprenseren er egnet til brug på din tæppetype. Damprensere kan nå høje temperaturer, der kan smelte nogle stoffibre.

Kontroller din tæppeplejevejledning, før du bruger en damprenser på den for at sikre, at den er sikker til brug på gulvtæppet

Fjern opkastlugt fra tæppe trin 10
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 10

Trin 2. Påfør damprenseren på gulvtæppet

Fyld damprenseren med vaskemiddel eller hvid destilleret eddike. Eddike er en god mulighed for at deodorisere gulvtæppet. Kør derefter damprenseren over området på gulvtæppet med opkastlugt. Dette vil dampe området, fjerne enhver lugt.

  • Skub og træk damprenseren over gulvtæppet for at dampe det og rengøre det.
  • Når du er færdig, lad tæppet tørre helt. Opkastningslugten skal være væk.
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 11
Fjern opkastlugt fra tæppe trin 11

Trin 3. Få tæppet professionelt rengjort

Hvis du er nervøs for at bruge en damprenser på gulvtæppet, kan du overveje at få det rengjort professionelt. En professionel rengøringsmedarbejder ved, hvordan man skal håndtere opkastlugt på gulvtæppet og fjerne det. Du kan slå professionelle tæpperensere online eller bede folk, du kender med tæppe, om at anbefale et godt rengøringsmiddel.

Anbefalede: