Enkle måder at justere en luftfugter på en ovn: 10 trin

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at justere en luftfugter på en ovn: 10 trin
Enkle måder at justere en luftfugter på en ovn: 10 trin
Anonim

En ovnfugter, også kaldet en hel hjemmefugter, tilsluttes direkte til dit varmesystem for at kontrollere fugtigheden i hele dit hjem. Det er meget mere bekvemt end at opsætte luftfugtere i hvert værelse. Du skal dog indstille disse enheder rigtigt, ellers bliver dit hjem ubehageligt. Heldigvis er det meget let at justere dem op eller ned. Med et par ændringer vil dit hjem forblive behageligt hele året.

Trin

Metode 1 af 2: Indstilling af Humidistat

Juster en luftfugter på en ovn Trin 1
Juster en luftfugter på en ovn Trin 1

Trin 1. Læs brugsanvisningen til luftfugteren, før du foretager justeringer

Mens de fleste hjemmefugtere fungerer på samme måde, kan der være nogle forskelle i, hvordan de justeres. Tjek altid manualen, før du foretager ændringer for at undgå fejl eller problemer.

Hvis vejledningen indeholder forskellige instruktioner, skal du følge vejledningen i stedet. Disse anvisninger er designet til det specifikke produkt

Juster en luftfugter på en ovn Trin 2
Juster en luftfugter på en ovn Trin 2

Trin 2. Find befugteren til din befugter

Humidistat er kontrolpanelet for befugteren. Det er normalt en lille kasse monteret på væggen direkte over eller under luftfugteren. Nogle modeller har også en befugter på hovedbefugterlegemet.

  • Hvis du har problemer med at finde luftfugterne, skal du kigge efter en ledning eller et kabel, der løber ud af luftfugteren. Dette bør føre til humidistat.
  • En digital humidistat vil have en skærm, der viser de aktuelle luftfugtighedsindstillinger og et par justeringsknapper. En analog type vil have en urskive.
Juster en luftfugter på en ovn Trin 3
Juster en luftfugter på en ovn Trin 3

Trin 3. Drej drejeknappen til den ønskede luftfugtighedsindstilling, hvis den er en analog type

En analog humidistat har en justeringsskive til at indstille fugtighedsniveauet. De lavere tal repræsenterer en lavere fugtighedsindstilling, og de højere tal repræsenterer en højere indstilling. Drej drejeknappen, indtil du når det ønskede luftfugtighedsniveau.

Skiven kan have tal eller procenter, der repræsenterer fugtighedsindstillingen. Uanset hvad, når tallene stiger, så gør fugtighedsniveauet det også

Juster en luftfugter på en ovn Trin 4
Juster en luftfugter på en ovn Trin 4

Trin 4. Tryk på pil op eller pil ned, hvis du har en digital luftfugtighedsstatistik

En digital humidistat skal have knapper i stedet for en urskive. De samme regler gælder dog - at øge antallet øger luftfugtigheden og omvendt. Tryk på knapperne op eller ned, indtil du når det ønskede luftfugtighedsniveau.

Juster en luftfugter på en ovn Trin 5
Juster en luftfugter på en ovn Trin 5

Trin 5. Vent 24-48 timer for at se, om dit hjem er behageligt

Det tager noget tid, før det nye fugtighedsniveau træder i kraft, så vent cirka et døgn for at se, om justeringen fungerede. Hvis du stadig har brug for mere eller mindre luftfugtighed, skal du justere luftfugtigheden igen.

Hvis du ser kondens på vinduer eller vægge, er luftfugtigheden for høj. Hvis luften føles tør, og dine læber og mund tørrer ud, så er den for lav

Metode 2 af 2: Find den rigtige indstilling

Juster en luftfugter på en ovn Trin 6
Juster en luftfugter på en ovn Trin 6

Trin 1. Start med dit humidistat -sæt i midten

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte med din befugterindstilling, kan du finde ud af den bedste indstilling ved at begynde i midten. Indstil luftfugteren lige midt mellem dens højeste og laveste indstilling. På de fleste befugtere er dette cirka 4 eller 5, men skalaen afhænger af modellen.

  • Den nøjagtige midterindstilling afhænger af din humidistat. Nogle går måske fra 1 til 10, og andre bruger måske en anden skala som 1 til 7.
  • Hvis din humidistat bruger en procentindstilling, kan du prøve at indstille den til 40% for at starte. Dette er en god midterindstilling, som mange finder behageligt.
Juster en luftfugter på en ovn Trin 7
Juster en luftfugter på en ovn Trin 7

Trin 2. Vent 24-48 timer for at se, hvordan fugtighedsniveauet føles

Lad den nye fugtighedsindstilling træde i kraft i cirka et døgn. Derefter kan du fortælle, hvordan hjemmets fugtighed føles. Efter dette kan du justere det på begge måder baseret på dit komfortniveau.

Juster en luftfugter på en ovn Trin 8
Juster en luftfugter på en ovn Trin 8

Trin 3. Skru ned for humidistatet, hvis du ser kondens på dine vinduer

Dette er et tegn på, at husets fugtighed er for høj. Ring humidistat ned 1 eller 2 positioner, og tjek igen om 24 timer. Hvis kondensen stopper, og hjemmet føles behageligt, så er dette den rigtige indstilling.

  • Lad ikke din luftfugter stå på et niveau, der forårsager kondens. Dette kan forårsage skimmelvækst.
  • Du bliver sandsynligvis nødt til at justere indstillingen, efterhånden som årstiderne og temperaturen ændres. Dette fører normalt til kondens.
Juster en luftfugter på en ovn Trin 9
Juster en luftfugter på en ovn Trin 9

Trin 4. Forøg luftfugtigheden, hvis du får stød, eller luften føles tør

Hvis dit hjem er for tørt, er det første, du sandsynligvis vil bemærke, at du får stød, når du rører ved tingene. Det skyldes, at tør luft får statisk elektricitet til at bygge. Din hals eller dine øjne kan også føles tørre, hvilket er et andet tegn på, at luftfugtigheden er for lav. Indstil luftfugteren i 1 eller 2 positioner, og se om dette løser problemet. Hvis der går 24 timer, og du føler dig mere komfortabel, så er dette en god ramme.

Nogle andre tegn på, at dit hjem er for tørt, er blodig næse, dine øjne eller læber tørrer ud, føler tørst og tør hud

Juster en luftfugter på en ovn Trin 10
Juster en luftfugter på en ovn Trin 10

Trin 5. Vælg den automatiske indstilling, hvis din befugter har mulighed

Nogle nyere digitale luftfugtere har en automatisk indstilling, hvilket betyder, at den justerer sig selv baseret på den ydre luftfugtighed og temperatur. Dette kan spare dig for besværet med at skulle justere det regelmæssigt. Kontroller humidistat for en "automatisk" knap, eller se i betjeningsvejledningen, og indstil humidistat til at justere sig selv, hvis du vil.

  • Selvom du har din humidistat indstillet til automatisk at justere, bør du stadig være i stand til at indstille den manuelt, hvis du vil foretage ændringer.
  • Fortsæt med at overvåge dit hjems fugtighedsniveau, selvom du har luftfugteren indstillet til at justere automatisk. Den automatiske indstilling er ikke altid ideel.

Tips

  • Hvis du har problemer med din befugter, skal du kontakte en HVAC -fagmand.
  • Din luftfugter skal sandsynligvis justeres, når der er store ændringer i udetemperaturen, som når årstiderne vender. Planlæg at justere din humidistat hvert par måneder i hvert fald.

Anbefalede: