3 nemme måder at få støv ud af luften

Indholdsfortegnelse:

3 nemme måder at få støv ud af luften
3 nemme måder at få støv ud af luften
Anonim

Støv i dit hjem kan forårsage vejrtrækning og allergiproblemer for alle dine familiemedlemmer. Der kan være et par grunde til støv i dit hjem, f.eks. At dine luftfiltre bliver slidte eller beskidte blæsere cirkulerer støv. Heldigvis er der flere meget effektive måder at minimere støvet og rense din luft. Du kan filtrere luften, rense dit hjem ordentligt og kontrollere dit miljø, så støv ikke ophobes i første omgang. Faktisk kan du med en kombination af disse fremgangsmåder sikre, at støvet i dit hus vil være på et helt lavt niveau.

Trin

Metode 1 af 3: Filtrering af luften

Få støv ud af luften Trin 1
Få støv ud af luften Trin 1

Trin 1. Sæt nye filtre i dit HVAC -system (varme, ventilation og aircondition)

Luften i dit hjem kan blive overdrevent støvet, hvis filtrene i din ovn og klimaanlæg er gamle og snavsede. Skift filtrene hver 2. til 3. måned, og sæt et nyt filter i, når du tænder et system for første gang hvert år.

  • Hvor ofte du skal skifte dine filtre afhænger af dit specifikke varme- og kølesystem, hvilken slags filtre du bruger, og hvilke forhold der er i dit hjem. For eksempel, hvis du har flere katte eller hunde, skal du udskifte dit filter hver 3. uge.
  • Hvis du er usikker, skal du tale med den person, der servicerer dit HVAC -system om, hvor ofte du skal skifte dine filtre.
  • Ved at sætte et nyt filter i vil du filtrere din luft hver gang du tænder for dit varme- eller kølesystem.

Tip:

Nogle systemer har genanvendelige filtre, der skal vaskes, tørres og derefter genbruges. Disse vil spare dig penge over tid, men det vil tage lidt mere indsats at bruge.

Få støv ud af luften Trin 2
Få støv ud af luften Trin 2

Trin 2. Køb en HEPA (højeffektiv partikel luft) luftrenser

HEPA luftrensere er de bedste til at slippe af med støv, fordi de filtrerer selv fint stof i luften. Disse luftrensere er bredt tilgængelige i store boksbutikker og hos onlineforhandlere.

  • Typisk er HEPA luftrensere enkeltstående enheder, der tilsluttes en stikkontakt.
  • Sæt din nye luftrenser i det rum, der føles mest støvet. Ofte vil dette være dit soveværelse, da sengetøj og den tid, du bruger derinde, skaber meget støv.
Få støv ud af luften Trin 3
Få støv ud af luften Trin 3

Trin 3. Rengør eller udskift filtrene i din luftrenser ofte

Da et filter bliver snavset, er det mindre i stand til at filtrere støv i luften. Følg anvisningerne på dit luftfilter for hvor ofte du skal rengøre det. Vær dog ikke bange for at rengøre det oftere end anbefalet.

  • Mange luftrensere leveres med et forfilter og et filter. Forfilteret kan ofte vaskes, men det større hovedfilter skal udskiftes, når det bliver snavset.
  • Om et filter rengøres eller udskiftes afhænger af din specifikke luftrenser. Generelt koster det mere for rengørbare filtre, men du sparer penge over tid ved ikke at skulle udskifte dit filter.
Få støv ud af luften Trin 4
Få støv ud af luften Trin 4

Trin 4. Køb ikke stueplanter og tro, at de vil fjerne støv i luften

Mange mennesker tror, at stueplanter forbedrer luftkvaliteten i et hjem, men de gør ikke luften mindre støvet. Faktisk kan jorden, som planter lever i, føje til støv i luften, og nogle planter vil endda tilføre pollen og andre partikler til luften.

Det betyder ikke, at stueplanter ikke er gode at have i dit hjem! De er bare ikke en magisk løsning på støvproblemer

Metode 2 af 3: Fjernelse af støv ved korrekt rengøring

Få støv ud af luften Trin 5
Få støv ud af luften Trin 5

Trin 1. Støvsug dit hus to gange om ugen

Støvsugning regelmæssigt er en af de bedste ting, du kan gøre for at fjerne støv i luften. Overflader, du bør støvsuge, omfatter tæpper, tæpper, sofaer, under senge, vindueskarme og fodlister.

  • Når du støvsuger, fjerner det alt snavs og snavs, der bliver sparket op i luften, når du går rundt, eller når der er luftbevægelse.
  • Sørg for, at du bruger et HEPA-filter (højeffektiv partikelluft) i dit vakuum. Dette vil hjælpe med at sikre, at det støv, dit vakuum suger op, ikke skubbes gennem filteret og tilbage i luften.
Få støv ud af luften Trin 6
Få støv ud af luften Trin 6

Trin 2. Mop hårde gulvflader to gange om ugen

Snavs og snavs, der samler sig på dine hårde gulvoverflader, bliver også sparket op i luften. For at forhindre dette skal du bruge en fugtig moppe til at rengøre gulvområder, der ikke kan støvsuges.

Du kan også bruge en tør støvmoppe på dine hårde overflader. De fjerner dog ikke så meget støv, som en våd moppe gør

Tip:

Før du tørrer, skal du feje gulvet med en kost. Dette kan smide en smule støv op i luften, men det vil hjælpe med at få gulvet renere generelt.

Få støv ud af luften Trin 7
Få støv ud af luften Trin 7

Trin 3. Brug en mikrofiberklud eller støvsuger til at støve hårde overflader

Mikrofiberprodukter er gode til at fange det støv, de samler fra overflader. Du kan enten få din klud let fugtig eller bruge den tør, afhængigt af om overfladen, du rengør, kan blive fugtig.

Traditionelle gamle fjerdusker gør ikke et godt stykke arbejde med at fange det støv, de har samlet. I stedet har de en tendens til at smide meget støv op i luften og på andre overflader

Få støv ud af luften Trin 8
Få støv ud af luften Trin 8

Trin 4. Vask dine lagner ugentligt

Da vi alle bruger meget tid i dine plader, har de en tendens til at samle meget støv og snavs, der kommer ud af vores kroppe. Men hvis vi vasker vores lagner hver uge, har støv og snavs ikke en chance for at komme ind i vores luft.

At vaske dine lagner ugentligt reducerer også antallet af støvmider, bakterier og andre allergener i din seng, der kan påvirke din vejrtrækning negativt

Metode 3 af 3: Reducering af støv ved at kontrollere dit miljø

Få støv ud af luften Trin 9
Få støv ud af luften Trin 9

Trin 1. Fjern dine sko, når du kommer ind i dit hus

Kontrol af mængden af snavs og snavs, der kommer ind i dit hjem, kan i høj grad reducere mængden af støv og allergener, der ender i din luft. Når du bærer dine sko indeni, overføres snavs og allergener udefra til dine gulve og ender i din luft.

Få støv ud af luften Trin 10
Få støv ud af luften Trin 10

Trin 2. Hold dine døre og vinduer lukkede så meget som muligt

Meget støv og snavs kan komme ind i dit hjem gennem åbne vinduer og døre. Selvom det kan være fristende at få en frisk brise til at blæse gennem dit hjem, skal du huske på, at denne brise indeholder støv og allergener, der sætter sig på dit hjem og bliver sparket op, når du går rundt.

Hvor meget støv der kommer ind i dit hjem gennem et åbent vindue eller en dør, afhænger meget af, hvor du bor, hvilken tid på året det er, og hvad luftforholdene er i øjeblikket. Nogle områder har normalt mere støv og snavs i luften end andre, så tag din specifikke placering i betragtning

Få støv ud af luften Trin 11
Få støv ud af luften Trin 11

Trin 3. Tæt revner eller huller i dit hus

Støv kan komme ind i dit hjem gennem alle åbninger. Tag dig tid til at tætne eller sprænge huller i dine vægge, så dit hjem er mere lufttæt. Forsegl også huller omkring døre og vinduer med vejrstriber.

Få støv ud af luften Trin 12
Få støv ud af luften Trin 12

Trin 4. Luk din skorstensrøg

Hvis du har en pejs, er det vigtigt at holde røgrøret lukket, når det ikke er i brug. Hvis du lukker det, hjælper det med at forsegle ydersiden og minimere støv i luften. Dette er især vigtigt, hvis det blæser udenfor, da vinden kan gå ned af din skorsten og skubbe støv og snavs fra skorstenen ind i dit hjem.

Tip:

Du bør også få din skorsten rengjort regelmæssigt, så der er så lidt affald i den som muligt.

Få støv ud af luften Trin 13
Få støv ud af luften Trin 13

Trin 5. Reducer rodet i dit hus

At have mange uregelmæssige overflader i dit hjem gør det svært at rengøre effektivt. Start med at slippe af med det, du ikke har brug for. Rengør derefter nødvendige ting ved at lægge dem væk i skabe og skabe. Slip af med ting, du ikke har brug for, og du vil have åbne rum, der hurtigt og regelmæssigt kan støvsuges eller støvsuges.

Anbefalede: