Enkle måder at låse op for en Dewalt geringssav: 7 trin

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at låse op for en Dewalt geringssav: 7 trin
Enkle måder at låse op for en Dewalt geringssav: 7 trin
Anonim

Det er vigtigt at forstå, hvordan en geringssav låser og låser op, for at betjene saven sikkert. For at låse savens hoved op skal du trykke håndtaget på saven ned og trække stiften under håndtaget for at frigøre låsen og flytte klingen op og ned. For at låse styreskinnen op, skal du trykke på knappen i enden af det sorte håndtag for enden af styreskinnen og justere vinklen, før du trykker håndtaget ned for at låse det på plads. Husk altid at tage de korrekte sikkerhedsforanstaltninger, når du betjener et elværktøj, og hold altid fingrene væk fra bladet. Lås altid en geringssavs skinne og hoved, når du ikke bruger den.

Trin

Metode 1 af 2: Brug låsestiften til at frigøre hovedet

Lås en Dewalt geringssav op 1
Lås en Dewalt geringssav op 1

Trin 1. Find metalpinden, der stikker ud under håndtaget på skinnen

Stå bag savbladet, og find håndtaget øverst på saven. Følg håndtaget ned til skinnen, der forbinder savens hoved med bunden. Denne skinne er lavet af tykt metal og løber lodret fra toppen til bunden af saven. På denne skinne skal du kigge efter en lille metalstift, der stikker ud af siden. Denne pin er normalt på indersiden af skinnen, men på ældre modeller kan den være på ydersiden.

  • Låsestiften bruges til at låse savens hoved op, så du kan flytte bladet op og ned, men styreskinnen forbliver låst. Du bruger håndtaget for enden af styreskinnen til at justere vinklen ved snittet.
  • Hvis du har en ældre sav, kan denne stift være en knop. Hvis du har en knaplåsestift, skal du dreje den mod uret for at trække den ud og med uret for at skubbe den ind.

Tip:

De fleste mærker af geringssav har en låsestift, der ligner Dewalt -stiften. Denne metode låser de fleste geringsave op, uanset mærke.

Lås en Dewalt geringsav op 2
Lås en Dewalt geringsav op 2

Trin 2. Tryk håndtaget 5,3–7,6 cm ned 2–3 tommer, og hold det på plads

Med hånden fast på håndtaget skal du trykke saven lidt ned og holde den på plads. Du kan ikke låse saven op uden at holde bladet nede.

Lås en Dewalt geringssav op 3
Lås en Dewalt geringssav op 3

Trin 3. Træk stiften 2,5–5,1 cm ud for at låse saven op

Hold håndtaget nede, tag fat i stiften med din frie hånd. Træk den forsigtigt væk fra skinnen, den er forbundet til. Træk den så langt ud som muligt, normalt 2,5–5,1 cm, og slip stiften. Din sav er nu i ulåst position, og du kan bevæge bladet frit.

  • Når stiften stikker ud, låses saven op. Kontroller altid denne pin, før du tager din sav op for at flytte den et andet sted.
  • På en Dewalt -sammensat glidesav kan du ved at trække denne pin ud også flytte saven op og ned på skinnen, som den er fastgjort til. For at låse skinnen på plads, drejes knappen oven på den store beslag, hvor skinnerne glider frem og tilbage. Drej denne knap med uret for at stramme den på plads.
Lås en Dewalt geringssav op 4
Lås en Dewalt geringssav op 4

Trin 4. Tryk håndtaget helt ned, og tryk på tappen for at låse det

For at låse saven skal du trykke håndtaget ned, indtil bladet er så lavt som det kan gå. Tryk derefter låsestiften tilbage i skinnen for at fastgøre klingen på plads. Sørg for, at saven er låst ved at trække i håndtaget med stiften skubbet ind. Hvis håndtaget ikke bevæger sig, er din sav låst.

Lås altid saven, når du ikke bruger den. Det er farligt at efterlade en sav ulåst, selvom den ikke er tilsluttet eller kører

Metode 2 af 2: Flytning af styreskinnen på en sammensat sav

Lås en Dewalt geringsav op 5
Lås en Dewalt geringsav op 5

Trin 1. Undersøg enden af styreskinnen, og kig efter et sort håndtag

For at justere styreskinnen, der leder saven gennem dit snit, skal du gå til forsiden af saven. Følg den vandrette styreskinne til spidsen længst fra håndtaget. Kig efter en sort håndtag, der stikker ud af saven for enden. Dette er låsehåndtaget, som bruges til at justere placeringen af styreskinnen.

Styreskinnen er den vandrette platform, som savbladet driver ind til. På sammensatte geringssave kan denne skinne justeres, så du kan lave skråskæringer, som er præcise snit, der foretages i en anden vinkel end 90 grader

Tip:

Denne type håndtag er unik for Dewalt sav; andre mærker bruger normalt en lås og en knap til at justere styreskinnen. For at låse disse skinner op skal du dreje tappen for enden af styreskinnen og dreje knappen med eller mod uret for at justere den. Vip låsen til sin oprindelige position for at låse skinnen på plads.

Lås en Dewalt geringsav op 6
Lås en Dewalt geringsav op 6

Trin 2. Tryk på knappen oven på det sorte håndtag, og flyt skinnen

Hvis håndtaget peger nedad, skal det vendes opad, så det flugter med styreskinnen. Undersøg derefter toppen af håndtaget og kig efter en lille, sort knap. Denne knap frigiver låsemekanismen i styreskinnen. Tryk på denne knap, og hold den nede med din finger. Flyt derefter skinnen frit fra side til side for at justere vinklen på dit snit.

  • Du kan ikke flytte styreskinnen, hvis håndtaget er i nedadgående position.
  • Hvis du har brug for at lave et snit i en nøjagtig vinkel, skal du følge vinkelføringen i bunden af geringssaven for at justere dit blad med en bestemt vinkel.
Lås en Dewalt geringsav op 7
Lås en Dewalt geringsav op 7

Trin 3. Slip knappen, og skub håndtaget ned for at låse skinnen

Når din sammensatte geringssave hviler i den ønskede vinkel, skal du slippe knappen. Tryk derefter ned på enden af håndtaget for at klikke det i låst position. Når håndtaget peger nedad, er styreskinnen låst, og din skærevinkel bevæger sig ikke, mens du skærer.

Håndtaget har 2 positioner op og ned. Du vil mærke, at den klikker på plads, hver gang du flytter den

Tips

Hvis du har en sammensat glidesav, kan du justere skråvinklen ved hjælp af knappen i bunden af din sav. Under håndtaget er der en stor 3-delt knap fastgjort til en skrue. Tag fat i knappen med den ene hånd og håndtaget på saven med den anden. Drej denne knap mod uret for at løsne fasen og justere vinklen i hånden. Når den er på plads, drejes knappen med uret for at indstille vinklen på dit skrå snit

Advarsler

  • Hold fingrene 15–30 cm (6–12 tommer) væk fra savbladet, når saven er sat i. Ræk aldrig ind under klingen, når du betjener saven.
  • Brug altid det korrekte sikkerhedsudstyr, når du betjener et elværktøj. Brug beskyttelsesbriller, hvis du skærer træ for at undgå at blæse savsmuld i øjnene. Hvis du skærer metal, skal du bære en svejsemaske, gummiforklæde og gummihandsker for at beskytte dig selv. Brug beskyttende hovedtelefoner for at undgå høretab, mens du betjener saven.
  • Tag altid stikket ud af saven, når du skifter knive, hvis du ved et uheld tænder den.

Anbefalede: