Sådan eboniseres træ (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan eboniseres træ (med billeder)
Sådan eboniseres træ (med billeder)
Anonim

Ibenholt er lige så dyrt, som det er smukt, men du kan overskue den intense farve derhjemme. Selvom påføring af en mørk butikskøbt plet eller farvestof kan være enklere, indebærer ægte ebonisering en kemisk reaktion mellem jernacetat og tannin. Ståluld af fin kvalitet opløst i eddike giver jernet, og stærk te giver tanninet. For de bedste resultater, gå med mindre kornet træ, der bedre vil efterligne ebenholts glatte overflade.

Trin

Del 1 af 3: Oprettelse af din farvningsløsning

Ebonize Wood Trin 1
Ebonize Wood Trin 1

Trin 1. Rengør et stykke fint ståluld

Brug varmt vand og opvaskemiddel eller et husholdningsopløsningsmiddel til grundigt at rengøre et stykke ståluld af kvalitet #0000. Ståluld har normalt en oliebelægning, som du skal fjerne, før du laver løsningen.

  • Ny ståluld er bedst, da ældre eller rusten uld kan efterlade aflejringer i træets porer.
  • Du kan også bruge ikke-galvaniserede jernsøm eller skruer, men stålulds fine fibre opløses bedre.
Ebonize Wood Trin 2
Ebonize Wood Trin 2

Trin 2. Riv ståluld op

Efter rengøring rives stålulden i små stykker, så den nedbrydes hurtigere. Brug et par tykke handsker, når du river det for at forhindre splinter.

Ebonize Wood Trin 3
Ebonize Wood Trin 3

Trin 3. Fyld en glasbeholder med ståluld og eddike

Læg ståluldsstykkerne i en glasbeholder, og fyld derefter krukken med eddike. Æblecidereddike fungerer bedre, men du kan bruge hvid eddike, hvis du ikke har noget ved hånden eller vil spare penge.

Brug en glasbeholder i stedet for en metalbeholder, da metal vil forstyrre processen

Ebonize Wood Trin 4
Ebonize Wood Trin 4

Trin 4. Lad ståluld og eddike sidde i en uge

Det vil tage en uge for stålulden at bryde ned og skabe farvningsløsningen. Dæk ikke glasset med mindre der er et lille hul i dækslet. Opløsningen vil producere gasser, der skal slippe ud.

Ebonize Wood Trin 5
Ebonize Wood Trin 5

Trin 5. Hæld opløsningen gennem et kaffefilter

Brug et gummibånd til at fastgøre et kaffefilter til toppen af krukken. Hæld indholdet i en anden ikke-metalbeholder for at belaste farvningsløsningen. Filtrering vil tage flere minutter og kan føles kedeligt, men du skal slippe af med opløsningens faste stoffer.

Bortskaf de resterende faste stoffer efter at have spændt opløsningen

Del 2 af 3: Forberedelse af træet

Ebonize Wood Trin 6
Ebonize Wood Trin 6

Trin 1. Vælg et finkornet træ for et mere autentisk look

Ibenholt er et fint træ med et næsten usynligt korn. Gå med det fineste kornetræ til rådighed for at efterligne ibenholts udseende. Selvom det er et lettere træ og kræver flere lag, vil det færdige produkt se mere autentisk ud.

Mindre kornet træ som Northern White Cedar eller Hemlock er bedre valg end egetræ og andre kornet træer

Ebonize Wood Trin 7
Ebonize Wood Trin 7

Trin 2. Gennemfør routing og anden bearbejdning inden ebonisering

Farvningsprocessen vil primært påvirke træets overflade. Fræsning, udskæring, skæring og anden bearbejdning vil sandsynligvis afsløre ubehandlede lag af træ. Du bliver nødt til at starte forfra, hvis du ikke fuldfører bearbejdningen før ebonisering.

Ebonize Wood Trin 8
Ebonize Wood Trin 8

Trin 3. Hæv træets korn, inden pletten påføres

Eboniseringsprocessen indebærer at udsætte træet for masser af fugt, så du bliver nødt til at forberede det ved at hæve kornet. Børst vand på overfladen og lad det tørre. Når det er tørt, ser du små, fuzzy whiskers af hævet træ.

Ebonize Wood Trin 9
Ebonize Wood Trin 9

Trin 4. Sand det hævede korn

Når du har hævet kornet, skal du forsigtigt slibe det væk med sandpapir af 220 grus. Brug en let berøring, så du ikke brænder træet, eller gør overfladen for glat til, at pletten kan absorbere.

For de bedste resultater skal kornet hæves og slibes to gange inden ebonisering

Del 3 af 3: Påføring af pletten

Ebonize Wood Trin 10
Ebonize Wood Trin 10

Trin 1. Bryg stærk te for at danne en reaktion med jernopløsningen

Bland en fyldig spiseskefuld quebracho bark -te -pulver med en halvliter (cirka en halv liter) varmt vand, indtil det er helt opløst. Te vil tilføje tanniner, der reagerer kemisk med jernfarvningsløsningen.

Du kan finde quebracho barkpulver online. Selvom det er et godt valg på grund af dets høje tanninindhold, kan du også bare bruge stærk sort te eller kaffe

Ebonize Wood Trin 11
Ebonize Wood Trin 11

Trin 2. Påfør te på træet

Brug blide strøg (i stedet for hård gnidning) til at påføre et lag te på træet, og lad det trække gennem overfladen. Spred eller tør pletter, hvor overskydende te er begyndt at samle sig, så påføringen er så jævn som muligt.

Hvis du efterlader en pool med overskydende te på overfladen, trænger farvningsreaktionen ikke ind i træet, og den endelige farve kan se ujævn ud

Ebonize Wood Trin 12
Ebonize Wood Trin 12

Trin 3. Brug et skum eller børste til at påføre pletten

Giv teen fem eller ti minutter i blød, men påfør farveløsningen, mens den stadig er fugtig. Påfør pletten ved hjælp af lette, ensartede streger, og kig på overfladen fra flere vinkler for at sikre, at du har dækket den jævnt.

Brug ikke den samme børste, som du plejede at påføre te, og prøv ikke at krydskontaminere de to væsker. Hvis du ikke holder dem adskilt, vil eboniseringsreaktionen forekomme i dine krukker eller på børsterne i stedet for inden i træet

Ebonize Wood Trin 13
Ebonize Wood Trin 13

Trin 4. Lad pletten tørre, derefter let sandet

Lad pletten tørre et par timer, efter du har påført det første lag. Når det er helt tørt, slib det let med fint sandpapir. Brug ikke hårdt tryk eller gør overfladen for glat, ellers absorberes det næste lag ikke godt.

Et let sand vil gøre overfladen modtagelig for det næste lag, men et hårdt sand vil glatte overfladen for meget til, at pletten kan absorbere

Ebonize Wood Trin 14
Ebonize Wood Trin 14

Trin 5. Gentag ansøgningsprocessen, indtil du har opnået den ønskede farve

Påfør frakker igen, indtil du har skabt en uigennemsigtig, dyb sort farve. Sørg for at lade hvert lag tørre og slibe let, inden du påfører mere plet. Antallet af nødvendige lag afhænger af træets startfarve.

  • For eksempel er sort valnød mørkere og har mere naturlige tanniner end rød eg, så det kræver færre lag.
  • Du vil måske opleve, at du har nået din overordnede ønskede farve, men der er en vis kridtethed. En sidste teskylning vil slippe af med den og uddybe farven.
Ebonize Wood Trin 15
Ebonize Wood Trin 15

Trin 6. Buff forsigtigt med en ren, tør klud

Når du har påført det sidste lag og lad det tørre, poleres overfladen let med en ren, tør klud. Dette vil polere træet og fjerne eventuelle løse jernaflejringer.

Buff overfladen, indtil dens glans er jævn, så er den klar til et sidste lag te

Ebonize Wood Trin 16
Ebonize Wood Trin 16

Trin 7. Påfør en sidste teskylning

En sidste te -vask fjerner enhver kalkning i farven, hvilket resulterer i et intens, naturligt look. Pensl træet med den sidste te -frakke og lad det tørre helt.

Ebonize Wood Trin 17
Ebonize Wood Trin 17

Trin 8. Buff en gang til, efter at teen er tør

Træet skal være tørt en til to timer efter, at du har påført den sidste te -vask. Når det er helt tørt, poleres overfladen igen med en ren klud til en sidste polering.

Anbefalede: