Sådan bukkes lamineringen: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bukkes lamineringen: 13 trin (med billeder)
Sådan bukkes lamineringen: 13 trin (med billeder)
Anonim

Mange moderne køkkenborddesigner, især dem, der bruger granit, kan have rene afrundede kanter, som mange har svært ved at kopiere ved hjælp af laminatmaterialer. Det er imidlertid ikke umuligt at bøje laminat. Baseret på kurvens størrelse og typen af laminat, du bruger, kan du stadig oprette et afrundet borddesign ved hjælp af laminat.

Trin

Metode 1 af 2: Koldbøjningslaminat

Bøj laminat Trin 1
Bøj laminat Trin 1

Trin 1. Mål kurvens radius

I tilfælde, hvor kurvens radius er tre tommer eller større, kan du forsigtigt bøje laminatet uden at opvarme det, så start med at måle kurvens radius. Du kan måle dette ved at placere stedet på hver side af tællerens afrundede kant, hvor kurven begynder og tegne lige linjer vinkelret på disse kanter til det punkt, hvor de skærer hinanden. Mål derefter længden af skæringspunktet tilbage til kanten.

  • Du kan tænke på skæringspunktet som det punkt, hvor du ville lægge stiften på et kompas for at spore kurvens kant.
  • Jo større kurvens radius er, jo blidere er bøjningen. Hvis radius er tre tommer eller mere, kan du forsøge at koldbøje dit laminat.
Bøj laminat Trin 2
Bøj laminat Trin 2

Trin 2. Sørg for, at kanten er firkantet

For at stoppe huller, bobler eller forvrængning af laminatet skal du sørge for, at den lodrette kant, som laminatet vil bøje sig omkring, er perfekt firkantet med bordets øverste overflade. Kontroller dette ved at sikre, at den vandrette overfladekant og lodrette kant passer perfekt sammen med en T-firkant.

Hvis kanten ikke er helt firkantet, kan du glatte den lodrette overflade af med en båndsliber for at forberede den til laminatet

Bøj laminat Trin 3
Bøj laminat Trin 3

Trin 3. Brug den korrekte størrelse laminatstrimmel

Du vil bruge en laminatstrimmel, der er cirka 1/2”bredere end bredden af den kant, som du fastgør den til. Dette er bare hvis laminatet forskyder sig en lille smule, når du bøjer det på plads. Det er lettere at bruge en router til at trimme det overskydende, efter at stykket er på plads, end det er at placere det perfekt.

Bøj laminat Trin 4
Bøj laminat Trin 4

Trin 4. Begynd at fastgøre på en af de lige sider

Efter påføring af din laminatlim på strimlen må du IKKE fastgøre laminatet ved at starte ved kurven og folde siderne tilbage. Du vil starte med enden af strimlen på en af de lige sider af kanten før kurven. Brug en J-rulle til at rulle denne sektion stramt ned, før du bukker over kurven.

En J-rulle er en rulle med et gummihoved, der giver dig mulighed for at rulle bobler ud af laminatet uden at beskadige overfladen. Du bør have en praktisk til alle laminatprojekter

Bøj laminat Trin 5
Bøj laminat Trin 5

Trin 5. Bøj laminatet langsomt

Nu hvor den ene ende af strimlen er fast på plads, begynder du langsomt at bøje resten af strimlen rundt om kurven. Hold din J-rulle i din anden hånd, så du kan rulle strimlen fast, da mere og mere af den kommer i kontakt med kanten, mens du bøjer.

Når hele strimlen er på plads, vil du fortsætte med at lave flere passeringer på tværs af det hele med din J-rulle for at sikre, at du ikke har bobler eller huller

Bøj laminat Trin 6
Bøj laminat Trin 6

Trin 6. Trim overskydende

Læs vejledningen til den specifikke laminatlim, du brugte, så du ved, hvor lang tid den skal hærde. Når det er tørt, klippes den overskydende del af strimlen af med en router.

Metode 2 af 2: Varmebøjningslaminat

Bøj laminat Trin 7
Bøj laminat Trin 7

Trin 1. Mål kurvens radius

Da varmebøjningslaminat er en vanskeligere proces, måles kurven på din tæller ved hjælp af trin et fra koldbøjningsmetoden. Hvis radius er tre tommer eller større, kan du muligvis bøje dit laminat uden at opvarme det.

Bøj laminat Trin 8
Bøj laminat Trin 8

Trin 2. Køb det korrekte laminat

For strammere radiuskurver er det første, du vil gøre, at du har det korrekte laminat til jobbet. Lodret kvalitetslaminat er tyndere end standardlaminat, hvilket gør det lettere at bøje uden at revne. Du kan også se tyndere kvalitetslaminat annonceret som efterdannende kvalitet, som også er velegnet til strammere kurver.

En anden mulighed, hvis du ikke kan finde lodret kvalitetslaminat i den finish, du har brug for, er at tynde dit standardkvalitetslaminat i hånden. Ved hjælp af en båndsliber slibes forsigtigt laminatets påføringsside hen over det område af strimlen, som du skal bøje. Vær yderst forsigtig og sand den del, der skal bøjes, til en tykkelse på cirka 0,7 mm

Bøj laminat Trin 9
Bøj laminat Trin 9

Trin 3. Sørg for, at kanten er firkantet

Brug en T-firkant for at sikre, at den lodrette overflade, hvorpå du vil anvende laminatet, er perfekt firkantet med den flade vandrette overflade. Brug en båndsliber til at udjævne eventuelle ufuldkommenheder på de lodrette sider.

Bøj laminat Trin 10
Bøj laminat Trin 10

Trin 4. Opvarm laminatet med en varmepistol

Den nøjagtige temperatur, som du skal opvarme dit laminat til, afhænger af producenten og kvaliteten; formningstemperaturen vil imidlertid være ca. 170 ° C (338 ° F).

  • Opvarm kun den sektion, du skal bøje, og lad varmepistolen bevæge sig over den sektion uden at fokusere på et sted for længe.
  • En temperaturpistol anbefales for at verificere din opvarmede temperatur. Over 170 ° C (338 ° F) kan dit laminat begynde at skæve eller boble, og din applikations J-rulle kan begynde at smelte.
Bøj laminat Trin 11
Bøj laminat Trin 11

Trin 5. Påfør laminatlim

Iført varmebestandige handsker skal du hurtigt påføre lim på påføringssiden af laminatet og stille det op mod disken.

Bøj laminat Trin 12
Bøj laminat Trin 12

Trin 6. Fastgør laminatet omhyggeligt

Som med koldbøjningsmetoden vil du efterlade en ekstra 1/2”til laminatets bredde for at trimme senere. Begynd med den ene ende, fastgør laminatet godt til kanten af disken, og brug din J-rulle til at flade og stramme det ned. Stadig iført varmebestandige handsker, bøj den opvarmede og smidige del af laminatet langsomt over kurven og brug din J-rulle til at holde trykket mod strimlen. Rul hele strimlen, indtil den sidder tæt på modkanten.

Afhængig af producenten og kvaliteten af det anvendte laminat kan denne metode give buede bøjninger omkring en radius så lille som 5/8”eller 9/16”

Bøj laminat Trin 13
Bøj laminat Trin 13

Trin 7. Trim overskydende

Du bør give laminatet en hel dag at indstille, før du beskærer den overskydende bredde med en router.

Advarsler

  • Vask hænderne grundigt efter kontakt med lim for at forhindre hudirritation og hånd-til-øje-kontakt.
  • Laminatet skal opvarmes til høje temperaturer, så brug varmebestandige handsker og vær yderst forsigtig.

Anbefalede: