Enkle måder at måle temperaturen på metal: 9 trin

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at måle temperaturen på metal: 9 trin
Enkle måder at måle temperaturen på metal: 9 trin
Anonim

Uanset om du forsøger at svejse, teste hvor godt et apparat fungerer, eller endda se om et metalstykke er sikkert at komme til, vil du gerne vide temperaturen på metallet. Heldigvis er der et par digitale værktøjer, der gør dette hurtigt og nemt. Et infrarødt termometer er lettere at bruge, men et termoelement kan måle højere temperaturer og giver en mere præcis aflæsning, så vælg det, der giver mest mening for din applikation.

Trin

Metode 1 af 2: Brug af et infrarødt termometer

Mål temperatur på metal Trin 1
Mål temperatur på metal Trin 1

Trin 1. Find termometerets forhold mellem afstand og sted (D: S)

Kontroller etiketten på termometeret eller manualen for at finde D: S -forholdet. Det første tal fortæller dig, hvor langt du skal stå fra målet, mens det andet tal fortæller dig diameteren af det sted, termometeret måler. For eksempel måler et D: S på 12: 1 et område med en diameter på 2,5 cm, når du er 30 cm fra målet.

  • Infrarøde termometre er også kendt som infrarøde pyrometre. Hvis du ser det alternative navn, vil du stadig kunne bruge værktøjet til at måle metaltemperaturen.
  • Et termometer er den sikreste måde at tage temperaturen på, da du ikke behøver at komme for tæt på metallet. Det er også ret præcist. Det fungerer bedst til overflademålinger, herunder på tynde metalplader som pander, bageplader og så videre.
Mål temperatur på metal Trin 2
Mål temperatur på metal Trin 2

Trin 2. Stå afstanden fra det metal, der er angivet med D: S

Hvis dit D: S -forhold er 12: 1, skal du stå 30 cm fra metallet. Hvis det er 8: 1, skal du stå 20 cm fra metallet. Dette vil sikre dig en nøjagtig aflæsning.

Mål temperatur på metal Trin 3
Mål temperatur på metal Trin 3

Trin 3. Ret termometeret mod metallet, og træk i aftrækkeren

De fleste infrarøde termometre er udstyret med en kølig laser, der gør det let at sigte. Ret bare termometeret mod metallet, tryk på aftrækkeren, og du får en læsning på skærmen næsten med det samme.

Dit infrarøde termometer har sandsynligvis en vippeknap, du kan trykke på for at skifte visningen mellem Fahrenheit og Celcius. Se efter knappen, der vil være mærket, under det digitale display

Metode 2 af 2: Test af temperaturen med et termoelement

Mål temperatur på metal Trin 4
Mål temperatur på metal Trin 4

Trin 1. Køb et termoelement-termometersæt af K-typen

Hvis du får et kit, har du alt hvad du behøver for at måle temperaturen. En K-type er det mest almindelige termoelement, og det måler temperaturer fra omkring −200 til 350 ° C (−328,0 til 662,0 ° F) Sørg for, at sættet indeholder termoelementet og en digital måler for at vise temperaturen.

  • Termoelementer er en forbindelse mellem 2 forskellige metaltyper. K-typen er lavet med nikkel, krom og aluminium. Der er andre typer termoelementer, der måler forskellige temperaturområder, men du har sandsynligvis ikke brug for dem.
  • Hvis du får et kit, er et termoelement en forholdsvis let måde at måle temperaturen på. Det er ikke så hurtigt og ligetil som at bruge et infrarødt termometer, men det er bedre, hvis du måler inde i et stykke metal. Du kan f.eks. Skubbe sonden ind i en ovn.
  • Det er muligt at købe alle delene separat, men termoelementer kan være ret vanskelige at oprette og finde ud af uden et godt termometer. Heldigvis er plug-in termoelementer universelle, så de passer ind i ethvert termometer.
Mål temperatur på metal Trin 5
Mål temperatur på metal Trin 5

Trin 2. Brug en stjerneskruetrækker til at løsne skruerne på termoelementet

Termoelementet er normalt en lang sonde lavet af metal eller keramik. På basen vil du se et par metalterminaler markeret som positive og negative. Hver terminal har en skrue oven på den. Drej skruerne en eller to gange mod uret for at åbne terminalerne.

Fjern ikke skruerne! Du har stadig brug for dem til at holde termoelementets ledninger på plads. Løsn dem, men lad dem ligge på terminalerne

Mål temperatur på metal Trin 6
Mål temperatur på metal Trin 6

Trin 3. Fastgør strømledningerne til termoelementets terminaler

Termoelementsæt leveres med et par vedhæftede ledninger, der er beregnet til at forbinde sonden til termometeret. K-type termoelementer leveres typisk med en rød og gul ledning. Den gule er til den positive terminal, og den røde til den negative terminal. Skub dem ind i den åbne åbning på siden af den tilsvarende terminal, og drej derefter skruerne med uret for at klemme dem på plads.

  • Hvis du er i tvivl om, hvor ledningerne skal sidde, skal du kontrollere brugervejledningen. De skal sættes i de korrekte terminaler for at drive proben uden at beskadige termometeret.
  • Bemærk, at andre termoelementer har forskellige trådfarver, men måden du installerer dem på er nøjagtig den samme. Det er meget let at gøre, uanset hvilken slags du får!
Mål temperatur på metal Trin 7
Mål temperatur på metal Trin 7

Trin 4. Sæt den modsatte ende af ledningerne i termometeret

Porten er normalt oven på måleren, over skærmen. Den vil have 2 åbninger, den ene markeret positiv og den anden markeret negativ. Sæt det 2-delt stik i porten.

  • Bemærk, at den positive spids er kortere end den negative.
  • Termometeret virker ikke, hvis du installerer termoelementet baglæns og installerer det på en forkert måde, kan beskadige måleren.
Mål temperatur på metal Trin 8
Mål temperatur på metal Trin 8

Trin 5. Tryk termoelementet op mod det metal, du tester

Sensoren er i termoelementets spids. Sørg for, at du er i stand til at holde det behageligt mod metallet længe nok til at få en nøjagtig aflæsning. Når du har trykket på tænd / sluk -knappen nær skærmen, skal du stille termometeret til side et sikkert sted, hvor det ikke bliver beskadiget.

Hvis du har at gøre med ekstreme temperaturer, skal du tage varmebestandige handsker på, så du kan holde termoelementet på plads

Mål temperatur på metal Trin 9
Mål temperatur på metal Trin 9

Trin 6. Hold sonden mod metallet, indtil temperaturaflæsningen stabiliserer sig

Det kan tage et par minutter, så vær tålmodig. Hold termometeret på plads hele tiden for at sikre, at aflæsningen er nøjagtig. Se skærmen for at overvåge temperaturen. Når tallet forbliver relativt stabilt, kan du optage det og lukke termometeret.

Hvor lang tid du skal vente varierer afhængigt af, hvad du måler. For varme metaller kan du ende med at vente 2 eller 3 minutter for at sikre, at du får den mest nøjagtige aflæsning

Tips

  • Hvis du forsøger at sikre, at et stykke metal har en ensartet temperatur, skal du teste det et par forskellige steder. Hvert sted kan være lidt anderledes afhængigt af faktorer som varmeeksponering.
  • Du kan nogle gange estimere metals temperatur ved syn og derefter bekræfte det med et termometer. For eksempel ser stål først orange eller rødt ud, når det opvarmes, derefter bliver det blåt eller endda hvidt, når det bliver varmere.

Anbefalede: