3 måder at rengøre en sten terrasse på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at rengøre en sten terrasse på
3 måder at rengøre en sten terrasse på
Anonim

Stenterrasser kan akkumulere snavs, pletter, meldug og alger hele året rundt. Du kan bruge kemikalier eller naturlige midler til at rengøre din stenterrasse. Brug opvaskemiddel, eddike eller en højtryksrenser til at rengøre stenterrassen. Prøv rengøringsmiddel, blegemiddel, opløsningsmiddel og bagepulver for at fjerne pletter.

Trin

Metode 1 af 3: Gør generel rengøring

Rengør en sten terrasse Trin 1
Rengør en sten terrasse Trin 1

Trin 1. Skrub stenen med opvaskemiddel

Opvaskemiddel fungerer godt til en grundlæggende rengøring. Bland et par dråber opvaskemiddel med varmt vand i en stor spand. Brug en skubkost med tykke, seje børster til at påføre sæben på stenen. Skub kosten over stenen, indtil den er dækket af skum, og skyl derefter med vand.

  • Brug ikke en trådkost eller en børste med trådbørster på en stenterrasse. Wire kan ridse stenen.
  • Sørg for ikke at bruge rengøringsmidler, der fraråder brug af kalksten.
Rengør en sten terrasse Trin 2
Rengør en sten terrasse Trin 2

Trin 2. Blød i eddike for at slippe af genstridig snavs

Bland destilleret hvid eddike med vand i en sprayflaske. Tilsæt mindre vand for en stærkere løsning for at hjælpe med dybe pletter. Sprøjt eddikeopløsningen over stenen og lad den sidde i en halv time. Skrub derefter med en nylonbørste.

Mop området bagefter for at hjælpe med at fjerne overskydende vand og eddike

Rengør en sten terrasse Trin 3
Rengør en sten terrasse Trin 3

Trin 3. Brug en højtryksrenser til hård snavs

Brug dyseindstillingen, så vandet sprøjter i en blæser i stedet for en stråle. Stå et par meter væk fra stenen med højtryksrenseren, så du ikke bryder en del af stenen af eller får den til at flage. En højtryksrenser kan rengøre grundlæggende snavs og snavs fra stenen.

  • Sprøjt højtryksrenser over leddene og ikke op og ned af leddene.
  • Sørg for ikke at bruge en højtryksrenser for ofte på stenterrassen, fordi det kan skade stenen. Brug kun en højtryksrenser en gang om sæsonen for at beskytte din stens integritet.

Metode 2 af 3: Slippe af med pletter

Rengør en sten terrasse Trin 4
Rengør en sten terrasse Trin 4

Trin 1. Brug en blød nylonbørste og rengøringsmiddel til at fjerne pletter

Påfør en dækrens, affedtningsmiddel eller pletfjerner på pletten. Gnid pletten med en blød nylonbørste. Tilføj mere pres, hvis pletten ikke fjernes. Skyl rengøringsmiddel med vand.

Rengør en sten terrasse Trin 5
Rengør en sten terrasse Trin 5

Trin 2. Brug iltet blegemiddel til at rense stenene

Oxygeneret blegemiddel indeholder natriumcarbonat og blandes med vand for at skabe ilt. Bland de fire kugler iltet blegemiddel med varmt eller varmt vand, indtil det er helt opløst i en fem gallon spand. Hæld opløsningsmidlet over tør sten i sektioner. Lad opløsningen sidde i 10 til 12 minutter.

  • Skrub det første afsnit med en pensel, mens du lader det andet afsnit sidde på stenen.
  • Skyl det første afsnit, inden du skrubber det andet afsnit.
Rengør en sten terrasse Trin 6
Rengør en sten terrasse Trin 6

Trin 3. Fjern snavs og alger med blegemiddel

Blegemiddel kan bruges til at rense snavs, pletter og alger fra din stenterrasse. Bland lige dele blegemiddel med vand i en spand eller vandkande. Dæk stenen med den. Lad det sidde i cirka 10 minutter, og pensl derefter pletterne med en kost. Skyl det godt med rent vand. Du skal nok skylle flere gange.

  • Brug tyndt, almindeligt blegemiddel til dette. Brug ikke blegemiddel, der har tilsat rengøringsmidler og andre kemikalier. Disse tykkere formler tilsat ingredienser renser ikke så godt og kan klumpe sig på stenen. Bare køb grundlæggende blegemiddel.
  • Blegemiddel kan dræbe planter, hvis opløsningen rører det.
Rengør en sten terrasse Trin 7
Rengør en sten terrasse Trin 7

Trin 4. Prøv bagepulver for at fjerne pletter

Bagepulver har en slibende struktur, der kan hjælpe med at fjerne pletter. Du kan blande bagepulver med eddike eller to dele blegemiddel med tre dele bagepulver for at lave en pletfjernende pasta. Dæk pletten med pastaen, og brug derefter børsten til at skrubbe pletten.

Skyl pastaen med rent vand

Metode 3 af 3: Vedligeholdelse af din sten terrasse

Rengør en sten terrasse Trin 8
Rengør en sten terrasse Trin 8

Trin 1. Fej stenene ofte

Brug en blød nylonkost til at børste stenene af. Dette fjerner snavs og snavs sammen med at hjælpe med at fjerne ukrudt, der kan vokse mellem stenene. Prøv at gøre dette mindst en gang om ugen.

Rengør en sten terrasse Trin 9
Rengør en sten terrasse Trin 9

Trin 2. Brug sand mellem stenene for at beskytte dem

Polymersand kan bruges mellem stenene for at hjælpe med at vedligeholde dem hele sæsonen. Sand kan forhindre ukrudt i at vokse mellem stenene, så du ikke behøver at blive ved med at trække dem op hver måned. Du kan købe polymersand i hjemmeforbedringsbutikker.

Sand kan også hjælpe bugs med at rejse sig mellem stenene og komme igennem terrassen til dit hus

Rengør en sten terrasse Trin 10
Rengør en sten terrasse Trin 10

Trin 3. Dæk terrassen med en overfladebeskytter i vintermånederne

Overfladebeskytter kan hjælpe med at forhindre mos og snavs i at samle sig på overflader i vintermånederne. Du kan også behandle din stenterrasse med overfladebeskytter i begyndelsen af sæsonen for at hjælpe med at holde snavs væk fra stenen.

  • Du blander denne opløsning med vand og sprøjter den på stenen. Følg anvisningerne på flasken for at blande det korrekte forhold mellem opløsning og vand. Dette bør gøres hver fjerde måned.
  • Du kan finde terrasse- og stenoverfladebeskytter løsning i boligforbedringsbutikker.
Rengør en sten terrasse Trin 11
Rengør en sten terrasse Trin 11

Trin 4. Bland en eddikeopløsning for at dræbe ukrudt

Fyld en sprayflaske med destilleret hvid eddike. Tilsæt en teskefuld opvaskemiddel til eddiken. Rør opløsningen for at blande ingredienserne. Ret dysen mod ukrudtet mellem stenene og dæk dem til med eddikesprayen.

Anbefalede: