Sådan gør du en skitse til et maleri: 8 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan gør du en skitse til et maleri: 8 trin (med billeder)
Sådan gør du en skitse til et maleri: 8 trin (med billeder)
Anonim

At omdanne en skitse til et maleri kræver noget omhyggeligt arbejde for at gøre den ru bund til et detaljeret maleri. Der er mange metoder, du kan bruge, fra grundlæggende omtegning/kopiering af billedet til lærredet med en blyant, brug af kulstofpapir og at gå over linjerne i din skitse for at oprette et fint kulstofprint på lærredet eller projicere din skitse direkte på lærred med en projektor.

Trin

Gør en skitse til et maleri Trin 1
Gør en skitse til et maleri Trin 1

Trin 1. Vælg emner, der passer til både en skitse og et maleri, afhængigt af din stil

Dette kan være alt fra en person, landskab, objekt, animation osv. Overvej dit færdighedsniveau og mængden af detaljer for at se, om det vil være egnet til et maleri.

Gør en skitse til et maleri Trin 2
Gør en skitse til et maleri Trin 2

Trin 2. Bær altid en skitsebog med dig

Vær på udkig efter emner, du ved, vil lave gode malerier. Fokuser på detaljerede områder separat, hvis du vil inkludere dem i dit færdige stykke.

Metode 1 af 2: Kopiering/omtegning af billedet

Gør en skitse til et maleri Trin 3
Gør en skitse til et maleri Trin 3

Trin 1. Brug et helt stykke akvarel eller tegnepapir til at lave en større version af dit billede

Tegn mærker på papirets sider i lige stor afstand. Tilslut let disse mærker med en lineal for at lave netlinjer.

Gør en skitse til et maleri Trin 4
Gør en skitse til et maleri Trin 4

Trin 2. Tegn gittermærker på dit strakte akvarelpapir eller lærred til dit sidste stykke

Det skal have samme nummer som din tegning. Brug en lineal til at forbinde mærkerne, og opret et gitter med det samme antal celler som på din skitse. Begynd i det øverste højre hjørne, og koncentrer dig om hver sektion af gitteret separat. Tegn kun i forhold til det, du ser i den pågældende celle.

Gør en skitse til et maleri Trin 5
Gør en skitse til et maleri Trin 5

Trin 3. Mal over det skitserede billede, når du er færdig med at tegne det i størrelse på din overflade

Lad dig blive kreativ ved at tilføje, trække fra og ændre detaljer ved at bruge din tegning som reference.

Metode 2 af 2: Brug af en projektor

Gør en skitse til et maleri Trin 6
Gør en skitse til et maleri Trin 6

Trin 1. Få fingrene i en slags projektionssystem

På mange skoler, gymnasier, kunstinstitutioner osv. Har de en lang række udstyr til rådighed, som gør metoden lettere. Din skitse kan forstørres via scanner og derefter scannes og udskrives direkte på en plastfilm til brug i en professionel projektor.

Hvis du i stedet er hjemme, kan denne metode let replikeres med nogle lavteknologiske tricks, såsom at spore over din skitse med en markør på en plastiklomme og derefter oprette en provisorisk ramme til plastlommen at stå på

Gør en skitse til et maleri Trin 7
Gør en skitse til et maleri Trin 7

Trin 2. Brug et lille mørkt rum med et bevægeligt bordbord til at fungere som en projektor til at projicere markørlinjerne på dit lærred

Sørg for at have tegnet alle linjer, før du flytter dit lærred.

Gør en skitse til et maleri Trin 8
Gør en skitse til et maleri Trin 8

Trin 3. Mal

Når det er tegnet med blyant, er dit maleri klar til at male! Dine linjer kan trækkes over med en markør, sort maling, fin liner osv. Resten af maleriet er op til dig!

Tips

  • Hvis du bruger kopimetoden, skal du forstørre din skitse med en scanner og/eller kopimaskine og tegne gitterlinjer på den for at forberede maling.5
  • Hvis du bruger projektionsmetoden, skal du sikre dig, at du er tilfreds med din skitse, før du scanner den eller begynder at tegne den på lærredet
  • For begyndere er akrylmaling den letteste at bruge. Malinger og pensler er relativt billige at købe, og kan let vaskes med vand efter brug

Advarsler

  • Hvis du bruger kopimetoden, skal du ikke bruge en scanner hver gang, så du kan øve dig på at omdanne en lille skitse til en større.
  • Hvis du ikke har erfaring med oliefarver, anbefales det ikke at bruge dem, da de normalt er vanskelige at bruge uden tilsmudsning og derudover kræver mineralsk terpentin (eller lignende opløsningsmiddel) for at rengøre dine børster efter brug (Pensler vil ikke rengøre med vand og blive efterladt ubrugelig, hvis den er tørret)
  • Hvis du bruger projektionsmetoden, skal du kun bruge blyant til i første omgang let at tegne stregerne på lærredet, ellers kan det være svært at rette
  • Blyant vil have en lidt mørkere effekt, hvis det males på - dette kan dog bruges til din fordel, når du bruger skygger af samme farve for at undgå at skulle blande mørkere maling.
  • På samme måde, hvis du ikke har erfaring med vandfarvemaling, anbefales det ikke at bruge dem, da de generelt er for lyse i farven. Hvis de ikke blandes lige godt med vand, er der også større sandsynlighed for, at vandfarver maler "bløder" eller blandes i med andre malinger i dit maleri, som er meget svært at rette. Praktisk tip - Du kan finde et stykke skrot MDF - træslib det ned med sandpapir efter trækornet og i den ene retning- Slibning renser også træpladerammen, hvis træ genbruges. Dæk træpladens berømmelse med filt, og sørg for at filten over omgange rydder filtens hjørner op og hæfter filten med en hæftepistol. Mål derefter og lav en papirberømmelse derefter på papirrammens spraymaling det limes derefter på peberrammens blade og kviste og spraymaler berømmelseskvistene og efterlader sølv, så nu er din skitsetegning en fantastisk funktion.

Anbefalede: