Sådan bygger du et slot ud af papkasser (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bygger du et slot ud af papkasser (med billeder)
Sådan bygger du et slot ud af papkasser (med billeder)
Anonim

Papslotte er et sjovt projekt for enhver slotentusiast. Genbrug dine brugte kasser til at oprette en middelalderlig fæstning til et klasseprojekt eller et barns fort. Du får en chance for at være kreativ, samtidig med at du er jordvenlig.

Trin

Metode 1 af 2: Udformning af et modelborg

Byg et slot ud af papkasser Trin 1
Byg et slot ud af papkasser Trin 1

Trin 1. Find passende papkasser

En robust, pænt formet æske ville være bedst. Et godt eksempel er en kasse, der bruges til printerpapir. Kornkasser, vævskasser eller skokasser ville også fungere. Saml også fire papruller, disse kan enten være toiletpapir eller papirhåndklæderuller afhængigt af størrelsen på dit slot.

  • Paprullerne vil gøre tårnene på dit slot, så sørg for, at de andre kasser, du vælger, er kortere.
  • Hvis du ikke kan finde papruller, skal du lave dine egne med plakatpapir. Du kan lave dem, uanset hvilken højde du ønsker.
Byg et slot ud af papkasser Trin 2
Byg et slot ud af papkasser Trin 2

Trin 2. Planlæg dit slotsdesign

Se på fotos eller illustrationer af ægte slotte til inspiration og skab et design på papir. I tilfælde af denne artikel vil det blive holdt enkelt med kun fire vægge med et traditionelt voldanlæg og fire ruller til at fungere som tårne. Derefter tilføjes en voldgrav omkring slottet. Hvis du designer slottet med mere kompleksitet, skal du overveje:

  • Oprettelse af tårne, der er skåret ud separat og kan stå alene.
  • At lave et centralt højt tårn til prinsen eller prinsessen at sidde fast i, med et vindue til den uheldige kongelige at stirre igennem.
Byg et slot ud af papkasser Trin 3
Byg et slot ud af papkasser Trin 3

Trin 3. Sæt papstykkerne på plads for at få en idé om slottets form

Med kassen på din arbejdsflade, skal du sætte de fire lange ruller til hvert hjørne af fotokopipapirkassen (vedhæft dem ikke fysisk endnu - dette gøres senere.) Vurder størrelsen af tårnene til hovedborgkassen. Juster tårnstørrelsen, hvis det er nødvendigt.

  • Hvis du gerne vil have, at tårnene skal være højere, kan du skifte til en længere rulle, f.eks. Et køkkenrulle eller indpakningspapirrulle.
  • For at gøre tårnene kortere skal du blot skære de nuværende ruller ned i størrelse. Sørg for at måle og skære alle fire ruller i samme højde.
Byg et slot ud af papkasser Trin 4
Byg et slot ud af papkasser Trin 4

Trin 4. Skær voldens design i toppen af kassen

Vold er slottets omgivende vægge og har normalt skiftevis pladser og åbne firkantede rum. Brug en lineal til at måle og spore jævnt fordelt firkanter på toppen af din kasse. Skær hver anden firkant ud med en saks for at skabe borgens vægge.

  • En anden mulighed er at skære en firkantet skabelon fra et stykke pap og spore den firkant hele vejen rundt om kassen.
  • Prøv at måle firkanten til en størrelse, der vil passe hele vejen rundt om kassen med jævn afstand.
Byg et slot ud af papkasser Trin 5
Byg et slot ud af papkasser Trin 5

Trin 5. Tegn et stendesign på et stort stykke stanniol

Mål nok folie ud til at dække en mur af slottet. Læg dette folieark på din arbejdsflade og tegn et skiftevis stenmønster ved hjælp af en permanent sort markør.

  • For at gøre dette skal du starte i bunden og tegne rektangler af omtrent samme størrelse, den ene forbundet til den anden, hele vejen over bunden af stanniolen.
  • For at oprette den næste række af sten over denne skal du starte ved midten af det første rektangel på den nederste række og tegne et rektangel, der dækker den venstre halvdel af toppen af den første mursten og den højre halvdel af toppen af den anden række mursten.
  • Fortsæt med at følge dette mønster, indtil du har nået toppen.
  • Hvis du foretrækker et mere dæmpet look til dit slot, kan du vælge at bruge grå eller solbrune Bristol Board eller håndværkspapir.
Byg et slot ud af papkasser Trin 6
Byg et slot ud af papkasser Trin 6

Trin 6. Dæk hele slottet i den dekorerede folie

Dette vil slippe af med pap -looket, og det vil skabe den glatte, skinnende overflade. Påfør en anstændig dækning af håndværkslim på pap og tryk folien på plads på hver væg og viklet rundt om tårnene. Væggene skal dækkes både på forsiden og bagsiden.

  • Sæt den overskydende folie rundt om toppen af væggene for at dække eventuelt eksponeret pap.
  • Saml folien sammen på toppen af tårnene for at dække hullet i toppen af rullen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 7
Byg et slot ud af papkasser Trin 7

Trin 7. Fastgør tårnene til hjørnerne af din borgmur

Mål højden på hjørnet af din borgmur. Tegn en streg med blyant op ad siden af tårnet, der svarer til længden af hjørnet af slotsmuren. Start nederst og fortsæt med at tegne mod toppen af tårnet. Skær slidser i tårnene langs denne linje med en saks. Læg lim langs de afskårne kanter. Kil hvert tårn på et hjørne af kassen. Tryk og hold de limede kanter til hjørnet af slotsmuren, indtil det føles sikkert.

Alternativt kan du varmt lime tårnene til hjørnerne af slottet

Byg et slot ud af papkasser Trin 8
Byg et slot ud af papkasser Trin 8

Trin 8. Opret en voldgrav omkring slottet

Skær et stykke blåt Bristol Board eller håndværk i en firkantet form med afrundede kanter, der er større end slottet og giver udseende af en sø eller voldgrav, der omgiver slottet. Refleksionen på folien giver en flot vandeffekt.

Byg et slot ud af papkasser Trin 9
Byg et slot ud af papkasser Trin 9

Trin 9. Byg borgbroen

Skær et lille stykke sort håndværkspapir i et rektangel med en afrundet top for at få plads til at gå ind på slottet. Spor derefter rundt om den sorte døråbning på et stykke brunt papir eller pap og skær den brune form ud for at danne broen. Lim det sorte stykke til slottets forvæg for at skabe dørrummet. Læg det brune stykke fladt ned foran dørrummet og lim det til voldgraven.

  • Mål for at være sikker på, at broen vil være lang nok til at krydse voldgraven.
  • For at skabe en vindebroeffekt limes et snor på hver side af toppen af den sorte døråbning. Lim den anden ende af strengene til toppen af broen på hver side. Dette vil skabe effekten af de kæder, der bruges til at tegne broen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 10
Byg et slot ud af papkasser Trin 10

Trin 10. Tilføj alt andet, som du tror fuldender slottets overordnede udseende

I dette tilfælde er tårnene blevet færdige med tage og flag, og nogle bannere er blevet hængt fra voldene.

  • For at lave tårnetage skal du blot lave kegler af papir i den korrekte bredde og lime på plads over toppen af hvert tårnrør.
  • Klip middelalderlige flag- og bannerformer af håndværkspapir, og lim dem til tandstikker for at skabe flag, som du kan lime ind i toppen af dine tårnetage. Du kan også lime bannere på forsiden, øverste ende af din voldmur over døråbningen.

Metode 2 af 2: Bygning af et legeslot

Byg et slot ud af papkasser Trin 11
Byg et slot ud af papkasser Trin 11

Trin 1. Start med en stor papkasse

Nogle af dine bedste muligheder ville være en garderobeskab eller en køleskabskasse. Du vil have noget stort nok til, at dit barn kan kravle indenfor og lege.

  • Du kan købe garderobeskabe fra et flyttefirma.
  • Prøv at få gratis kasser fra en lokal butik, der sælger apparater.
  • Vælg kasser i forskellige former og størrelser for flere sektioner og niveauer til dit slot. Vaskemaskine og tørretumbler kasser ville fungere godt til dette.
Byg et slot ud af papkasser Trin 12
Byg et slot ud af papkasser Trin 12

Trin 2. Forstærk kassen med tape

Opsæt boksen med de øverste klapper, der når opad. Tape hjørnerne af klapperne sammen på indersiden af æsken ved hjælp af pakningstape. Dette skaber mere højde med en åbning oven på kassen.

Hvis du gerne vil tilføje lidt sjov farve til din æske, kan du i stedet bruge et farvet tape, som malertape på ydersiden af hjørnerne. Overvej også at bruge dette bånd til at skabe steneffekten rundt omkring

Byg et slot ud af papkasser Trin 13
Byg et slot ud af papkasser Trin 13

Trin 3. Opret en voldvægseffekt langs toppen af kassen

Mål toppen af den ene side af kassen fra hjørne til hjørne. Divider denne længde med et lige tal som f.eks. 12 eller 8. Brug en lineal og start i hjørnet på den ene side af boksens top, og mål og tegn en firkant med sider i længden af et afsnit i henhold til dine beregninger. Skær denne firkant ud med en bokseskærer. Du vil bruge dette som en skabelon.

  • Hvis din boks er 24x24x24, og du deler med 12, ville din skabelon være en firkant på 2 tommer.
  • Placer skabelonen ved siden af det afskårne firkantede hul i toppen af kassen. Beklæd kanten af firkanten til den ene side af snittet.
  • Spor den anden side af skabelonen til toppen af boksen, og flyt derefter skabelonen, og foret en kant på denne linje. Afslut sporing af resten af firkanten og skær den ud af toppen af kassen.
  • Gentag denne proces hele vejen rundt om toppen af kassen, og skab en skiftevis firkant og afskåret sektion for at lave volden.
Byg et slot ud af papkasser Trin 14
Byg et slot ud af papkasser Trin 14

Trin 4. Opret et vindue

Tegn et vindue i øverste, venstre hjørne af dit slot. Dette skal være et tyndt rektangel med en afrundet top. Du vil have, at det er lige stort nok til, at dit barn kan kigge igennem. Skær vinduet ud med en skærekniv.

For et gotisk slot får vinduerne en top på toppen, som en ^

Byg et slot ud af papkasser Trin 15
Byg et slot ud af papkasser Trin 15

Trin 5. Lav en døråbning

Tegn et rektangel med en afrundet top nederst til venstre for boksen. Dette bør være større end dit vindue og bredt nok til, at dit barn kan kravle igennem. Skær denne dør ud med din skærekniv. Skær kun de to sider og toppen, så den nederste del er fastgjort til æsken.

Vær forsigtig, når du skærer døråbningen ud, så du ikke beskadiger det stykke, der skæres for at få plads. Dette bliver din vindebro

Byg et slot ud af papkasser Trin 16
Byg et slot ud af papkasser Trin 16

Trin 6. Monter en vindebro

Brug en boremaskine eller skruetrækker til at punktere to huller i kassen, et på hver side af toppen af døråbningen. Træk et stykke nylontov gennem disse huller forfra og bagpå, og bind derefter en knude på indersiden af kassen. Punkter to huller mere i hver side af toppen af den vinduesbro, du har skåret ud. Skub den anden ende af hvert reb gennem disse huller og knyt knuder på den sektion, der rører jorden for at sikre rebet på plads.

  • Det er nyttigt at forstærke disse huller ved at tape rundt om de afskårne kanter med emballagetape. Dette vil gøre området mere holdbart.
  • Dit barn kan hæve og sænke vindebroen ved at trække i knobene i rebet inde fra kassen.
Byg et slot ud af papkasser Trin 17
Byg et slot ud af papkasser Trin 17

Trin 7. Tegn detaljer omkring dit vindue og døråbning

Brug en stor markør eller maling til at tegne en slutsten øverst på dørens bue. Dette er en firkant lidt større end en firkant, hvor de to sider ekspanderer i en lille vinkel. Oversiden vil derfor være lidt større end bunden. Du kan gøre denne overside let afrundet.

  • Brug keystone som udgangspunkt for at tegne lignende firkanter fra toppen af buen helt til bunden af døråbningen. Gentag dette på den anden side.
  • Brug den samme teknik til at skabe detaljer omkring vinduet. Tegn også firkanter langs bunden af vinduet. Disse skal have nogenlunde samme størrelse som dine firkanter.
Byg et slot ud af papkasser Trin 18
Byg et slot ud af papkasser Trin 18

Trin 8. Tegn dine borgmure

Brug maling eller en tyk, permanent markør til at tegne et stendesign på din æske. Start med at tegne et vandret rektangel langs bunden af din kasse og forbinde lige store rektangler hele vejen rundt om bunden.

  • For at tegne det andet lag skal du starte ved midten af et af rektanglerne og trække en linje opad derfra for at oprette siden af rektanglet for at begynde dit andet lag med sten. Den anden side skal stige op fra midten af den næste sten på bundlaget. Forbind disse sider med en linje på toppen.
  • Gentag dette system, indtil du har dækket dit slots vægge i sten.
  • Dette trin er fantastisk til at få dit barn involveret. Du kan også tegne stregerne med blyant og få dit barn til at spore dem med en markør eller maling.
Byg et slot ud af papkasser Trin 19
Byg et slot ud af papkasser Trin 19

Trin 9. Udvid dit slot

Hvis du gerne vil lave et større slot, skal du vedhæfte en anden kasse til denne hovedborg. Brug en mindre æske end originalen, og læg den op på siden af hovedboksen, og spor firkanten, hvor den passer. Skær denne firkant ud af hovedboksen. Skub et sæt klapper fra den nye boks gennem firkanten, og tap dem på indersiden af hovedboksen for at holde den på plads.

Fortsæt med at tilføje vinduer, detaljer og tegne sten på hver ny sektion, der føjes til slottet

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Genbrug alt - dette projekt skal være let at lave af ting rundt i huset eller ting, der ikke ønskes på kontoret.
  • Du har ikke brug for nye papkasser, du kan bruge genanvendte bits.
  • Du behøver ikke bruge en varm limpistol - bare brug rigtig god lim eller stærk tape.
  • Hvis du laver et papslot med et lille barn, skal du få ham eller hende til at dekorere slottet, når du har gjort det meste af det hårde arbejde med at samle det. Dit barn får meget morskab af at få slottet til at se bedre ud.
  • Når du pakker æskerne ind i stanniol, skal du bruge meget store stykker, ikke små bitte stykker. Dette vil gøre det meget lettere at opnå den nødvendige jævnhed. Du har muligvis brug for nogen til at hjælpe dig på dette tidspunkt.
  • Du kan bruge rigtige flag eller lave dem af tandstikker og skære papir.

Advarsler

  • Hvis du har nogle rå stykker pap (dvs. ikke dækket af folie), anbefales det ikke at male dem, da de risikerer at blive sumpede - brug kun tuscher på sådanne stykker.
  • Små børn skal være under opsyn, når de bruger skarpe genstande såsom saks.

Anbefalede: