3 måder at tilføje nitrogen til kompost

Indholdsfortegnelse:

3 måder at tilføje nitrogen til kompost
3 måder at tilføje nitrogen til kompost
Anonim

Kompost er højt i organisk materiale og kan hjælpe med at holde din græsplæne og planter sunde. Overraskende nok kan du oprette kompost med ting, som du normalt bare ville smide væk som bordrester, græsplæner og døde blade. Nogle gange kan kompost dog blive kvælstofmangel og vil stoppe med at nedbryde. Hvis du bemærker, at din kompost ikke nedbrydes i løbet af flere måneder, betyder det, at du skal tilføje mere nitrogen til den. Heldigvis er der en lang række forskellige måder, du kan øge kvælstofindholdet i din kompost ved at tilføje almindeligt forekommende ingredienser.

Trin

Metode 1 af 3: Tilføjelse af havematerialer til kompost

Føj nitrogen til kompost Trin 1
Føj nitrogen til kompost Trin 1

Trin 1. Tilsæt frisk græsudklip til komposten

Saml græsset, der er tilbage, når du har klippet din græsplæne. Tilsæt afklippet i tynde lag til komposten, så det ikke klumper sig sammen i store bidder.

Sørg for, at dit græsafklip er friskt, fordi tørret græsafklipning tilføjer kulstof til komposten

Føj nitrogen til kompost Trin 2
Føj nitrogen til kompost Trin 2

Trin 2. Tilsæt bladplanteklip til komposten

Grønt planteafklip, ukrudt og frisklipte blomster fra din græsplæne kan også øge kvælstoffet i din kompost. Når du har klippet planterne på din græsplæne, skal du tilføje resterne til din kompost. Lad dog ikke det grønne materiale tørre ud, ellers tilføjer du mere kulstof til komposten.

Føj ikke hårdt syge eller insektangrebne afskår eller ukrudt, der indeholder frø til din kompost, medmindre din kompost er varm nok til at ødelægge dem

Føj nitrogen til kompost Trin 2
Føj nitrogen til kompost Trin 2

Trin 3. Tilsæt kyllingekød

Kyllingesand er ekstremt rig på nitrogen, og de fleste fjerkræbønder giver gerne det væk, hvis du vil. Bare sørg for, at den hønsegødning, du tilføjer til komposten, er lagret.

Føj nitrogen til kompost Trin 3
Føj nitrogen til kompost Trin 3

Trin 4. Tilsæt ældet gylle for at øge kvælstoffet i din kompost

Et forhold mellem en del ældet husdyrgødning for hver fem dele kulstofmateriale vil bringe din komposts nitrogenniveau til et sundt niveau. Kig efter ældgødning eller gødning, der har et højt nitrogental, f.eks. En gødning på 48-0-0.

I en skraldespand med 1,52 x 1,52 m kompost tilsættes 113-170 g gødning til komposten

Tilsæt nitrogen til kompost Trin 4
Tilsæt nitrogen til kompost Trin 4

Trin 5. Indsæt blod- eller benmel i din kompost

Du kan købe blod- eller benmel i hjemmet og i havearbejde eller online. Kombiner en til to pund (453,59 - 907,18 g) knogle- eller blodmel pr. 100 pund (45,35 kg) kulstofmateriale.

Føj nitrogen til kompost Trin 5
Føj nitrogen til kompost Trin 5

Trin 6. Hæld majsglutenmel i komposten

Læs vejledningen på bagsiden af majsglutenmåltidet for at vide, hvor meget du skal tilføje til din kompost. Drys måltidet oven på komposten for at øge kompostens nitrogenniveauer. Du kan købe majs-gluten-måltid online eller i nogle haveforretninger.

Metode 2 af 3: Tilføjelse af husholdningsaffald til kompost

Føj nitrogen til kompost Trin 7
Føj nitrogen til kompost Trin 7

Trin 1. Kombiner kaffegrums i din kompost

Tilføj en del kaffegrums til en del græsudklip og en del blade for at skabe en nitrogenrig kompostbunke. Kaffegrums indeholder 20 dele nitrogen til en del kulstof, hvilket gør det til en usædvanligt nitrogenrig ændring.

  • Brug det resterende kaffegrums fra, efter du har brygget kaffe.
  • Hvis der vokser skimmelsvamp på din kaffegrums, kan du stadig bruge dem, fordi den vil blive nedbrudt under komposteringsprocessen eller hjælpe i processen.
Føj nitrogen til kompost Trin 8
Føj nitrogen til kompost Trin 8

Trin 2. Tilsæt frugt- og grøntsagsrester til din kompost

I stedet for at smide grøntsager og frugtrester ud, skal du tilføje dem til din kompostbunke, når du er færdig med ingrediensforberedelsen. Disse er høje i organisk materiale og vil tilføre nitrogen til din kompostbunke.

Føj nitrogen til kompost Trin 9
Føj nitrogen til kompost Trin 9

Trin 3. Vær forsigtig med at tilføje kød, afføring, æg eller mejeriprodukter til kompost

Disse kompostingredienser kan tiltrække vilde dyr, hvis de ikke er dækket. En velkørende bunke kan MULIGT acceptere dem. Undgå at tilføje afføring fra kæledyr til komposten, fordi det kan sprede sygdom.

Metode 3 af 3: Oprettelse af kompost

Føj nitrogen til kompost Trin 10
Føj nitrogen til kompost Trin 10

Trin 1. Læg kviste, halm og tørre blade inde i en beholder

Læg 10,16 - 20,32 cm tørre blade og halm på bunden af en lukket beholder. Dette kulstofrige materiale hjælper med at lufte bunden af komposten og hjælper med at holde den fugtig.

Føj nitrogen til kompost Trin 11
Føj nitrogen til kompost Trin 11

Trin 2. Læg 4-8 tommer nitrogent materiale ned

Brug organisk materiale som græsplæner eller bordrester og lag det oven på dine kviste og blade.

Føj nitrogen til kompost Trin 12
Føj nitrogen til kompost Trin 12

Trin 3. Fortsæt med at skiftevis lag af kulstofrigt og nitrogenrigt materiale

Fortsæt med at lægge de tørre kviste og det grønne organiske materiale i lag, indtil din kompostbunke er cirka 91,44 cm dyb.

Føj nitrogen til kompost Trin 13
Føj nitrogen til kompost Trin 13

Trin 4. Sprøjt det organiske materiale med vand

Kompostmaterialerne skal forblive fugtige, så de nedbrydes for at danne kompost. Tjek din kompost dagligt for at sikre, at den ikke tørrer ud af den varme sol. Sprøjt det organiske materiale ned hver dag, så det forbliver fugtigt.

Føj nitrogen til kompost Trin 14
Føj nitrogen til kompost Trin 14

Trin 5. Opbevar skraldespanden i solen

Kompostens centrum skal om muligt opbevares ved 130-150 ° F (54,4 - 65,5 ° C). Brug et termometer til at få kompostens temperatur. At holde komposten ved høj varme vil øge forfaldet og hurtigere den tid, materialet bliver til kompost. Du kan også dække beholderen til komposten, så dyr ikke kan komme ind i den, men det kan afbryde lufttilførslen.

Uden varme vil komposten tage alt fra 6 -12 måneder til fuldstændig nedbrydning

Føj nitrogen til kompost Trin 15
Føj nitrogen til kompost Trin 15

Trin 6. Drej komposten en gang om ugen

Fortsæt med at holde komposten varm og våd. At vende komposten en gang om ugen vil tilføre ilt til komposten, en nødvendig komponent til kompostering.

Føj nitrogen til kompost Trin 16
Føj nitrogen til kompost Trin 16

Trin 7. Vent to måneder

Fortsæt med at vende din kompost en gang om ugen og vand den regelmæssigt. Om to til tre måneder vil komposten i sidste ende gå i stykker. Når komposten er klar, vil den være brun, smuldrende og duftende. Du kan nu bruge komposten til at fremme sund vækst i din græsplæne og planter.

Anbefalede: