3 måder at reparere huller i et loft på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at reparere huller i et loft på
3 måder at reparere huller i et loft på
Anonim

Huller i loftet kan skyldes mange ting, herunder utætheder, belysning eller installation af armaturer og enkle ulykker. Patch små og mellemstore huller med en gipsplaster af mesh eller lav en firkantet patch af et nyt stykke gipsvæg for at udfylde større huller. Uanset hvad, skal du dække plasteret op med 2 lag spackling, slibning efter hvert lag, derefter prime plasteret med en vandbaseret primer, før du maler over det. Snart nok har du et hulfrit loft igen!

Trin

Metode 1 af 3: Patching af små og mellemstore huller

Fix huller i et loft Trin 1
Fix huller i et loft Trin 1

Trin 1. Tag beskyttelsesbriller på og en støvmaske

Du arbejder under hullet, så det er vigtigt at beskytte dine øjne og mund mod faldende støv og snavs fra gipsvægge. Beskyttelsesbriller er bedre end sikkerhedsbriller, fordi de vikler sig helt om dine øjne og slipper ikke noget ind.

  • Gipsvægsstøv kan forårsage åndedrætsproblemer ved indånding, så brug altid en støvmaske, når du skærer og reparerer gipsvæg.
  • Sørg også for at have en robust trinstige at arbejde med, så du kan nå loftet.
Fix huller i et loft Trin 2
Fix huller i et loft Trin 2

Trin 2. Brug en værktøjskniv til at skære løst affald rundt om hullets kanter

Skær forsigtigt alle løse stykker gipsvæg og papir rundt om hullets kanter for at rydde op i det og slippe af med ujævne kanter. Prøv at rense hullet tilstrækkeligt til, at en reparationsplaster til gipsvægge vil kunne sidde helt ind mod loftet.

Denne metode fungerer til huller i gipslofter, der er op til 15 cm i diameter

Tip: For huller, der er mindre end 1,3 cm i diameter, behøver du ikke bruge et plaster. Du kan simpelthen udfylde dem med en lille smule spackle.

Fix huller i et loft Trin 3
Fix huller i et loft Trin 3

Trin 3. Skær en gipsplaster, så den er 2,5 cm større end hullet

Klip en firkantet gipsvægsreparationsplaster med en skarp saks, så den er 2,5 cm højere og 2,5 cm bredere end det hul, du vil lappe. Dette giver den 1,3 cm ekstra længde og bredde på hver side, så den kan klæbe til loftet omkring hullet.

Gipsvægsreparationer er lavet af en type tætvævet net. De findes i firkanter i forskellige størrelser op til ca. 20 cm i diameter. Du kan købe en reparationsplaster til gipsvægge i et boligforbedringscenter, en isenkræmmer eller online

Fix huller i et loft Trin 4
Fix huller i et loft Trin 4

Trin 4. Fjern bagsiden af plasteret, og læg plasteret over hullet

Skræl den beskyttende bagside af den klæbende side af gipsplasteret. Centrer plasteret over hullet, og tryk det derefter fast mod loftet rundt om alle siderne for at få det til at klæbe.

  • Klæbemidlet hærder med det samme, så du kan fortsætte med at dække plasteret med spackle.
  • Du skal nu spackle og slibe plasteret for at færdiggøre hullet.

Metode 2 af 3: Fremstilling af gipsplaster til store huller

Fix huller i et loft Trin 5
Fix huller i et loft Trin 5

Trin 1. Beskyt dine øjne og mund med beskyttelsesbriller og en støvmaske

Dette forhindrer støv og snavs fra gips i hullet i at komme i øjnene eller munden. Brug altid denne form for beskyttelsesudstyr, når du reparerer huller i gipsvægge og skærer gipsvægge.

  • Sikkerhedsbriller, der vikler sig helt rundt om dine øjne, foretrækkes frem for sikkerhedsbriller, der har åbne sider. Du arbejder lige under et hul, og snavs og støv falder lige ned, så mere beskyttelse er bedre.
  • Du skal også bruge en robust trinstige, så du kan stå på den for at nå loftet.
Fix huller i et loft Trin 6
Fix huller i et loft Trin 6

Trin 2. Skær en gipsplade, der er 5,1 cm større end hullet

Brug en gipsvægssav eller en kniv til at skære en firkantet plaster ud af et nyt stykke gipsvæg. Gør det 5,1 cm bredere og 5,1 cm større end hullet i loftet, så du kan klippe hullet firkant, så det passer til plasteret.

  • Du kan få små stykker gipsvæg til fremstilling af plastre, der er ca. 0,61 m x 2 fod (0,61 m). Køb et stykke i et hjemforbedringscenter for at klippe plasteret fra, hvis du ikke har nogen ekstra gipsvægge liggende.
  • Denne metode fungerer til huller, der er større end 15 cm i diameter.
Fix huller i et loft Trin 7
Fix huller i et loft Trin 7

Trin 3. Spor plasterets kontur på loftet omkring hullet

Centrer den firkantede patch over hullet og hold den mod loftet. Spor rundt om kanterne med en blyant for at tegne omridset af plasteret på loftet, så du kan skære et firkantet hul.

Få nogen til at hjælpe dig med at holde plasteret mod loftet, mens du sporer det, hvis det er for stort og akavet at gøre selv

Fix huller i et loft Trin 8
Fix huller i et loft Trin 8

Trin 4. Brug en gipsvandsav til at skære den firkantede kontur omkring hullet ud

Skær fra midten af hullet diagonalt ud mod hvert hjørne af konturen, du har sporet. Stik savens spids ned i et hjørne, sav derefter langs linjen ved siden af omridset, og fjern sektionen af takkede gipsvægge, når du når det andet hjørne. Gentag dette langs hver side af omridset, indtil du har skåret det hele ud.

Du kan teste pasformen på dette tidspunkt for at sikre, at den let passer ind i hullet. Hvis du skal foretage justeringer, kan du skære langs kanterne af hullet ved hjælp af en kniv til at fjerne små mængder materiale

Fix huller i et loft Trin 9
Fix huller i et loft Trin 9

Trin 5. Skær 2 furerplader, 15 cm, længere end hullets bredde

Skærebrædder er 2,5 cm tykke, 5,1 cm brede stykker blødt træ, der bruges til forskellige tømrerformål. Skær 2 strimler af furingsplade, der er 15 cm længere end bredden af det firkantede hul, der skal fastgøres inde i hullet, og hold plasteret på plads.

  • Du kan købe pelsplader på et hjemforbedringscenter eller en tømmerbutik. De kommer normalt i 2,4 m sektioner, men du kan muligvis finde mindre skrotstykker.
  • Du kan bruge en håndsav eller enhver form for motorsav, du har til rådighed, til at skære strimlerne. Du skal ikke bekymre dig for meget om at gøre snittene helt lige, da de vil være skjult inde i loftet.
Fix huller i et loft Trin 11
Fix huller i et loft Trin 11

Trin 6. Fastgør listerne af foringsplader inde i hullet ved hjælp af gipsskruer

Indsæt strimlerne på hver side af hullet, så loftet overlapper omkring 1/4 af skærebrædderne i siderne, og skærebrædderne har en længde på 7,6 cm mod loftets inderside i hver ende. Brug en elektrisk boremaskine til at indsætte en gipsskrue gennem loftet og overlappende skivebræt i hver ende.

Sørg for at holde listerne på pladen fast på plads, mens du driver skruerne gennem loftet ind i dem for at undgå at efterlade huller mellem loftet og træet. Hvis listerne på pladen ikke flugter ind mod loftets inderside, vil plasteret ikke sidde i plan med loftet

Fix huller i et loft Trin 11
Fix huller i et loft Trin 11

Trin 7. Skru gipsplasteret fast på strimlerne på pladen

Placer den firkantede gipsplasterlapning i hullet, og hold den fast mod strimlerne på pladen. Sæt en gipsskrue gennem plasteret ind i brædderne hver 7,6–10,2 cm hver 3-4 cm.

  • Få nogen til at holde plasteret fast på plads, mens du sætter skruerne i, hvis det er for svært at gøre selv.
  • Bemærk, at du skal spackle og slibe plasteret for at afslutte jobbet.

Metode 3 af 3: Spackling og Slibning af en patch

Fix huller i et loft Trin 12
Fix huller i et loft Trin 12

Trin 1. Tag en støvmaske og beskyttelsesbriller på

Dette er især vigtigt under slibning. Støvmasken og beskyttelsesbrillerne sikrer, at du ikke indånder støv fra gipsvægge eller spartler eller får det i øjnene.

  • Sørg for at bruge beskyttelsesbriller frem for almindelige sikkerhedsbriller. Da du kigger lige op i loftet, mens du sliber, er det bedre at have beskyttelse, der vikler sig helt rundt om dine øjne.
  • Brug en robust trinstige til at nå loftet, mens du sliber og spartler.
Fix huller i et loft Trin 13
Fix huller i et loft Trin 13

Trin 2. Brug et spartel til at lægge et tyndt lag spartel over plasteret

Hæld lidt spartel på kanten af en spartel. Træk det hen over plasteret for at dække det, og overlap spacklen på den omkringliggende væg med ca. 5,1 cm. Hæld mere spackle på din spartel efter behov og fortsæt med at anvende det, indtil du har dækket plasteret jævnt.

Sørg for at trykke spackle ned i alle hullerne i en gipsplast eller i sømmene mellem en gipsplaster og loftet omkring den

Tip: Hvis du foretrækker det, kan du bruge fugemasse, også kendt som gipsvægsslam, i stedet for spackle. Fordelen ved spackle er, at den tørrer hurtigere og krymper mindre, hvilket gør den ideel til at udfylde og lappe huller.

Fix huller i et loft Trin 14
Fix huller i et loft Trin 14

Trin 3. Lad det første lag spackle tørre natten over

Spackle er typisk tør efter 2-4 timer, men tørretiderne varierer afhængigt af forholdene. Lad det første lag tørre natten over for at være sikker på, at det er helt hærdet, før du fortsætter med at slibe det og tilføjer et andet lag.

Hvis du ikke lader spacklen tørre helt, før du fortsætter med processen, kan fugt blive fanget inde og få plasteret til at falde fra hinanden over tid

Fix huller i et loft Trin 15
Fix huller i et loft Trin 15

Trin 4. Slib plasteret med sandpapir af 120 grus for at glatte det ud

Læg et stykke sandpapir af 120 grus på en slibeblok eller sand bare med hånden. Slib hele plasteret let ned, indtil det er jævnt glat. Slib meget let rundt om kanterne, hvor plasteret overlapper med det omgivende loft for at blande spjældet ind med resten af loftet.

  • Kør din hånd over plasteret, mens du føler for ru pletter, og sand derefter disse områder yderligere, indtil hele plasteret er glat.
  • Slib ikke for aggressivt, eller du kan ende med at fjerne det første lag spackle, bare prøv at gøre det ensartet glat og bland det med loftets tekstur.
Fix huller i et loft Trin 16
Fix huller i et loft Trin 16

Trin 5. Tør plasteret af med en fugtet klud for at fjerne støv

Våd en ren klud og vrid det overskydende vand ud. Tør plasteret af efter slibning for at slippe af med støv.

  • Dette vil hjælpe det andet lag med spackle til at klæbe bedre.
  • Du kan også bruge en klæbeklud eller mikrofiberklud, hvis du har en praktisk.
Fix huller i et loft Trin 17
Fix huller i et loft Trin 17

Trin 6. Påfør og sand et andet lag spackel ved hjælp af den samme teknik

Brug din spartel til at sprede endnu et tyndt lag spackle ud over plasteret, og træk kniven hen over den for at sprede den ud og blande kanterne ind i loftet. Lad det tørre natten over, og slip det derefter glat med 120-sandpapir og tør det af med en fugtig klud.

Hvis dit loft er struktureret, og du vil få spackle til at matche, kan du duppe det med en svamp, mens det stadig er vådt og springe slibningen over. Du kan også rulle på et sidste lag vandet spackel med en struktureret malerrulle

Fix huller i et loft Trin 18
Fix huller i et loft Trin 18

Trin 7. Prime plasteret med en vandbaseret primer

Brug en pensel eller en lille malerulle til at påføre 1 lag vandbaseret primer på plasteret for at dække spacklen. Lad primeren tørre i 3 timer, før du fortsætter med at male over den.

De fleste vandbaserede primere tørrer faktisk på 30 minutter til 1 time, men lad det tørre i mindst 3 bare for at sikre, at det er 100% tørt, før du maler over det

Fix huller i et loft Trin 19
Fix huller i et loft Trin 19

Trin 8. Mal over plasteret, så det matcher resten af loftet

Mal over plasteret med maling, der har samme farve som resten af loftet, så det smelter ind, hvis du har noget af den rigtige malingfarve. Giv hele loftet et nyt lag maling, hvis du ikke har maling af samme farve til at bruge på plasteret.

Anbefalede: