Sådan rustes en søm: 11 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan rustes en søm: 11 trin (med billeder)
Sådan rustes en søm: 11 trin (med billeder)
Anonim

Normalt er rustne negle noget, som folk forsøger at undgå, men der er visse omstændigheder, hvor du vil have en søm til at være rusten. For eksempel kan rustne negle tilføje en rustik følelse til din indretning eller til et kunsthåndværksprojekt. For at skabe rustne negle kan du bruge hydrogenperoxid, eddike og salt til at ruste din negl, eller du kan bruge rustbehandlere til at få et fremstillet rustudseende.

Trin

Metode 1 af 2: Brug af en hydrogenperoxid- og eddikeopløsning

Rust en søm Trin 1
Rust en søm Trin 1

Trin 1. Slib den rustsikre belægning af

Brug en stålbørste eller sandpapir og gnid over neglens overflade. Fortsæt med at gnide sandpapiret eller børst over neglen, indtil du skraber den skinnende finish væk. Du skal ikke bekymre dig om at få ridser på sømmet, da rusten alligevel dækker det.

Brug et sandpapir på 36-100 grus

Rust en søm Trin 2
Rust en søm Trin 2

Trin 2. Læg din søm i en plast- eller glasbeholder

Hvis du ruster mere end et søm, skal du vælge en beholder, der er stor nok til at rumme alle de søm, du vil ruste. Brug ikke en metalbeholder til at ruste dine negle, eller du kan ende med at ruste beholderen.

Rust en søm Trin 3
Rust en søm Trin 3

Trin 3. Hæld lige dele eddike og hydrogenperoxid i beholderen

Hæld langsomt lige dele eddike og hydrogenperoxid for at danne opløsningen. Ved at blande disse to ingredienser sammen skabes en lille mængde pereddikesyre, som oxiderer metallet i neglen og skaber rust. Opløsningen skal begynde at bruse og blive rød i løbet af de næste fem minutter.

Brug et par gummihandsker, når du arbejder med opløsningen

Rust en søm Trin 4
Rust en søm Trin 4

Trin 4. Tilsæt salt til blandingen

Salt fremskynder rustprocessen ved at sænke den elektriske modstand i opløsningen. Mål en ¼ kop (75 g) salt og hæld det i plastbeholderen. Bland opløsningen sammen for at omrøre saltet mod neglen. Du skal begynde at se rustfarven komme mere ud, når du har lagt saltet i opløsningen.

Rust en søm Trin 5
Rust en søm Trin 5

Trin 5. Lad neglen sidde i opløsningen natten over

Kemikalierne i opløsningen vil skabe rust over hele neglens overflade. Overvåg sømmen og tag den ud af opløsningen, når den når det rustniveau, du ønsker. Du behøver kun at lade sømmen ligge i opløsningen i et par minutter for at danne en let rust. Hvis du vil have en meget rusten søm, skal du lade den stå i opløsningen natten over eller længere.

Du kan lade sømmen ligge i opløsningen, så længe du vil

Rust en søm Trin 6
Rust en søm Trin 6

Trin 6. Lad neglen lufttørre

Brug handsker for at fjerne sømmet fra opløsningen. Tør ikke sømmet ned, ellers fjerner du måske noget af rustfinishen. Lad neglen stå oven på et køkkenrulle i en time eller to. Når du vender tilbage, skal sømmen være rusten.

Metode 2 af 2: Oprettelse af en faux rust finish

Rust en søm Trin 7
Rust en søm Trin 7

Trin 1. Køb oxiderende jernmaling og en faux rustmaling

Du kan købe oxiderende jernmaling og dekorative rustfinisher online eller i en isenkræmmer. Sammenlign de forskellige mærker og sørg for at kigge efter en maling, der blev lavet til at blive brugt på metal eller stål. Den oxiderende maling fremskynder oxidationsprocessen og får din negle til at se gammel ud.

  • Der er også faux rust kits, der inkluderer jernmaling, rustfinish og eventuelle svampe eller pensler, du kan få brug for.
  • Bland begge malinger separat med en blandestok, inden du påfører dem på din negl.
Rust en søm Trin 8
Rust en søm Trin 8

Trin 2. Dup jernmalingen over sømmet

Brug en svamp eller en pensel til at påføre jernmalingen over neglens overflade. Den oxiderede jernmaling får resten af neglen til at se plettet ud og smelter godt sammen med rustmaling.

Brug handsker, når du arbejder med malingen

Rust en søm Trin 9
Rust en søm Trin 9

Trin 3. Lad jernmalingen tørre i 45 minutter

Lad ikke jernmalingen tørre helt. Du vil gerne gå videre til det næste trin, når jernmalingen er noget tør, men stadig klistret. Tjek malingen ved at røre den med din hånd.

Rust en søm Trin 10
Rust en søm Trin 10

Trin 4. Sprøjt eller pensl rustmaling på neglen

Påfør rustmaling på neglen. Påfør kun rustmaling på den del af neglen, du vil ruste. Du ser ikke rustfarven, før malingen er delvis tørret.

Rust en søm Trin 11
Rust en søm Trin 11

Trin 5. Lad rustmalingen tørre natten over

Rustmaling skal begynde at udvikle den rødlige rustfarve efter cirka en times tørring. Lad neglen tørre ud natten over, før du håndterer den.

Anbefalede: