Nemme måder at udskifte broen på en akustisk guitar: 15 trin

Indholdsfortegnelse:

Nemme måder at udskifte broen på en akustisk guitar: 15 trin
Nemme måder at udskifte broen på en akustisk guitar: 15 trin
Anonim

Over tid kan broen på din akustiske guitar blive beskadiget, skæv eller falde lige af. Temperatur og fugtighed er ofte skyld i en ødelagt bro, da disse faktorer påvirker limen, der holder broen på plads. Dog kan kraftig brug også skade broen eller få den til at springe af. Uanset årsagen til dine broproblemer, skal du ikke bekymre dig-du kan nemt erstatte den beskadigede bro med en helt ny derhjemme!

Trin

Del 1 af 3: Afmontering af den originale bro

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 01
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 01

Trin 1. Slap af, og fjern de 6 strenge fra din akustiske guitar

Drej hver stemmestang med uret på guitarhalsen for at løsne den snor, der er knyttet til den. Når snoren er løs, skal du vikle snoren af pinden. Følg derefter strengen ned til, hvor den er forbundet til broen med en bronål. Skub snoren lidt mod stiften for at løsne den, og træk derefter stiften lige ud.

  • Brostifter er træstykker, der holder stål guitarstrenge på plads på de fleste akustiske guitarer. Nogle akustiske guitarer har dem ikke, men de fleste har det.
  • Hvis din akustikks strenge er trådet gennem broen i stedet for at blive holdt på plads af stifter, kan du bare trække i snoren forsigtigt for at fjerne den.
  • Hvis du planlægger at genbruge dine strenge, skal du placere dem omhyggeligt til siden. Du kan smide de gamle strenge ud, hvis du planlægger at installere et nyt par.
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 02
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 02

Trin 2. Spor let rundt om den gamle bro med en blyant eller X-ACTO kniv

Dette vil hjælpe dig senere, når du skal placere den nye bro på plads på guitarlegemet. Alt du skal gøre er let at spore rundt om broen med en almindelig blyant eller forsigtigt score rundt om broen med en X-ACTO kniv for at markere positionen.

Hvis din originale bro allerede er faldet af, er det okay! Du kan måle efter den perfekte placering senere. Det er også ganske sandsynligt, at den originale bro efterlod en vag, men synlig kontur på guitarlegemet

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 03
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 03

Trin 3. Læg en varmepude over broen i 1-2 minutter for at løsne limen

Den letteste måde at løsne en limet bro på er ved at opvarme limen, indtil den blødgør, så du kan lirke broen af. Læg en almindelig varmepude direkte over broen og lad den et par minutter for at få limen under broen dejlig blød.

  • Undgå at opvarme broen i mere end 2 minutter ad gangen. Langvarig varmeeksponering kan skade guitarens finish.
  • Hvis du ikke har en varmepude, skal du lægge et tykt håndklæde over broen og køre et strygejern over håndklædet for at varme limen op.

Tip til vintage guitarer:

De fleste akustiske guitarbroer er limet fast, men hvis du har en vintage akustisk guitar, kan broen blive holdt på plads med skruer. Du kan bruge en almindelig skruetrækker til at fjerne hver skrue.

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 04
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 04

Trin 4. Kile en spartel mellem broen og guitarhuset

Når limen løsner sig, skal du forsigtigt indsætte en fleksibel, stump spartel mellem krop og bro. Hvis du ikke kan indsætte spartelskiven helt fra den ene side af broen til den anden, skal du påføre varme i området i endnu et minut. Fortsæt derefter langsomt med at arbejde med kniven under broen.

  • Du skal muligvis påføre varme flere gange for at kile spartelkniven helt under broen.
  • Arbejd langsomt, og pas på ikke at beskadige finishen med spartel.
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 05
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 05

Trin 5. Løft spartelkniven og træk den løsrevne bro væk

Fortsæt med at kile spartelkniven under broen og påføre varme, indtil limen løsner sig nok til at afbryde broen fra kroppen. Brug derefter spartelkniven til at løfte broen væk fra kroppen.

  • Du kan sætte den gamle bro til side eller kassere den. Typisk kan det ikke genbruges.
  • Hvis broen simpelthen sprang af sig selv, og den slet ikke er beskadiget, kan du lime den på plads i stedet for at købe en erstatningsbro. Hvis broen er revnet eller skæv på nogen måde, har du brug for en ny.

Del 2 af 3: Fjernelse af rester og placering af den nye bro

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 06
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 06

Trin 1. Skrab den overskydende lim af guitarhuset med en mejsel

Når du har fjernet broen, vil der sandsynligvis sidde nogle limrester fast på guitarlegemet. Skrab forsigtigt overfladen, hvor broen tidligere var limet for at slippe af med resterne. Tør overfladen af med en mikrofiberklud for at fjerne eventuelle limstykker, før du fortsætter.

  • Hvis du ikke fjerner den gamle lim fra guitarhuset, klæber den nye bro ikke godt til overfladen.
  • Vær forsigtig med ikke at grave i guitarfinishen eller ved et uheld glide med mejslen.
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 07
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 07

Trin 2. Køb en erstatningsbro, der ligner originalen i størrelse og form

For de fleste akustiske guitarer kan du købe en færdiglavet erstatningsbro i enhver musikbutik. Der er et par forskellige universelle brostilarter, så sørg for at købe en med samme dimensioner og form som den originale bro, så alt passer korrekt, inklusive brostifterne.

Hvis den originale bro sprang af sig selv og ikke er brudt eller beskadiget, kan du lime den på plads igen. Slib bagsiden af den originale bro for at fjerne eventuelle limrester

Tip til vintage guitarer:

Hvis du har en vintage akustisk guitar, der ikke blev masseproduceret, er en præfabrikeret erstatningsbro muligvis ikke en mulighed. Du kan fortælle det bare ved at sammenligne den originale bro med udskiftninger på markedet. Hvis du ikke kan finde et match, skal du betale en kvalificeret reparatør for at bygge en ny bro til dig. Dette kan være dyrt, men det er det værd at beholde værdien og kvaliteten af et vintageinstrument.

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 08
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 08

Trin 3. Stil den nye bro op med den sporede kontur, og klem den på plads

Brug den disposition, du tidligere har sporet som din guide til at stille den nye bro op i den rigtige position. Placer en dyb C-klemme i guitarens midterste hul, og spænd broen på plads. Når alt ser rigtigt ud, skal du slippe C-klemmen og trække den nye bro væk fra guitarhuset.

  • En almindelig C-klemme er for lille til dette. Du har brug for en dyb C-klemme.
  • Det er vigtigt at lave et "tørløb", før du limer noget til din guitar. Et "tørløb" betyder simpelthen at spænde broen på plads og sørge for, at alt er lige, inden du påfører lim.
  • Hvis du vil være ekstra forsigtig, kan du dobbelttjekke broens positionering med en straighted og et niveau.

Del 3 af 3: Limning af den nye bro på plads

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 09
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 09

Trin 1. Sæt en skål med vand, et par klude og en skruetrækker på din arbejdsflade

Forbered din plads, før du begynder at lime, så du ikke støder på problemer, når limen begynder at flyde. Placer en lille skål med vand ud til siden, og stak et par klude og ekstra køkkenrulle i nærheden. Sørg også for, at der er en lille skruetrækker inden for rækkevidde.

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 10
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 10

Trin 2. Påfør trælim på bagsiden af udskiftningsbroen

Vend den nye bro, så bagsiden vender opad. Fjern hætten fra trælim og påfør et tyndt lag generøst over hele broens bagside. Spar ikke på limen! Når du trykker broen på plads, klemmer overskydende lim ud under broen, hvilket er normalt.

Det er derfor, du har en skål med vand og klude i nærheden-for at tørre den overskydende lim af

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 11
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 11

Trin 3. Tryk forsigtigt på broen på plads på guitarhuset

Hold broen rundt om kanterne, så du ikke forstyrrer limen eller får den på hænderne. Vend broen tilbage, så bagsiden med limen vender nedad. Placer forsigtigt erstatningsbroen på plads, ligesom du gjorde før.

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 12
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 12

Trin 4. Brug C-klemmen til at spænde broen på plads med let tryk

Flyt klemmen ind i guitarhullet, ligesom du gjorde før. Klem forsigtigt broen på plads. Du behøver ikke bruge meget pres på klemmen for at få god kompression.

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 13
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 13

Trin 5. Fugt kluden, og brug den til at tørre overskydende lim væk, der siver ud

Når klemmen trykker ned på broen, vil trælim presse ud under broen. Fugt en ren klud med vand, og tør den overskydende lim væk umiddelbart før den begynder at hærde. Pak derefter endnu en dæmpet klud om enden af skruetrækkeren. Kør enden af skruetrækkeren langs samlingskanterne for at fjerne overskydende lim.

Den indviklede ende af skruetrækkeren giver dig mulighed for at komme ind i leddene, hvor broen møder guitarlegemet. Du vil bygge bro til at ligge fladt, så det er vigtigt at fjerne alt overskydende lim, før det sætter sig

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 14
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 14

Trin 6. Lad klemmen sidde på plads natten over, så limen kan hærde

Når klemmen er sat, skal du lade guitaren være i fred og undgå at flytte den. Sørg for, at guitaren ikke bliver forstyrret i de næste 8 til 12 timer, så limen har masser af tid til at sætte sig.

Hvis det er muligt, lad limen hærde i et helt 24 timer

Udskift broen på en akustisk guitar Trin 15
Udskift broen på en akustisk guitar Trin 15

Trin 7. Fjern klemmen den næste dag og hvile din guitar

Skru forsigtigt af og fjern klemmen, når limen er helt fast. Vær forsigtig med ikke at støde finishen med klemmen, da du fjerner den-klemmerne er tunge! Når klemmen er ude af vejen, kan du sætte strengene tilbage på din guitar og teste lyden!

Tips

  • Det er bedst at tage værdifulde vintage guitarer til en professionel til udskiftning af bro for at undgå uheld eller utilsigtede skader.
  • Hvis du ikke føler dig tryg ved at udskifte broen på egen hånd, skal du medbringe guitaren til en professionel. Professionel broudskiftning koster normalt $ 70 til $ 100.

Anbefalede: