Sådan vælges en elektrisk guitar: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan vælges en elektrisk guitar: 15 trin (med billeder)
Sådan vælges en elektrisk guitar: 15 trin (med billeder)
Anonim

Er der noget bedre end at tilslutte? Hvis du vil binde en elektrisk guitar og begynde at græde som dine personlige guitarhelte, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Uanset om du vil komme i gang med at spille guitar for første gang, eller bare vil springe ind i elverdenen, kan lære om funktionerne og konstruktionen af elektriske guitarer hjælpe dig med at træffe et velinformeret valg. Hvis du vil købe en brugt guitar, er det også en god idé at lære lidt om, hvordan du inspicerer hver enkelt for at sikre, at du får en god handel og ikke finder nogen mystiske problemer senere, når du får den hjem.

Trin

Del 1 af 3: Find den rigtige guitar

Vælg en elektrisk guitar Trin 1
Vælg en elektrisk guitar Trin 1

Trin 1. Lær de grundlæggende komponenter i en elektrisk guitar

Ligesom en akustisk guitar er en elektrisk dybest set bare strenge, der vibrerer over træ, men med tilføjelse af alle slags forvirrende udseende vælgerkontakter og knapper. At lære at identificere de grundlæggende komponenter i elektriske guitarer kan hjælpe med at afmystificere processen og hjælpe dig med at fokusere på de vigtigste dele.

  • Pick-ups vil blive placeret under strengene i nærheden, når guitaren bliver plukket. Der kan være så få som en pick-up og så mange som tre eller fire, afhængigt af guitaren. Disse bruges til at opfange lyden af guitaren, som vibrerer en intern magnetisk spole, der producerer et elektrisk signal, der bevæger sig gennem forstærkeren.
  • Lydstyrkeknapper vil blive inkluderet, nogle gange så mange som tre. Disse giver dig mulighed for at justere guitarens outputvolumen.
  • Tonknapper bruges til at skifte mellem de høje og lave frekvenser i pick-up'en. Der er normalt forskellige toneknapper for hver pick-up i guitaren.
  • Vælger eller afbryderkontakter bruges til at vælge mellem de enkelte afhentninger og aktivere dem eller afbryde dem. På de fleste guitarer kan du bruge en kombination af forskellige pick-ups.
  • Udgangsstikket er normalt på bagenden af guitaren eller bundlæben, hvor guitaren er tilsluttet forstærkeren via et kvart tommer kabel.
Vælg en elektrisk guitar Trin 2
Vælg en elektrisk guitar Trin 2

Trin 2. Beslut, hvilken slags kropsstil du ønsker

For det utrænede øje kan alle elektriske guitarer se stort set ens ud, men kropsstilarter kan opdeles i flere grundlæggende kategorier, hver med sine egne finesser i lyd og spillestil. Nogle kropsstile fungerer bedre for visse genrer, selvom der ikke er nogen regel, der siger det. Meget af det har at gøre med din personlige spillestil og den musik, du vil lave.

  • Solid body guitarer er robuste og vægtige, lavet af et enkelt stykke træ. Fordi der ikke er noget resonanskammer, skal guitarer med fast krop spilles gennem forstærkere. Mangfoldigheden af pick-ups og elektronikken i en solid-body guitar er meget vigtig. Disse er go-to guitarerne til rock 'n roll, punk og metal musik. Berømte solid-body guitarstilarter omfatter Fender Stratocaster og Gibson Les Paul.
  • Hollow body elektriske guitarer er, som navnet antyder, hule på indersiden af kroppen. Selvom der ikke er noget lydhul, som man finder på en akustisk guitar, vil hule kropsguitarer ofte bruge en anden række pick-up end en solid-body guitar. Disse bruges ofte til at spille jazz med et varmt og dybt mellemområde og fungerer bedst med bløde forstærkere med lavt volumen.
  • Elektriske guitarer med halvhult krop er hybridmodeller, der har et udskåret design og en lille hul del af kroppen. Disse guitarer har en lys og klang-lignende tone, der er perfekt til countrymusik, folk-rock og til lead-guitar arbejde. Rickenbacker og Gibson ES er berømte semi-hule guitarmodeller.
  • Elektrisk-akustiske guitarer ligner dybest set akustiske guitarer, men har pick-ups, der gør det muligt at spille dem som elektriske guitarer. Selvom disse typisk vil have færre funktioner end andre former for elektriske guitarer, tilbyder elektrisk akustik alsidigheden ved at spille dem uden brug af forstærkning.
Vælg en elektrisk guitar Trin 3
Vælg en elektrisk guitar Trin 3

Trin 3. Lær lidt om tonetræer

Primært kommer lyden af en given elektrisk guitar fra pick-up'en, selvom pick-ups af en guitar kan ændres, tilpasses og opgraderes. Af en grund er det vigtigt at overveje træet, guitaren er lavet af, men begyndere vil sandsynligvis ikke mærke en stor forskel i sustain, så prøv ikke at blive ført ned af en havesti af en sælger, der fortæller dig, at du skal opgradere til koa træ. Alligevel er det godt at lære lidt om de forskellige træsorter, der bruges til at afmystificere processen.

De fleste kroppe er lavet af ahorn, mahogni eller poppel. Ahorn er kendt for sin lange bæredygtighed og lyse karakter, mens mahogni er kendt for sin varme. Poplar er fantastisk til lys og sprød højregistreret tone

Vælg en elektrisk guitar Trin 4
Vælg en elektrisk guitar Trin 4

Trin 4. Se til dine guitarhelte for inspiration

Lad os se det i øjnene, grunden til at de fleste mennesker ender med at vælge den guitar, de vælger, er fordi den ser sejere ud end alle de andre. Dette er en helt legitim grund til at vælge en guitar. Næsten hver guitarspiller, der nogensinde tog en økse, gjorde det, fordi de så en anden guitarist, der så fantastisk ud på scenen.

  • Berømte Gibson Les Paul plukkere omfatter Jimmy Page, Zakk Wilde, Slash, Randy Rhoads og Bob Marley.
  • Berømte Fender Stratocaster -spillere inkluderer Jimi Hendrix, Eric Clapton, Buddy Guy og Stevie Ray Vaughn.
  • Andre ikoniske guitarmodeller omfatter Gibson SG, spillet af Angus Young, Fender Telecaster, spillet af Bruce Springsteen, Gibson Flying V, spillet af Kirk Hammett, og Fender Jazz Master, spillet af Kevin Shields, Elvis Costello, Thurston Moore, og J Mascis.
Vælg en elektrisk guitar Trin 5
Vælg en elektrisk guitar Trin 5

Trin 5. Vær ikke bange for tilbud

Gearhoveder falder ofte i den samme fælde og tror, at superdyrt og uklart gear også er bedre end billigere industristandardartikler. Nogle gange er dette tilfældet, men hvis du leder efter en guitar at lære på, skal du ikke dømme efter prisen. Der er dyre guitarer, der har resonans af en mursten, og der er billige guitarer, der virkelig synger. Gamle skærme, der sælger for tusindvis af dollars i dag, startede livet som en billig solid body guitar.

  • På samme måde, hvis du vil investere i en guitar for at lære om, skal du få noget, der er værd at spille. Legetøjsguitarer, der sælges på steder som Walmart, er ikke engang de lave prisskilte værd. Det er bedre at gå efter en brugt guitar eller en billigere model af den guitar, du vil have. Fender tilbyder "Squire" -serien ved hjælp af noget billigere materialer, men de samme designs som deres andre dyrere guitarer. Du kan få en Squire Strat for omkring $ 300, sammenlignet med de $ 1400, det kan koste for en amerikansk Stratocaster, hvis du er heldig.
  • Udforsk brugte guitarer, og foretag din research for at finde tilbud. Nogle spillere vil kun spille guitarer, der er blevet brudt lidt ind og bearbejdet af andre spillere. Neil Young er kendt for kun at spille gamle guitarer, for eksempel og spiller aldrig nye.

Del 2 af 3: Inspektion af en guitar

Vælg en elektrisk guitar Trin 6
Vælg en elektrisk guitar Trin 6

Trin 1. Kontroller guitarens intonation

Når du tager guitaren, skal du afspille gribebrættet lidt og holde individuelle toner frem. Når du plukker en snor, skal du kunne få en vibration i træet, som du kan høre over hele guitaren. Det skal vare et par sekunder.

  • Pickuperne kan ændres for meget få penge, men træet gør guitaren. Hold en note og lyt til lyden henfalder - har guitaren en lang, varm sustain? Eller er den kort og metallisk? Dette vil afhænge af træet og installationen af nakken, hvilket påvirker guitarens lyd i stor stil.
  • Guitaren skal også være i harmoni i både 5. og 12. bånd. Spil båndene og sørg for, at en barre akkord i første position er i harmoni, og en streg akkord op skalaen er i harmoni. Hvis ikke, skal nakken justeres.
Vælg en elektrisk guitar Trin 7
Vælg en elektrisk guitar Trin 7

Trin 2. Kontroller skalalængden op ad halsen

Skallængden refererer til strengens længde, da den faktisk vibrerer, så den måles ved afstanden mellem møtrikken og broens sadel. Skalaen kan være længere eller kortere, afhængigt af denne længde. Hvad dette betyder for dig er komfort. Du vil sikre dig, at båndene er en behagelig og spilbar afstand fra hinanden. De fleste moderne elektriske guitarer er en af to grundlæggende skalaer:

  • Gibson skala er 24,75 in. Dette giver Les Paul sin runde tone og sin heftige bundende. Enhver, der nogensinde har hentet en Les Paul, kender alvoren af den. Dette er delvist skalaen.
  • Fender skala på 25,5 tommer. Fender skalaen giver en klar og lys spilbarhed, fantastisk til leads og de ydre rumforskninger i Hendrix-stil.
  • En 25 ″ skala bruges undertiden af andre producenter som PRS -guitarer og tilbyder sin egen karakteristiske tone.
Vælg en elektrisk guitar Trin 8
Vælg en elektrisk guitar Trin 8

Trin 3. Kontroller guitarens handling

Handling refererer til højden af strengene fra gribebrættet. En "høj" handling betyder, at strengene er langt væk fra brættet, hvilket gør, at det kræver mere fingertryk for at spille hver note. "Lav" handling betyder, at strengene er lige fra gribebrættet, lettere at trykke på. Når du spiller guitar, skal du være opmærksom på, hvor langt væk strengene er, og hvor svært det er at spille de enkelte toner.

De fleste brugte guitarer skal konfigureres, så en vis mængde string buzz kan rettes. Hvis du køber en brugt guitar, skal du dog tjekke for summende bånd og overveje at få nakken justeret til korrekt at hæve strengene fra gribebrættet til den højde, du kan lide

Vælg en elektrisk guitar Trin 9
Vælg en elektrisk guitar Trin 9

Trin 4. Sørg for, at nakken føles behagelig i dine hænder

Du har et antal møtrikbredder, som indstiller afstanden fra E -strengen til høj E -streng. Den anden har formen på bagsiden af nakken.

Hvis guitaren ikke lyder godt eller har det godt i dine hænder, er du ikke så motiveret til at spille den

Vælg en elektrisk guitar Trin 10
Vælg en elektrisk guitar Trin 10

Trin 5. Se på de anvendte pickupper

Primært vil lyden af guitaren, der kommer ud af forstærkeren, blive muliggjort af pickuperne. Når du først starter, vil du sandsynligvis ikke bemærke en kæmpe forskel eller måske ikke bekymre dig meget om afhentningerne, men det er mindre kompliceret end det ser ud til. At lære at skelne mellem de to mest grundlæggende og mest almindelige afhentningsformer hjælper dig med at træffe et informeret valg. Nogle guitarer kommer med begge stilarter, mens andre vil have den ene eller den anden.

  • Single-coil pickupper har en glasagtig tone, fantastisk til blues og rock and roll leads. Disse vil være ovale og have små metalpletter, en pr. Streng, under guitarerne. Stratocasters leveres tilpasset med single-coil pickupper.
  • Humbucker pickupper blev designet som en forbedring af de single coil pickupper, hvilket gav dig mere et knurren, når den blev skruet højt. De er rektangulære formet og lavet af metal. Hvis du planlægger at strumming og få lidt forvrængning i din lyd, vil du sandsynligvis have en guitar med mindst en humbucker pickup.
  • Nogle guitarer vil have forskellige slags pickupper, for eksempel var P90 pickupper de mest populære blandt guitarister, lyden de har er den gennemsnitlige knurren fra humbuckers, men en varm bastone sammen med den. Med forvrængning havde disse pickupper sat et præg på guitarhistorien.
Vælg en elektrisk guitar Trin 11
Vælg en elektrisk guitar Trin 11

Trin 6. Undersøg broen

Broen til en elektrisk guitar vil have en række forskellige designs, nogle mere komplicerede end andre. Nogle "flydende" broer har tremolobarer, også kendt som "whammy bars", som giver dig mulighed for at bøje broen og "dykke" lyden i overensstemmelse hermed. Disse kan tilpasses, men er standard på nogle guitarer.

Det er godt for nogle spillere at lægge mærke til, hvor broen ligger i forhold til, hvor du hånden naturligt vil hvile på guitaren. Nogle guitarer ser flotte ud, men har noget skarp eller akavet broplacering, hvilket kan gøre det til en udfordring at spille komfortabelt. På samme måde har nogle broer irriterende snorføringer, hvilket kan gøre resting en udfordring. Det er en god idé at overveje disse emner, når du foretager et valg

Del 3 af 3: Få resten af gearet

Vælg en elektrisk guitar Trin 12
Vælg en elektrisk guitar Trin 12

Trin 1. Få en forstærker.

En elektrisk guitar er ikke meget god uden en forstærker, hvilket kan være en af de skjulte omkostninger ved køb af elektrisk guitar. At spille en dyr Gibson gennem en vanvittig træningsforstærker giver ikke meget mening. Spar nok plads i dit budget til en forstærker af god kvalitet til også at få den guitar til at tænke så meget på at lyde godt.

  • Overvej dine behov, og køb en forstærker med nok output til dine formål. Tjek også de tilpasselige funktioner på hver forstærker, herunder rumklang, tremolo og andre effekter, som kan være sjove at lege med.
  • Solid-state forstærkere er de billigste forstærkere baseret på halvlederkredsløbsmodeller. For begyndere er det normalt fine indkøb. Mere erfarne guitarister foretrækker normalt mere forstærkede rørforstærkere, som har vakuumrør, der skal varmes op, før der sættes en strøm igennem dem.
  • Kombinationsforstærkere har et forstærkerhoved placeret oven på en større højttaler. Marshall -stakken er en ikonisk kombinationsforstærker. Disse bruges normalt til ydeevne og til at udsende store mængder lyd. Medmindre du planlægger at optræde i den nærmeste fremtid, er en kombinationsforstærker sandsynligvis overkill.
Vælg en elektrisk guitar Trin 13
Vælg en elektrisk guitar Trin 13

Trin 2. Køb et kvart tommer kabel

Det ville være synd at komme hjem fra guitarstedet med en guitar og en forstærker og intet at forbinde de to. Guitar kabler er normalt mellem fem og ti dollar en pop, med kvart-tommer stik på begge sider. Sørg for, at du får den rigtige slags kabel på guitarstedet. Enhver god butik bør sørge for at gå ud med alt hvad du har brug for, men det er godt at være sikker.

Vælg en elektrisk guitar Trin 14
Vælg en elektrisk guitar Trin 14

Trin 3. Køb alt andet, du skal spille

Picks, en guitarrem og en elektronisk tuner er alle essentielle elektriske guitarkomponenter. Det er svært at stille en elektrisk guitar til noget, og de fleste elektroniske tunere giver dig mulighed for at tilslutte direkte til enheden med dit kvart tommer kabel, hvilket gør det superenkelt at justere din lyd og sikre, at dit instrument er i harmoni. Disse kan være så billige som 10 dollars eller deromkring.

Vælg en elektrisk guitar Trin 15
Vælg en elektrisk guitar Trin 15

Trin 4. Vent først på pedaler

Verden af guitarpedaler er enorm og halvkompliceret. Selvom der sandsynligvis ikke er noget sjovere end at stampe på en forvrængningspedal og lade være med at rive eller kanalisere sammen en flok Echoplex -pedaler og vibrato -enheder og lave symfonier i det ydre rum uden at spille en note, er det sandsynligvis en unødvendig investering, når du først får startede. Lær det grundlæggende og se, hvad din forstærker er lavet af, før du begynder at rode med guitarpedaler.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Navnemærker redder dig ikke fra en dårlig guitar. Du skal virkelig teste guitaren.
  • Bed om at prøve den guitar, du kigger på med din forstærker eller opsætning, hvis de ikke har din forstærker på lager.
  • Spring ikke pistolen. Hvis du ser en guitar til $ 99 hos Walmart, er der sandsynligvis en grund til, at det er så billigt!
  • Enhver anmeldelse eller artikel om ethvert instrument er kun en persons mening, en persons yndlings guitar kan være en andens mindst favorit. Når du ser dig omkring, er det vigtigt, at du køber guitaren efter din egen mening om den og ikke andres.
  • Spørg en luthier (guitarreparatør/bygherre) om at hjælpe dig med at vælge en guitar. Sælgere vil nogle gange få noget ekstra for at sælge et bestemt guitarmærke, og en luthier kan fortælle dig, hvilke modeller der har flere problemer end andre.
  • Bliv ikke fast i en "bedre guitar = bedre spiller" loop. Hvis du sutter, hjælper en bedre guitar ikke. Øve sig! Øve sig! Øve sig! Det gør mester.
  • Bliv ikke gået i stå i en tone quest. De laver ikke magiske pedaler og forstærkere - de laver hype!
  • Indstil dit budget - pedaler, forstærkere, strenge, pickupper og flere pedaler koster penge - det er så let at blive revet med.
  • Bliv inspireret! Tænk på, hvilken musik du skal spille eller lære. Hvis du vil rocke ud og spille høj musik, er en jazz guitar måske ikke det rigtige valg? Men husk, hvis dette er din første guitar, køb ikke en meget dyr guitar! Du kan senere beslutte, at guitar ikke er det rigtige instrument for dig!
  • Lav noget research først. Læsning, online shopping, sammenligningssider og auktionssider er alle kilder.
  • Overvej en brugt guitar som din første guitar - du kan få mere for pengene.
  • Husk altid, at bare fordi en guitar er dyrere, betyder det ikke, at den er bedre! Mange meget almindelige mærker vil øge prisen på deres instrumenter, mens du kan få en meget bedre handel på noget andet. Lad dig ikke narre af mærker!
  • Den slags musik, du vil spille, er mere en stil end noget, du finder i en guitar. Halsformen og pickupkombinationerne gør dog en forskel.
  • Vælg altid en forstærker med forskellige knapper. Derfor giver du dig et stort udvalg af toner.
  • Vær forsigtig, når du køber fra en online butik, f.eks. EBay eller musicfriend.com. Lad dig ikke narre af en persons kommentarer til materialet. Læs mindst fem forskellige anmeldelser, og spørg derefter andre musikere, du kender, om den guitar. Det er generelt bedst at prøve guitaren i butikken først for at få en fornemmelse af det.

Anbefalede: