Sådan arrangeres et sted til en formel middag: 10 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan arrangeres et sted til en formel middag: 10 trin
Sådan arrangeres et sted til en formel middag: 10 trin
Anonim

I dagens hektiske verden af fastfoodrestauranter og tv-middage er det let at glemme, hvordan man korrekt dækker bordet til en formel middag. Selvom det måske ikke er en færdighed, du ofte har brug for, opstår der stadig lejligheder, hvor formelle stedindstillinger er et absolut must. Lær det grundlæggende, og du er let til at være vært for (eller deltage!) En formel middag uden problemer.

Trin

Formel stedindstillingsskabelon

Image
Image

Skabelon til stedindstilling

Del 1 af 2: Arrangering af originalindstillingen

Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 1
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 1

Trin 1. Beslut, hvilke kurser du vil servere

Den ultimative ramme, du giver dine gæster, afhænger af, hvilke kurser du beslutter dig for at servere; et fem eller syv retters måltid er typisk for en formel middag. Beslut dig om din menu, og husk på, at de typiske retter serveres i følgende rækkefølge:

  • Første kursus: Forretter/skaldyr
  • Andet kursus: Suppe
  • Tredje kursus: Fisk
  • Fjerde kursus: Stegt
  • Femte kursus: Spil (for et 5 -retters måltid kombineres fjerde/femte retter som valgfri entré).
  • Sjette kursus: Salat (ja, salat kommer virkelig efter hovedretten)
  • Syvende kursus: Dessert
  • Ottende kursus: Frugt, ost og kaffe (valgfrit)
  • Niende kursus: Nødder og rosiner (valgfrit).
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 2
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 2

Trin 2. Vælg dine redskaber og retter

Inden du dækker dit bord, skal du sørge for at have de rigtige redskaber og retter tilberedt. Du skal bruge en gaffel til hver af kødretterne (en skaldyrsgaffel skal bruges til en skaldyrsretter), en ske til suppen og desserten, knive til hovedretten, smør og fisk (hvis serveret), en oplader, et fad til smør/brød og et udvalg af glas (en vandkop, glas til hvidvin, glas til rødvin og en champagnefløjte er alle muligheder).

  • Hvert kursus bringes ud af køkkenet på sit eget fad, så du skal ikke bekymre dig om at levere retterne i omgivelserne.
  • Forbered stofservietter med servietringe som et ekstra dekorativt element på bordet.
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 3
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 3

Trin 3. Indstil retterne

Midtpunktet i stedindstillingen er opladeren. Dette er et stort fad, der går under hver af de plader, kurserne bringes ud på. Opladeren forbliver på bordet, indtil hovedretten er indtaget, og derefter skal den fjernes sammen med hovedpladen. Placer opladeren i midten af hver indstilling. Den anden ret, du skal have, er smør/brødfadet. Dette placeres op og til venstre for opladeren.

  • Når du fjerner tallerkener inden hovedretten, skal du forlade opladeren og tage bare de tomme tallerkener.
  • Du skal have et sortiment af brød, som dine gæster kan spise, hvilket er formålet med brød/smørret.
  • Din serviet skal placeres oven på opladeren.
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 4
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 4

Trin 4. Sæt dine redskaber

Selvom det kan virke som en skræmmende udsigt at have tre gafler, to knive og to skeer, er deres placering faktisk ganske enkel. Med dine redskaber bruger du dem udefra og ind. Så på venstre side af opladeren skal du have din fiskegaffel> salatgaffel> entrégaffel. På højre side af din oplader placerer du din middagskniv> fiskekniv> suppesked. Over din tallerken justeret vandret, skal du placere din dessertske og en valgfri dessertgaffel. Smørkniven skal placeres diagonalt hen over smør/brødfadet.

  • Hvert redskab fjernes fra bordet, når det er blevet brugt.
  • Hvis du ikke serverer fisk, er det ikke nødvendigt at placere en fiskegaffel og en fiskekniv på bordet.
  • Hvis du serverer skaldyr som en forret, skal der placeres en skaldyrsgaffel i højre side af suppeskeden. Dette er den eneste gaffel, der kan placeres på højre side af bordet.
  • Hvert af redskaberne skal være jævnt fordelt fra hinanden og opladeren.
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 5
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 5

Trin 5. Sæt dine briller

De glas, du vælger at bruge, varierer efter, hvad du serverer til aftensmaden. Traditionelt er der i det mindste en vandbeger og et glas til vin, men dette kan variere. Placer vandbegeret direkte over kniven, niveau med brød/smør fadet. Tilsæt dit vinglas til højre for det, typisk over suppeskeden. Hvis du tilføjer et tredje vinglas (til en anden slags vin), skal du placere det over og mellem vandglaset og det første vinglas. En valgfri champagnefløjte kan også inkluderes og skal placeres over og til højre for det første vinglas.

  • Ligesom redskaberne skal dine briller placeres i rækkefølge efter brug.
  • Vand serveres ofte allerede i glasset, mens vin og champagne hældes under kurserne.
  • Hvis du vælger at servere kaffe (som i et ni-retters måltid), skal kaffen bringes ud i en demi-tasse (en type espressokop) til sidst og fjernes med frugt-/ostepladerne.

Del 2 af 2: Justering af bordindstillingen for hvert kursus

Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 6
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 6

Trin 1. Dæk bordet til suppe

Til det første suppe -forløb er der to muligheder: Medbring skåle med den samme suppe fra køkkenet, eller tilbud vand- eller flødebaserede supper og server dem i friske retter ved bordet. Førstnævnte serveres allerede hældt i skåle og hentet fra køkkenet. Sidstnævnte serveres (forsigtigt) ved bordet i rene skåle. Supeskålene skal bringes på serveringsfade i tilfælde af spild. Når alle er færdige med at spise deres suppe, skal suppeskederne lægges (med skålen opad) på højre side af deres skål på serveringsfadet.

  • Tallerkenen, skålen og skeen skal fjernes fra bordet efter det første kursus.
  • Brød- og smørret skal forblive på bordet, selvom de blev brugt til suppen.
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 7
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 7

Trin 2. Dæk bordet til fisk

Når suppen er fjernet, skal fiskeskålen bringes i sit eget fad. Dette skal placeres på opladeren og spises med fiskekniv og fiskegaffel (redskaberne længst fra opladeren på hver side). Når fisken er spist, skal fiskegaflen og fiskekniven placeres diagonalt hen over fadet, med håndtagene på hver af dem placeret på mærket ‘4:00’, som om tallerkenen var et ur.

Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 8
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 8

Trin 3. Dæk bordet til hovedretten

Hovedretten skal bringes frem på en stor tallerken, der er forvarmet. Dette skal gå på opladeren og spises med middagsgaffel og kniv. Når alle er færdige med hovedretten, kan tallerkenen fjernes sammen med opladeren, middagsgaflen og kniven. Kniven og gaffelen placeres typisk diagonalt hen over tallerkenen på samme måde som de redskaber, der bruges til fisken.

Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 9
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 9

Trin 4. Dæk bordet til salaten

Salaten spises typisk efter hovedretten i en formel middag. Når opladeren er fjernet, skal du placere salatpladen i midten af indstillingen. Dette skal spises med den sidste resterende gaffel. Når salatretterne er færdige, skal salatfadet, salatgaflen og brød/smørret med smørkniven og vin-/champagneglassene alle fjernes. Det eneste, der skal være tilbage, er vandbegeret og dessertskeen (og valgfri dessertgaffel).

Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 10
Arranger en stedindstilling til en formel middag Trin 10

Trin 5. Dæk bordet til dessert

Aftenens sidste kursus er typisk dessert og kaffe, medmindre du serverer en meget formel ni retters middag. Uanset hvad, skal ørkenen bringes ind på en tallerken og placeres i midten af indstillingen, og en demi-tasse eller tekop skal placeres til højre for den under vandbegeret med en teske. Fløde og sukker kan lægges på bordet til brug i kaffen eller te, hvis det ønskes. Når desserten er færdig, skal alle retter fjernes og efterlade et bar bord.

Tips

  • Vælg lave midterstykker. Du ønsker ikke at blokere gæsternes syn på hinanden eller deres samtaler.
  • Det vigtigste at huske på, når du dækker et bord, er at sikre, at dine gæster vil have det godt. Med stigningen i mere afslappet spisning er det sjovt at trække alle stop og dække et formelt bord. Glem dog ikke dine gæsters komfort og din egen sjov (det er ofte derfor vi underholder). Hvis du ikke har alt det formelle ved et formelt bord, kan du leje varer eller have det sjovt og improvisere. Nogle af de smukkeste borde er resultatet af improvisation og brug af uventede genstande.
  • I alle undtagen de mest formelle indstillinger skal du ikke være bange for at blande og matche, hvis du ikke har nok matchende service. Blanding og matchning er blevet stadig mere populær.

Anbefalede: