Sådan skriver du på træ: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan skriver du på træ: 13 trin (med billeder)
Sådan skriver du på træ: 13 trin (med billeder)
Anonim

Træskilte kan være en glimrende måde at udtrykke din kreativitet og dekorere dit hjem på. Træskilte er ikke kun en smuk og populær form for DIY boligindretning, men de er utroligt lette at lave! Alt det kræver er at vælge træet og derefter behandle det, så du kan tilføje dit skrift via en typografiskabel og male markører. Med de rigtige værktøjer og viden er du godt i gang med at lave en smukt tilpasset tilføjelse til din boligdekoration!

Trin

Del 1 af 2: Behandling af træet

Skriv på Wood Trin 1
Skriv på Wood Trin 1

Trin 1. Vælg et rektangulært stykke krydsfiner eller MDF i enhver størrelse

Inden du begynder at arbejde, skal du anskaffe dig det rigtige stykke træ. Den nemmeste og bedste træsort til brug er krydsfiner og fiberplader af medium densitet (MDF), som du kan købe fra din nærmeste isenkræmmer. Når du besøger isenkræmmeren, skal du bede ledsageren om at skære træet i en bestemt størrelse eller købe et stort stykke og klippe det på egen hånd.

  • Du kan gå så stor eller lille som du vil, afhængigt af hvordan du bruger dit skilt. Størstedelen af forskåret træ sælges i 120 cm x 61 cm eller 61 cm x 24 cm.
  • Firkantede eller rektangulære træstykker er de letteste former at arbejde med, især for begyndere. Men hvis du forsøger at passe et bestemt tema eller bare vil have noget andet end normen, skal du bruge en træskærer til at forme dit træ anderledes.
  • Cirkulære skilte gør for eksempel fremragende vægkunst. Alternativt er et hjerteformet skilt med et romantisk citat et godt valg til at dekorere dit og din betydningsfulde andres soveværelse.
Skriv på Wood Trin 2
Skriv på Wood Trin 2

Trin 2. Vælg eller opret en typografiskabel til bogstaverne

Du kan ikke skrive på træ uden først at have en idé om, hvad du vil skrive! Hvis du har øje for design og typografi, skal du tegne en egen skabelon på et stykke papir med en kalligrafi -pen. Alternativt kan du søge online efter typografimotiver og udskrive et design, du kan lide.

  • For eksempel kan du skrive noget som "Velkommen til vores bolig" for at oprette et indgangsskilt til husets gæster.
  • Hvis skiltet er til et bestemt rum i dit hjem, skal du bruge din yndlingsfrase til at beskrive hjemmet. For eksempel kan dette være et litterært citat om at nyde familien og de mindre øjeblikke i livet i din stue.
  • Alternativt kan du skrive et familiemedlems navn for at oprette et navneskilt til deres soveværelse.
Skriv på Wood Trin 3
Skriv på Wood Trin 3

Trin 3. Slib træet med 120- til 220-sandpapir, indtil det er glat

Slib hele træets overflade-selv siderne og bagud-ved at gnide det fine sandpapir frem og tilbage langs kornet. Slibning vil gøre træet lettere at plette og skrive på.

Alternativt kan du bruge en elektrisk slibemaskine

Skriv på Wood Trin 4
Skriv på Wood Trin 4

Trin 4. Påfør oliebaseret plet på træet

Bland pletten grundigt med en træske eller en pind. Påfør pletten med enten en pensel eller en ren klud. Ilæg din pensel eller klud med plet og stryg den hen over træet. Coat træet med plet fra top til bund.

  • Glem ikke at tage et par handsker på, før du begynder at plette!
  • Pletten kan være hvilken som helst farve, du ønsker. Vær ikke bange for at blive kreativ!
Skriv på Wood Trin 5
Skriv på Wood Trin 5

Trin 5. Vent, indtil pletten er tørret, før du begynder at skrive

Pletten kan tage omkring 2 timer at tørre. Venter på at tilføje dit bogstaver vil sikre, at dit skrift ser klart og ryddeligt ud. Test for tørhed ved at stryge en handskefinger hen over træet og se, om det kommer rent væk.

Trin 6. Smør en pletbloker på træet for at beskytte dit skrift

Dette vil især hjælpe, hvis du skriver med permanente markører. Fokuser på at belægge de mørkeste dele af træet, og brug en blød klud til at påføre produktet. Tilføj et andet lag, når det første lag er helt tørret. De fleste pletblokkere tager mellem 6 og 8 timer at tørre.

Pletbloker er tilgængelig i din lokale isenkræmmer

Skriv på Wood Trin 7
Skriv på Wood Trin 7

Trin 7. Skitsér størrelsen og afstanden til dit bogstav

Du vil måske bruge en lineal til at beregne præcis, hvor du vil have hvert bogstav at være, og hvilken størrelse du skal skrive. Skitsér, hvor meget plads skriften vil tage på træet ved at lave en kasse (eller kasser), der passer til dine bogstaver. Boksen (e) danner en retningslinje for at hjælpe dig med at centrere din skabelon og holde dine breve organiseret.

Alternativt kan du lave en ramme til at blokere dine bogstaver i med malertape

Del 2 af 2: Tilføjelse af dine bogstaver

Skriv på Wood Trin 8
Skriv på Wood Trin 8

Trin 1. Centrer skabelonen oven på træet

Hent den skabelon, du har lavet eller udskrevet, og læg den oven på træet. Opstil din skabelon inden for de retningslinjer, du har tegnet. Tilføj tape til hjørnerne af din skabelon for at holde den på plads, mens du tegner.

Skriv på Wood Trin 9
Skriv på Wood Trin 9

Trin 2. Spor konturerne af hvert ord på skabelonen med en blyant

Tryk spidsen af din blyant ind i papiret og spor over linjerne i din skabelon. Fokuser kun på konturerne af hvert bogstav. Påfør et stærkt tryk, så stregerne viser sig på træet. Brug en blyant, så du kan rette eventuelle fejl.

Skriv på Wood Trin 10
Skriv på Wood Trin 10

Trin 3. Tag skabelonen af træet for at kontrollere synligheden af dine konturer

Hvis din disposition var vellykket, vil du bemærke streger efterladt af blyanten. Hvis du ikke kan skelne linjerne, skal du placere skabelonen over træet og skitsere bogstaverne igen. Du kan slette eventuelle fejl, du har begået med en viskelæder.

Skriv på Wood Trin 11
Skriv på Wood Trin 11

Trin 4. Skriv hvert bogstav omhyggeligt med en permanent tusch eller pensel

Fejl begået med permanente markører eller malermarkører kan ikke slettes! Vær opmærksom på linjerne, mens du sporer over dem. Fokuser på at tegne den korrekte placering og form af hvert bogstav.

Skriv på Wood Trin 12
Skriv på Wood Trin 12

Trin 5. Udsmyk dine bogstaver med forskellige slagbredder og krøllede designs

Fokuser på at få dem til at se tiltalende ud, når bogstaverne er skitseret korrekt. Lav bredere streger, hvor bogstaverne løkker for at tilføje visuel appel. Tilføj krøller til enderne af bogstaverne for at blomstre. Følg din skabelon for at huske, hvor de ekstra designs skal tilføjes til dine bogstaver.

Skriv på Wood Trin 13
Skriv på Wood Trin 13

Trin 6. Gå over ordene med din pen eller markør for at gøre dem mørkere

Tilføjelse af et andet lag til bogstaverne med din malermarkør skærper dem og skaber et renere design. Sørg for, at det første lag er tørret, før du påfører igen! Brug hurtigtørrende malingsmarkører for at spare tid og skabe federe linjer; hurtigtørrende markører tager kun et par minutter at tørre.

Anbefalede: