3 måder at lave en frossen boble på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at lave en frossen boble på
3 måder at lave en frossen boble på
Anonim

Bobler er en populær aktivitet for en varm, solrig dag, men det er ikke den eneste gang, du kan lege med bobler. Hvis du blæser udenfor, når temperaturerne rammer under frysepunktet, begynder boblerne at blive faste. Hvis du bor et sted, hvor det ikke bliver så koldt, skal du ikke bekymre dig, du kan stadig lave frosne bobler!

Trin

Metode 1 af 3: Frysning af bobler indendørs

Lav en frossen boble Trin 1
Lav en frossen boble Trin 1

Trin 1. Vrid en lille sløjfe ind i enden af en ledning for at holde din boble

Klip et stykke tråd, der er cirka 30 cm langt. Brug din finger eller en markør til at vride enden af ledningen til en O-formet sløjfe. Dette holder din boble, så den skal være omtrent den samme størrelse som løkken på din boblestav.

Du kan også bruge en rørrens i stedet for en ledning

Lav en frossen boble Trin 2
Lav en frossen boble Trin 2

Trin 2. Opret en større sløjfe ind i den anden ende af ledningen

Dette vil gøre dit stativ, så jo større sløjfen er, jo mere stabil vil den være. Efterlad ca. 5,1 til 7,6 cm mellem begge sløjfer.

Lav en frossen boble Trin 3
Lav en frossen boble Trin 3

Trin 3. Bøj sløjferne i 90 graders vinkler

Placer den første sløjfe fladt mod bordet og bøj tråden lige op i en 90 graders vinkel. Drej ledningen, så den anden sløjfe er flad mod bordet, og bøj også ledningen i en 90 graders vinkel. Begge sløjfer skal være vandrette og parallelle med hinanden.

Lav en frossen boble Trin 4
Lav en frossen boble Trin 4

Trin 4. Stil bobleholderen på en tallerken

Sørg for, at du placerer bobleholderen med den større sløjfe nedad. Hvis bobleholderen vingler for meget, skal du bøje ledningerne, indtil den er mere stabil.

Hvis du ikke har en tallerken, kan du i stedet bruge et låg eller en bakke

Lav en frossen boble Trin 5
Lav en frossen boble Trin 5

Trin 5. Blæs en boble på den mindre sløjfe på din bobleholder

Du kan gøre dette ved langsomt at blæse en boble ud af en boblestav og derefter skubbe den på holderen. Du kan også dyppe holderens lille sløjfe ned i bobleløsningen og derefter blæse på den fra undersiden, så boblen hviler ovenpå.

Du kan bruge en butik eller en hjemmelavet bobleopløsning

Lav en frossen boble Trin 6
Lav en frossen boble Trin 6

Trin 6. Læg bobleholderen i fryseren

Brug din tallerken til at bære den rundt, og pas på ikke at slå boblen af. Hvis du har brug for det, skal du rydde lidt plads i fryseren, så intet støder mod boblen og springer den.

Lav en frossen boble Trin 7
Lav en frossen boble Trin 7

Trin 7. Frys boblen i mindst 1 minut

Luk fryserdøren, og vent 1 minut, før du åbner den og kontrollerer boblen. Hver boble fryser forskelligt, afhængigt af hvilken type bobleopløsning du brugte, og hvordan iskrystallerne arrangerede sig. Nogle bobler udvikler smukke mønstre, mens andre bliver frostige.

Hvis boblen ikke er frossen, skal den stå længere i fryseren

Lav en frossen boble Trin 8
Lav en frossen boble Trin 8

Trin 8. Nyd boblen, mens den er i fryseren

Frosne bobler smelter lige så hurtigt, som de fryser. De kan holde ud af fryseren, hvis den er under 0 ° C, men selv da kan de gå i stykker eller poppe, hvis du flytter dem ud af fryseren.

Lav en frossen boble Trin 9
Lav en frossen boble Trin 9

Trin 9. Eksperimenter med en skål bobler

Hæld bobleløsningen i en plastikskål. Stik et sugerør i skålen, og blæs hårdt, ligesom du ville i et glas mælk. Bliv ved med at blæse, indtil boblerne når toppen af skålen. Sæt skålen i fryseren, og vent 1 til 2 minutter. Bobleløsningen i bunden af skålen kan stadig være flydende, men boblerne ovenpå vil blive frosset!

Metode 2 af 3: Frysning af bobler udendørs

Lav en frossen boble Trin 10
Lav en frossen boble Trin 10

Trin 1. Vælg en kold dag uden brise

Et sted mellem −12 til −30 ° F (−24 til −34 ° C) ville være ideelt. Endnu vigtigere, sørg for at der ikke er nogen brise, da dette kan få boblerne til at springe. For længerevarende bobler, planlæg at blæse dem tidligt om morgenen eller senere om aftenen. Det er, når det bliver superkoldt og hjælper boblerne med at holde længere.

Nogle mennesker har fundet ud af, at deres bobler frøs, da det var 9 til 12 ° F (-13 til -11 ° C). Du kan også prøve dette, men vær opmærksom på, at det muligvis ikke virker

Lav en frossen boble Trin 11
Lav en frossen boble Trin 11

Trin 2. Forbered en bobleopløsning i en skål

Du kan bruge en købt løsning, men mange mennesker oplever, at de har større succes med at bruge en hjemmelavet løsning, der bruger majssirup. Det tilsatte sukker hjælper ikke kun boblerne med at vare længere, men det hjælper dem også med at udvikle smukke krystalmønstre, mens de fryser.

Klik her for at lære at lave en fantastisk hjemmelavet bobleløsning

Lav en frossen boble Trin 12
Lav en frossen boble Trin 12

Trin 3. Chill din bobleopløsning i fryseren i op til 30 minutter, og rør den derefter

Opbevar bobleløsningen i sin skål, mens du lægger den i fryseren. Lad det stå der i op til 30 minutter. Du vil have bobleløsningen til at være meget kold-ikke frossen. Afkøling af bobleløsningen på forhånd vil gøre det muligt for boblerne at fryse hurtigere, når du går udenfor.

Hvis du bruger en bobleopløsning, der er købt i butikken, skal du muligvis justere køletiden, så den ikke fryser fast. Tjek det efter 15 minutter

Lav en frossen boble Trin 13
Lav en frossen boble Trin 13

Trin 4. Gå udenfor og brug en boblestav til at blæse boblerne

Hold tryllestaven over dit ansigt og blæs boblerne opad i luften. Dette vil give dem mere tid til at fryse, når de flyder ned mod jorden. Du kan også vinke staven rundt i stedet; på denne måde vil dit varme åndedrag ikke smelte boblerne.

  • Blæs boblerne over en struktureret overflade, f.eks. En busk eller en lav murstensvæg. Dette hjælper med at fange boblerne, når de falder.
  • Bliv ikke skuffet, hvis boblerne springer, så snart de rammer jorden. Dette sker meget ofte, selvom du bruger den bedste bobleløsning, der nogensinde er lavet.
Lav en frossen boble Trin 14
Lav en frossen boble Trin 14

Trin 5. Se boblerne, når de falder og fryser

Hver boble reagerer forskelligt. Nogle bobler vil knuses, når de rammer jorden, mens andre vil tømmes. Hvor lang tid dette tager afhænger af, hvilken slags bobleløsning du bruger, samt hvor koldt det er. Det kan tage så lidt som et par sekunder til så længe som et par minutter.

Prøv at fange boblerne med din tryllestav, når de falder. Hold dem på tryllestaven, indtil de fryser

Lav en frossen boble Trin 15
Lav en frossen boble Trin 15

Trin 6. Blæs i skålen med et sugerør til en skummende overraskelse

Du behøver ikke at gøre dette, men det er sjovt at lave og lege med. Du skal blot stikke et sugerør i din skål med bobleopløsning og blæse i det, ligesom du ville i et glas mælk. Bliv ved med at blæse, indtil boblerne fylder skålen, og se dem fryse!

Metode 3 af 3: Lav en bobleløsning

Lav en frossen boble Trin 16
Lav en frossen boble Trin 16

Trin 1. Lav en simpel bobleopløsning ved hjælp af vand, flydende sæbe og majssirup

Hæld 3 kopper (710 milliliter) vand i en skål. Rør 1 kop (240 milliliter) flydende opvaskemiddel og 1/2 kop (120 milliliter) hvid majssirup i. Bliv ved med at røre, indtil alt er blandet sammen.

  • Hvis du ikke har nogen hvid majssirup, kan du bruge glycerin i stedet.
  • Majsirup er en overraskende ingrediens, men det hjælper med at gøre opløsningen tykkere og boblerne mindre tilbøjelige til at dukke op.
Lav en frossen boble Trin 17
Lav en frossen boble Trin 17

Trin 2. Lav en langvarig bobleopløsning ved at tilføje sukker til den

Hæld 7 ounces (200 milliliter) varmt vand i en skål. Tilsæt 1,2 ounce (35 milliliter) opvaskemiddel og 1,2 ounces (35 milliliter) hvid majssirup. Rør 2 spiseskefulde (30 gram) hvidt granuleret sukker i. Bliv ved med at røre, indtil sukkeret er opløst.

Sukkeret hjælper boblerne med at krystallisere og danne smukke mønstre

Lav en frossen boble Trin 18
Lav en frossen boble Trin 18

Trin 3. Tilsæt madfarve til opløsningen, hvis det ønskes

Madfarvning er meget stærk, så du behøver kun 1 til 3 dråber. Vær opmærksom på, at madfarven kan plette tøj og hud, så dette er bedst kun til udendørs brug.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Konstruer en bobleslange ved at skære en vandflaske i to, montere en strømpe over den og derefter blæse i den.
  • Frysere har forskellige temperaturer. Hvis dine bobler ikke fryser hurtigt nok, så prøv at sænke temperaturen på din fryser.
  • Lav farvede bobler og lad dem fryse på et stykke papir. De vil lave fede designs, når de smelter eller popper.

Anbefalede: