Sådan lærer du børn at fortælle tid (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan lærer du børn at fortælle tid (med billeder)
Sådan lærer du børn at fortælle tid (med billeder)
Anonim

At fortælle tid er en vanskelig forretning, især for børn. Men som forælder eller lærer kan du lære at fortælle tid til en sjov aktivitet ved at lave ure med dit barn. Inden du begynder at lave dine ure, skal du sørge for, at dit barn kender det grundlæggende. Når urene er lavet, kan du begynde at lære dem de forskellige tidsblokke.

Trin

Del 1 af 4: Få det grundlæggende ned

Lær børn at fortælle tid trin 1
Lær børn at fortælle tid trin 1

Trin 1. Øv dig på at tælle til 60

Børn skal kunne tælle til 60 (i den rigtige rækkefølge) for at kunne fortælle tid. Bed dit barn om at skrive tallene 1 til 60 ned på et stykke papir. Når de skriver hvert nummer, skal du også have dem til at recitere nummeret. Læg dette stykke papir på en væg, og lad dem recitere tallene regelmæssigt.

  • Mens du er ude i offentligheden, som i købmanden, skal du påpege tocifrede numre og få dit barn til at gentage nummeret for dig.
  • Brug tælle sange til at hjælpe dit barn med at øve tælling. For eksempel kan du synge "100 flasker mælk" sammen. Kig efter andre tælle sange online.
  • For at opmuntre dit barn til at lære, skal du sørge for at belønne dem med spilletid eller deres yndlings snack for at have gjort et godt stykke arbejde.
Lær børn at fortælle tid trin 2
Lær børn at fortælle tid trin 2

Trin 2. Øv dig på at tælle med fem

At forstå grupper på fem vil også gøre det meget lettere at lære at fortælle tid. Få dit barn til at skrive trin på fem ned på et ark papir op til 60. Når det skriver tallene, skal du også have dem til at recitere dem. Sørg for at påpege, at hvert tal enten ender med en 5 eller en 0.

  • Lav en særlig “Count by 5s” sang til en iørefaldende melodi, dit barn kan synge med på. Du kan endda tilføje dansetræk til sangen; for eksempel lægger du hvert kvartal hænderne i vejret eller stamper dine fødder. Syng denne sang regelmæssigt med dit barn for at hjælpe dem med at blive tryg ved at tælle med 5'ere.
  • Du kan også finde sang om optælling efter femmer online, f.eks. På YouTube.
Lær børn at fortælle tid trin 3
Lær børn at fortælle tid trin 3

Trin 3. Lær dem det generelle tidsbegreb

Generelle begreber om tid er morgen, middag, aften og nat. Gør dit barn bekendt med disse begreber ved at knytte hvert koncept til bestemte aktiviteter. Spørg derefter dit barn ved at spørge dem, når visse ting sker.

  • For eksempel: “Om morgenen spiser vi morgenmad og børster tænder. Ved middagstid spiser vi frokost og tager en lur. Om natten læser vi en bog og går i seng.”
  • Du kan spørge dit barn, "Hvad sker der om morgenen?" og "Hvad sker der om natten?"
  • Du kan bogføre et dagligt skemaoversigt, så dit barn har en visualisering, der viser de forskellige ting, de laver i løbet af dagen. Se diagrammet, når du forklarer tiderne for forskellige daglige begivenheder.

Del 2 af 4: Lav et ur med dit barn

Lær børn at fortælle tid trin 4
Lær børn at fortælle tid trin 4

Trin 1. Tag 2 papirplader og et analogt ur

Papirpladerne bruges til at lave urene. Det analoge ur vil blive brugt som reference til fremstilling af urene. Læg dem på et bord, og sid med dit barn ved bordet. Lad dit barn vide med en begejstret stemme, at I sammen alle laver jeres helt egne ure.

For eksempel,”Gæt hvad vi laver i dag? Vi skal lave vores egne ure!”

Lær børn at fortælle tid trin 5
Lær børn at fortælle tid trin 5

Trin 2. Fold papirpladerne i halve

Få dit barn til at holde i sin papirtallerken, og fold den på midten. Drej derefter pladen og fold den på midten igen. Papirpladerne skal have et krydslignende folder i midten. Du vil bruge denne fold som et referencepunkt.

Lær børn at fortælle tid trin 6
Lær børn at fortælle tid trin 6

Trin 3. Placer klistermærker og tal på uret

Bed dit barn om at sætte et klistermærke øverst på urskiven, hvor tallet 12 skal være. Henvis derefter til det analoge ur, bed dem om at skrive tallet 12 under klistermærket med en markør. Gentag dette for tallene 3, 6 og 9.

Lær børn at fortælle tid, trin 7
Lær børn at fortælle tid, trin 7

Trin 4. Udfyld uret

Når dit barn har placeret klistermærker og tal på 12, 3, 6 og 9, skal du bede dem om at udfylde resten af uret. Vis dit barn det analoge ur som reference.

Bed dem f.eks. Om at placere et mærkat, hvor tallet 1 skal være. Har dem derefter nummeret 1 ved siden af klistermærket. Gentag dette for hvert tal

Lær børn at fortælle tid, trin 8
Lær børn at fortælle tid, trin 8

Trin 5. Opret tærte skiver på uret

Få dit barn til at tegne en linje fra midten af uret til hvert tal. Fortæl dit barn at farve hver tærte skive med en farve farveblyant.

Prøv at starte med rødt klokken et, og arbejd opad gennem regnbuen for hvert nummer. Dette vil bidrage til at gøre nummerets progression mere intuitiv for dit barn end blot at bruge tilfældige farver

Lær børn at fortælle tid trin 9
Lær børn at fortælle tid trin 9

Trin 6. Lav uret

Tegn 2 ure på et plakatbræt-en lang for minutviseren og en kort for timeviseren. Få dit barn til at klippe urets hænder ud med en saks.

  • Hvis dit barn ikke er gammelt nok til at bruge en sakse sikkert, skal du klippe minut- og timesviserne ud for dem.
  • Du kan også lave urviserne med byggepapir.
Lær børn at fortælle tid trin 10
Lær børn at fortælle tid trin 10

Trin 7. Fastgør hænderne

Læg timeviseren oven på minutviseren. Stik en papirlukker igennem enderne på urviserne. Stik derefter papirfastgørelsen igennem midten af uret. Vend uret og bøj fastgørelsesenderne for at fastgøre urviserne.

Lær børn at fortælle tid trin 11
Lær børn at fortælle tid trin 11

Trin 8. Hold papiruret ved siden af det analoge ur

Bemærk, hvor ens de ligner dit barn. Spørg dit barn, om der skal tilføjes andet til uret. Hvis der ikke skal tilføjes andet, kan du gå videre.

Del 3 af 4: Nedbrydning af timerne

Lær børn at fortælle tid Trin 12
Lær børn at fortælle tid Trin 12

Trin 1. Differentier mellem hænderne

Peg på begge hænder på uret. Spørg dit barn, hvad den største forskel mellem hænderne er. Hvis de kæmper, kan du give dem et tip som: "Er den ene længere end den anden?"

Du kan bruge det faktiske ur i dit klasseværelse til at vise dine elever, hvordan anden, minut og time visere bevæger sig

Lær børn at fortælle tid Trin 13
Lær børn at fortælle tid Trin 13

Trin 2. Mærk urviserne

Når de har identificeret, at hænderne er forskellige længder, så forklar forskellen. Fortæl dem, at stenografien er timeviseren og den lange hånd er minutviseren. Få dit barn til at mærke hænderne ved at skrive "time" ned på stenografien og "minut" på den lange hånd.

Brug farvekridt med forskellig farve til at vise forholdet mellem den anden, minut og time visning

Lær børn at fortælle tid Trin 14
Lær børn at fortælle tid Trin 14

Trin 3. Forklar timeviseren

Ret timeviseren mod hvert nummer, og behold minutviseren klokken 12. Fortæl dit barn, at hver gang timeviseren peger på et tal, og minutviseren peger på klokken 12, er klokken _. Gennemgå hvert nummer og sig:”Det er 1 time nu. Nu er klokken 2. Klokken er 3…”Lad derefter dit barn gentage, hvad du lige har gjort.

  • Sørg for at bruge tærte skiver og farver til din fordel. Forstærk ideen om, at når timeviseren er i en given tærte, er klokken _.
  • Du kan endda knytte aktiviteter til hvert nummer for at hjælpe med at størkne timerne; for eksempel "Det er 3 nu, hvilket betyder, at det er tid til at se dine yndlings -tegnefilm", eller "Det er 5 nu, hvilket betyder, at det er tid til fodboldtræning."
Lær børn at fortælle tid Trin 15
Lær børn at fortælle tid Trin 15

Trin 4. Quiz dit barn

Med dit barns hjælp kan du vælge en ugedag og skrive en liste med 5 til 7 aktiviteter med tilhørende tidspunkter ned. Ring til en aktivitet og den tilhørende tid. Få dit barn til at placere timeviseren på det korrekte nummer. Om nødvendigt rettes forsigtigt dit barns fejl.

  • Sig f.eks.”Skolen er slut, hvilket betyder, at klokken er 3. Flyt hænderne, og vis mig klokken 3 på dit ur,”eller” Det er 8, hvilket betyder, at det er tid til sengetid. Flyt hænderne, og vis mig 8 på dit ur.”
  • Lav et spil med at indstille papiruret, så det matcher tidspunkterne for daglige aktiviteter. Brug et fungerende analogt ur som referenceværktøj.

Del 4 af 4: Nedbrydning af referatet

Lær børn at fortælle tid, trin 16
Lær børn at fortælle tid, trin 16

Trin 1. Forklar tallernes dobbelte betydning

At forklare, at tallet 1 også betyder 5 minutter, og at tallet 2 også betyder 10 minutter, kan være ganske forvirrende. For at hjælpe dit barn med at forstå dette koncept, lad som om tallene er dobbeltagenter med en hemmelig identitet, som Clark Kent og Superman.

  • Fortæl f.eks. Dit barn, at nummer 1's hemmelige identitet er 5. Lad dem derefter skrive et lille nummer 5 ved siden af tallet 1. Gentag dette for hvert nummer.
  • Sørg for at påpege, at du tæller med 5s. Gå over hvert nummer hemmelige identitet ved at synge din specielle "Count by 5s" sang.
Lær børn at fortælle tid, trin 17
Lær børn at fortælle tid, trin 17

Trin 2. Forklar minutviserens rolle

Fortæl dit barn, at numrenes hemmelige identitet kommer frem, når den lange hånd, dvs. minutviseren, peger på den. Hold timeviseren stille, peg minutviseren på hvert tal og sig de tilhørende minutter. End har dit barn gentaget processen tilbage til dig.

For eksempel, peg minutviseren på 2 og sig: "Det er 10 minutter nu." Peg derefter minutviseren på 3 og sig: "Det er 15 minutter nu."

Lær børn at fortælle tid Trin 18
Lær børn at fortælle tid Trin 18

Trin 3. Vis, hvordan du læser time- og minutviseren sammen

Når dit barn har begrebet minutviseren nede, skal du lære dem at læse timer og minutvisere sammen. Start med simple tider som 1:30, 2:15, 5:45 og så videre. Ret timeviseren mod et tal, og peg derefter minutviseren på et tal. Sig derefter, hvad klokken er.

For eksempel peger timeviseren på 3 og minutviseren på 8. Fortæl dit barn, at klokken er 3:40, fordi timeviseren peger på 3, og minutviseren peger på 8. Forstærk ideen om, at fordi minuttet hånd er den hemmelige identitetshånd, den lyder som 40 og ikke 8. Gentag denne aktivitet, indtil dit barn får styr på det

Lær børn at fortælle tid, trin 19
Lær børn at fortælle tid, trin 19

Trin 4. Tilføj kryds i de ikke-5 minutter

Når dit barn forstår 5-minutters intervaller, skal du tilføje 4 tic-mærker mellem hvert interval. Start med at skrive 1, 2, 3 og 4 ud for fluebenene mellem 12 og 1. Opmuntre dit barn til at udfylde resten af minutterne og tælle højt, mens du går. Peg derefter minutviseren på et ikke-5 minut og timeviseren på en time. Læs tiden.

For eksempel peger minutviseren på det fjerde kryds og timeviseren på 3. Fortæl dit barn, at klokken er 3:04. Gentag denne proces, indtil dit barn forstår, hvordan man læser fluebenene på uret

Lær børn at fortælle tid Trin 20
Lær børn at fortælle tid Trin 20

Trin 5. Quiz dit barn

Med dit barn skal du lave en liste over 5 til 7 aktiviteter med tilhørende tidspunkter. Få dit barn til at flytte urets hænder for at afspejle aktiviteternes korrekte tidspunkter. Det er i orden at hjælpe dit barn i starten. Bare sørg for at gentage aktiviteten, indtil dit barn kan pege hænderne på de rigtige tal uden din hjælp.

  • Opmuntre dit barn ved at belønne dem for at gøre et godt stykke arbejde. Tag dem med til parken eller til isbutikken for at fejre en produktiv lektion.
  • Prøv at spørge dine elever hver dag ved at spørge, hvad klokken er.
Lær børn at fortælle tid Trin 21
Lær børn at fortælle tid Trin 21

Trin 6. Gør det udfordrende

Når dit barn har mestret aktiviteten på deres håndlavede ur, skal du gå til det analoge ur, der ikke har numrenes hemmelige identitet. Gentag aktiviteten med dette ur for at se, hvor godt dit barn har mestret konceptet med at fortælle tid.

Tips

  • Sørg for at lære dit barn at læse et analogt ur, før du lærer dem at læse et digitalt ur.
  • Se efter sange om at fortælle tid online, f.eks. "Hvad er klokken?" og "Hip-Hop døgnet rundt."

Anbefalede: