Sådan afslutter du et krydsord: 6 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan afslutter du et krydsord: 6 trin (med billeder)
Sådan afslutter du et krydsord: 6 trin (med billeder)
Anonim

Krydsord er et ekstremt populært tidsfordriv. Derudover skærper de hjernen og øger ordforrådet. Gradueret fra "let" til "svært" synes nogle næsten umulige at gennemføre. Det anbefales, at nybegyndere starter med de "lette" og skrider op ad stigen trin for trin. Få en eller flere slibede blyanter og et viskelæder, men læs først videre.

Trin

Afslut et krydsord Trin 1
Afslut et krydsord Trin 1

Trin 1. Løs først fill-in-the-blank-sporene, da de normalt er lettere end de andre

Derefter har du et netværk af svar, hvorfra du kan arbejde. Løs så mange af firkanterne som muligt fra netværket, og start derefter ved boksen #1, på tværs og derefter ned. Udfyld ordet, hvis det passer i begge retninger. Gør derefter det samme med den næste boks, indtil du udfylder de ord, du er sikker på. Hvis du er usikker, skal du skrive dine potentielle breve meget let inde i æskerne. Fortsæt sådan, og udfyld ord, du er usikker på, men som passer ind i boksen nedad og på tværs.

Afslut et krydsord, trin 2
Afslut et krydsord, trin 2

Trin 2. Vend tilbage til starten, og foretag en anden passage gennem sporene

Nu hvor du har et par bogstaver med blyanter, dukker et korrekt svar måske bare op i din hukommelse. Sørg for, at bogstaverne også passer ind i de andre nummererede bokse. Det er ikke et korrekt ord, husk, medmindre det passer perfekt til hvert boksnummer, det rører ved.

Afslut et krydsord Trin 3
Afslut et krydsord Trin 3

Trin 3. Gentag disse trin, indtil puslespillet er løst, eller indtil det er helt stubbet

Nu begynder sjovet, når du begynder at finde bogstaverne for hvert resterende ord.

Afslut et krydsord, trin 4
Afslut et krydsord, trin 4

Trin 4. Brug lang tid på at tænke på "tema" -sporene

Ofte er dette nøglen til opgaveløsning. Hvis temaet for eksempel er baseret på berømte krydsord, og du ikke ved meget om det, skal du slå "krydsord" op på Wikipedia.

Afslut et krydsord, trin 5
Afslut et krydsord, trin 5

Trin 5. Undersøg de manglende bogstaver

Der er kun lige så mange stavelser på det engelske sprog, og kun få bogstaver fungerer med begge de ord, der krydser. Gæt gætterier og se om de passer.

Afslut et krydsord Trin 6
Afslut et krydsord Trin 6

Trin 6. Gennemgå puslespillet og de spor, du savnede eller spor, du udledte uden kendskab til emnet

Husk disse.

Tips

  • Aviser, der kører krydsord, vil øge sværhedsgraden, som ugen går: Mandagens puslespil bliver det nemmeste, og fredagens bliver det sværeste. Hårdere gåder har ofte færre blokerede firkanter end lettere. Start altid med de lette, for at få ideen om, hvordan det fungerer. Følg med mellemniveauet, indtil du føler dig klar til de sværere.
  • Udvid din viden om trivielle emner ved at se Jeopardy eller læse.
  • Ordene i et krydsord består normalt af alle almindelige bogstaver.
  • Ord, der begynder med store bogstaver, er altid substantiver, uanset om det er en person, et sted eller en ting. Svaret vil afspejle dette.
  • Spidsens spænding vil altid være den samme som svaret; der gælder flertal, fortid, nutid, fremtid osv. Flertalssvar er rart, fordi 98% af tiden ender svaret med “S”, som du kan udfylde på puslespillet.
  • Knæk koden. Kig efter spor i ledetråden. Hvis det ender med et spørgsmålstegn, kræver løsningen en offbeat fortolkning (anelse: "Mental blok?"; Svar: RUBIKSCUBE). Ledetråde med spørgsmålstegn betyder, at svaret ikke er et perfekt svar, men snarere et ordspil, metafor eller anden talefigur. Også svære svar har en tendens til at have ligetil spor; lette svar har en tendens til at komme fra sværere spor.
  • Hold et åbent sind. Bliv ikke hængende ved en fortolkning af et spor. Hvis der står "perfekt prosa", kan du blive fristet til at lede efter et andet ord for prosa. Men husk: Perfekt kan være et adjektiv (PER-fekt) eller et verbum (per-FECT), i så fald er løsningen EDIT. Svarene kan også indeholde flere ord, f.eks. "INIT" for "hvad er _ for mig?"
  • Køb en krydsordbogordbog for de vanskeligere spor og ord.
  • Husk nøgleord, da nogle svar dukker op hele tiden. Ord med tre og fire bogstaver vokalfyldte er populære: OLEO ("smørerstatning"), OLIO ("hodgepodge"), OREO ("tofarvet godbid", "Hydrox rival"), AGAR ("isfortykningsmiddel") og ENT ("øre, næse, hals", "trædyr fra Ringenes Herre"). “ORE/S” er et populært svar på alt, der vedrører minedrift eller metaller.
  • Hvis du stadig ikke kan finde et svar, kan du altid søge på internettet!

Anbefalede: