Sådan citeres et bogkapitel i APA: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan citeres et bogkapitel i APA: 10 trin (med billeder)
Sådan citeres et bogkapitel i APA: 10 trin (med billeder)
Anonim

Hvis du vil citere et bogkapitel i APA -format, skal du medtage kapitelforfatterens navn enten i den indledende sætning før citatet eller i parentescitatet efter det sammen med udgivelsesdato og sidetal. For referencesiden skal du sørge for at medtage forfatteren, kapitletitel, editor, bogtitel, sideinterval og publikationsoplysninger.

Trin

Del 1 af 2: Oprettelse af tekster i citater

Citer et bogkapitel i APA Trin 1
Citer et bogkapitel i APA Trin 1

Trin 1. Skriv forfatterens navn i citatindledningen i stedet for citatet i teksten

I APA -format kan du vælge at inkludere forfatterens navn i introduktionen til citatet. Dette er den del af sætningen, der består af dine egne ord og leder ind i citatets ord. I sin mest grundlæggende form ser en citatindledning sådan ud: "Ifølge (forfatterens navn) …" Brug forfatterens efternavn og første initial, efterfulgt af en periode.

  • For eksempel: "Ifølge J. O'Neil og J. Egan," Metaforen for kønsrollen giver en kontekst for enkeltpersoner til at analysere deres kønsroller-socialisering og sexisme i deres liv "(1992, s. 111)."
  • Hvis du inkluderer forfatterens navn i citatintroen, behøver du ikke at inkludere det i parentes i teksten.
Citer et bogkapitel i APA Trin 2
Citer et bogkapitel i APA Trin 2

Trin 2. Sæt forfatterens efternavn i parentes -citatet, hvis du udelader det i citatintroen

Hvis du ikke refererer til navnet på bogkapitlets forfatter i citatindledningen, skal du medtage efternavnet i det parentesiske citat i teksten, der følger citatet.

  • For eksempel: "(O'Neil, 1992, s. 111)."
  • Hvis du har 2 forfattere, skal du inkludere et ampersandstegn (&) mellem de to efternavne, som det ses her: "Nylig forskning om kønsrollemetaforer" giver en kontekst for enkeltpersoner til at analysere deres kønsrolle-socialisering og sexisme i deres liv "(O'Neil & Egan, 1992, s. 111).”
  • Hvis du har 3-5 forfattere, skal du bruge kommaer til at adskille hvert navn og inkludere et ampersand før det endelige navn.
  • Hvis du har mere end 5 forfattere, skal du bare skrive den først opførte forfatteres efternavn efterfulgt af et komma, derefter "et al." og et komma. Tilføj derefter publiceringsdatoen og sidetallet efter behov: "(Harris et al., 2001)."
Citer et bogkapitel i APA Trin 3
Citer et bogkapitel i APA Trin 3

Trin 3. Inkluder udgivelsesdato og sidetal i parentes

I din parentetiske tekst-henvisning skal du skrive forfatterens efternavn (hvis du ikke inkluderede det i citatintroen), efterfulgt af et komma, derefter udgivelsesdatoen efterfulgt af et andet komma og slut med sidetallet (s. X). Luk parentesen, og tilføj en periode for at fuldføre sætningen.

  • For eksempel: "Ifølge J. O'Neil og J. Egan," Metaforen for kønsrollen giver en kontekst for enkeltpersoner til at analysere deres kønsroller-socialisering og sexisme i deres liv "(1992, s. 111)."
  • Nogle gange vil du måske inkludere udgivelsesdatoen i parentes i citatindledningen (for at angive nyere forskning osv.). I dette tilfælde behøver du ikke at angive udgivelsesdatoen i parentesen.

    For eksempel: "Ifølge J. O'Neil og J. Egan (1992)," Metaforen for kønsrollen giver en kontekst for enkeltpersoner til at analysere deres kønsrollesocialisering og sexisme i deres liv "(s. 111).”

Del 2 af 2: Henvisning til en referenceside

Citer et bogkapitel i APA Trin 4
Citer et bogkapitel i APA Trin 4

Trin 1. Angiv først forfatterens navn (er) efterfulgt af udgivelsesdato

For bogkapitler med kun 1 forfatter, skal du skrive det i "Efternavn, første initial. Mellemindledende initial." format. For 2 forfattere skal du bruge et komma og et ampersandstegn (&) for at adskille navnene. For 3 til 7 forfattere skal hvert navn adskilles med et komma og sættes et tegn foran den sidste forfatter. For mere end 7 forfattere skal du placere en ellipse (…) mellem sjette og sidste forfatteres navne.

  • Larabee, T. A. (2007).
  • O'Neil, J. M., og Egan, J. (1992).
  • Maggard, T. L., Jovani, H., Wicks, C. E., Matthews, S. & Kinsella, M. G. (1978).
  • Kane, B. K., Null, M. T., McCarthy, P. A., Martinez, G., Stein, S. D., Alanka, A.… Roberts, N. O. (2018).
Citer et bogkapitel i APA Trin 5
Citer et bogkapitel i APA Trin 5

Trin 2. Skriv bogkapitletitlen med kun det første bogstav i det første ord med store bogstaver

Efter forfatterens navn og udgivelsesdato skal du medtage titlen på bogkapitlet. Titlen aktiveres med store bogstaver i sætningstilstand, hvilket betyder, at kun det første bogstav i det første ord (og eventuelle ord, der vises efter kolon eller semikolon) bør være stort. Bogkapitlet bør ikke være kursiv. Inkluder en periode efter titlen. For eksempel:

“O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Mænds og kvinders kønsrollerejser: En metafor for helbredelse, overgang og transformation.”

Trin 3. Angiv eventuelt bogredigereren

Efter bogkapitlets titel skal du medtage bogredaktørens navn, hvis der er et. Du bør skrive ordet "In" efterfulgt af de første initialer og efternavn på redaktøren (e) - dette er omvendt af, hvordan forfatterens navne er angivet. Skriv derefter i parentes, Ed. (Red.), Efterfulgt af et komma.

“O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Mænds og kvinders kønsrollerejser: En metafor for helbredelse, overgang og transformation. I B. R. Wainrib (red.),

Trin 4. Inkluder bogens titel

Bogtitlen vises næste gang, også i stil med sætningstegn, men præsenteret i kursiv. Ingen periode følger bogens titel. For eksempel:

“O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Mænds og kvinders kønsrollerejser: En metafor for helbredelse, overgang og transformation. I B. R. Wainrib (red.), Kønsspørgsmål på tværs af livscyklussen

Citer et bogkapitel i APA Trin 7
Citer et bogkapitel i APA Trin 7

Trin 5. Inkluder sideområdet

I APA -format, efter at du har inkluderet bogtitlen, skal du inkludere sideområdet for bogkapitlet. I parentes skriver du s. Og derefter hele kapitelets sideområde. Følg dette med en periode. For eksempel:

“O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Mænds og kvinders kønsrollerejser: En metafor for helbredelse, overgang og transformation. I B. R. Wainrib (red.), Kønsspørgsmål på tværs af livscyklussen (s. 107-123)."

Citer et bogkapitel i APA Trin 8
Citer et bogkapitel i APA Trin 8

Trin 6. Tilføj publikationsoplysningerne

De sidste oplysninger, der skal vises i dit bogkapitels citat, er publikationsoplysningerne. Efter perioden, der følger sideintervallet, skal du inkludere udgivelsesbyen efterfulgt af en periode, derefter forkortelsen på 2 bogstaver for publiceringstilstanden efterfulgt af et kolon. Tilføj derefter navnet på udgiveren og en periode i slutningen. For eksempel:

“O'Neil, J. M., & Egan, J. (1992). Mænds og kvinders kønsrollerejser: En metafor for helbredelse, overgang og transformation. I B. R. Wainrib (red.), Kønsspørgsmål på tværs af livscyklussen (s. 107-123). New York, NY: Springer."

Citer et bogkapitel i APA Trin 9
Citer et bogkapitel i APA Trin 9

Trin 7. Alfabetiser bogkapitlet i din referenceliste

Angiv citatet i alfabetisk rækkefølge blandt de andre kilder på din referenceliste. Du bør alfabetisere baseret på det første, der vises i citatet, undtagen ordene "a", "an" og "the".

I dette tilfælde vil dit citat blive alfabetiseret af bogkapitlets forfatter eller af bogkapitletitlen (hvis der ikke er en forfatter)

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Anbefalede: