3 måder at tælle slag i en sang

Indholdsfortegnelse:

3 måder at tælle slag i en sang
3 måder at tælle slag i en sang
Anonim

Uanset om du er danser, musiker eller bare musikelsk, ved du, at rytme er et vigtigt fundament for enhver sang, og du har sikkert hørt udtrykket beat. Et beat er den grundlæggende rytmenhed, sangens underliggende stabile puls, den del der får dig til at trykke på dine fødder. Med lidt øvelse og en grundlæggende viden om musikteori kan alle lære at finde og tælle beats i et stykke musik.

Trin

Metode 1 af 3: Lytte efter øre

Tæl slag i en sang Trin 1
Tæl slag i en sang Trin 1

Trin 1. Fjern distraktioner

Når du prøver at lytte efter et slag efter øre, skal du sørge for at give musikstykket al din opmærksomhed. Brug hovedtelefoner eller flyt til et roligt miljø uden støjafbrydelser.

Tæl slag i en sang Trin 2
Tæl slag i en sang Trin 2

Trin 2. Vær opmærksom på de lavere instrumenter, f.eks. Trommerne

Hvis du forsøger at lytte efter den grundlæggende takt i en sang, skal du stille de bedste instrumenter som blyguitar eller vokal op. Prøv at lytte efter basinstrumenterne, f.eks. Basguitaren eller basstrommen.

  • Hvis du lytter til en digital optagelse, kan du prøve at skrue op for bassen, så du lettere kan høre den.
  • I en sang bærer baslinjen ofte det faste beat. Ignorer den komplekse rytme og melodi. Prøv at vælge det, der føles som sangens hjerteslag.
  • At lytte til tromlelinjen er den bedste måde at tælle takterne på. I country- og rockmusik kan du typisk høre basstromlen på beat 1 og 3 og snaren på 2 og 4. I pop-, funk- og house -musik spilles basstrommen generelt på alle 4 beats, som der refereres til som "fire på gulvet".
Tæl slag i en sang Trin 3
Tæl slag i en sang Trin 3

Trin 3. Lyt til formulering

En musikalsk sætning er et segment af musik, der lyder komplet i sig selv, ofte kun få meter langt. Øv dig i at lytte til naturlig frasering i musik.

Tænk på at lytte til en sang, som om du lyttede til en samtale. Hvor ville vejrtrækningerne være? Hvad lyder som en musikalsk "sætning"? Prøv at tælle disse mindre dele af musikken for at finde ud af, hvor nedturen falder

Tæl slag i en sang Trin 4
Tæl slag i en sang Trin 4

Trin 4. Sig det højt

Brug igen dine ord, eller tryk dine fødder på det beat, du føler. Hvis du ikke er på takten, vil øvelse højt gøre det mere oplagt og lettere at komme tilbage på sporet.

Tæl slag i en sang Trin 5
Tæl slag i en sang Trin 5

Trin 5. Start med sange, du kender godt

Kendskab til en sang vil gøre det lettere at finde det underliggende slag eller puls. Sandsynligvis har du allerede en underliggende forståelse af, hvor takterne falder. Ved at lære at finde rytme er gentagelse nøglen.

Trin 6. Bevæg dig sammen med musikken

Du kan gå, jogge eller danse til sangen. Din krop vil sandsynligvis naturligt lande på jorden på takten. Tjek John Travolta i "Staying Alive", hvis du vil se et eksempel:

Metode 2 af 3: Brug af noder

Trin 1. Kend dine rytmer

Før du kan begynde at tælle i musik, skal du forstå, hvor længe en individuel note eller hvile varer. Noter er perioderne med lyd i en sang, og pauser repræsenterer længderne af stilheden i et musikstykke.

  • En hel tone varer i 4 slag. En halv note varer 2 slag. En kvartnote varer i 1 slag. En ottende note varer et halvt slag. En sekstende note varer et kvart slag.
  • Hvile følger noternes mønstre. For eksempel er en halv hvile en stilhed, der varer i 2 slag.
  • En prik ved siden af en hvile eller en note betyder, at sedlen eller hvilen øges med halvdelen af dens værdi. For eksempel varer en prikket halv note 3 slag.
Tæl slag i en sang Trin 7
Tæl slag i en sang Trin 7

Trin 2. Mål det

Sørg for, at du forstår, at hvert stykke musik er opdelt i dele, der kaldes målinger eller barer. Dette hjælper dig med at tælle slag. Hvert mål i et musikstykke har lige mange beats.

Tæl slag i en sang Trin 8
Tæl slag i en sang Trin 8

Trin 3. Bestem tidssignaturen

Tidssignaturen vises i begyndelsen af hvert stykke musik som en brøkdel. Den kan ændre sig i hele en sang, og hvis den ændres, vises den nye tidssignatur i begyndelsen af en bjælke.

Tæl slag i en sang Trin 9
Tæl slag i en sang Trin 9

Trin 4. Brug dine ord

Når du læser noder, gør det lettere at forstå og holde styr på at artikulere takterne i en sang. For ottende noter skal du bruge “og.” Sig "en-og-to-og-tre-og-fire." For sekstende noter skal du bruge "e" og "a." Sig "en-e-og-en-to-e-og-en-tre-e-og-en."

  • I en sang er downbeat det første artikulerede beat i en bar. For eksempel "den ene". Sørg for at finde og formulere dette først.
  • Det positive er “og”. For eksempel, hvis du banker på din fod til et slag, er optimismen det tidspunkt, hvor dine tæer er i luften.
Tæl slag i en sang Trin 10
Tæl slag i en sang Trin 10

Trin 5. Brug en metronom

Hvis du kender et stykke tidssignatur, er en enkel måde at hjælpe med at holde et stabilt tempo, mens du tæller slag, at bruge en metronom. En metronom giver en regelmæssig tikkende lyd med en fastsat slaghastighed i minuttet. Mange gratis metronomer kan findes online.

Metode 3 af 3: Bestemmelse af tidssignatur

Tæl slag i en sang Trin 11
Tæl slag i en sang Trin 11

Trin 1. Forstå vigtigheden af tidssignaturer

For at tælle takterne i et musikstykke skal du forstå de to komponenter i rytmen: meter og tempo. Tempo er simpelthen en beskrivelse af, hvor hurtigt eller langsomt et stykke musik er. Meter er det almindelige beatsmønster i en sang, og hvordan disse beats understreges. Tidsunderskrifter ligner brøker, der beskriver måleren af et stykke musik.

Det øverste tal fortæller dig, hvor mange slag der vil være i hvert mål. Det nederste tal fortæller dig, hvilken slags note hvert slag er. For eksempel, hvis det nederste tal er 1, betyder det hele noter, og hvis det nederste tal er 2, betyder det halve noter. På samme måde betyder 4 kvartnoter og 8 betyder ottendedelsnoter

Tæl slag i en sang Trin 12
Tæl slag i en sang Trin 12

Trin 2. Øv dig først på at tælle enkle tidssignaturer

Tidsunderskrifter kan repræsentere enkel tid, sammensat tid eller kompleks tid. At tælle simpel tid først vil hjælpe dig med at sætte dig ind i processen med at finde ud af og forstå tidssignaturen.

  • Enkel tid kan være dobbelt, tredobbelt eller firdoblet, hvilket betyder, at det øverste tal altid vil være 2, 3 eller 4.
  • I modsætning til sammensat tid, i enkel tid, føler du takten i multipler af 2. Det betyder, at du kan opdele hver note i hver søjle i 2. For eksempel på 2/4 tid kan de 2 kvartnoter pr. Streg hver underopdeles i 2 ottende noter. Den naturlige accent falder i multipler af 2 eller 3.
  • Tryk på dine fødder. Når du finder ud af tidssignaturen ved at lytte til en sang, skal du være opmærksom på baslinjen. Prøv at afgøre, om pulsen, du hører, naturligt kan opdeles i 2. Lyt for at bestemme et gentaget rytmemønster, og tæl, hvor mange noter der forekommer mellem hver gentagelse.
  • Husk almindelige tidssignaturer. En masse vestlig musik bruger 4/4 tid, så hvis du er i tvivl, så prøv at tælle med 4/4 og se om det passer. Gør dig bekendt med andre tidssignaturer. For eksempel har 3/4 en valsefølelse.
Tæl slag i en sang Trin 13
Tæl slag i en sang Trin 13

Trin 3. Tæl i sammensat tid

I modsætning til simpel tid mærkes sammensat tid i grupper på tre. Af denne grund definerer den prikkede note ofte sammensat tid. Det øverste tal for en sammensat tidssignatur er altid 6, 9 eller 12.

  • I sammensat tid divideres det øverste tal med 3 for at få antallet af slag i en bjælke. Enhederne i takterne findes i bundnummeret. For eksempel i 6/8 tid er der 2 slag pr. Mål, og hvert slag varer 3 ottende toner eller en prikket kvartnote.
  • Den almindelige børnesang "Row Your Boat" kan tælles i 6/8 tid, begyndende med 2 stiplede kvartnoter i "række, række". Prøv at banke på dine fødder, mens du synger denne sang for at forstå, hvordan sammensat tid føles.
Tæl slag i en sang Trin 14
Tæl slag i en sang Trin 14

Trin 4. Ved, at der undertiden forekommer komplekse tidssignaturer

Det betyder, at en tidssignatur ikke passer ind i kategorierne dobbelt, tredobbelt eller firdobbelt. For eksempel er 5/8 en kompleks tidssignatur på grund af det ulige nummer 5.

  • Det er lettest at se på komplekse tidssignaturer som en kombination af enkle og sammensatte tidssignaturer.
  • For eksempel i 5/8 er der et enkelt slag (to ottende toner) og et sammensat beat (tre otte toner). Den rækkefølge, disse slag vises i målingen, er ligegyldig.
  • Når du lytter til en sang, der anvender en kompleks tidssignatur, vil du bemærke, at nogle af takterne opdeles i to og nogle i tre.
  • Brug dine enkle og sammensatte tællefærdigheder til at holde styr på komplekse målere.

Tips

  • Hvis du kan, kan du øve med en ven eller en gruppe venner. Dette hjælper dig med at finde ud af, hvornår du er uden for beatet.
  • Husk, at sange kan have mere end én gang signatur. Det kan hjælpe at arbejde med at tælle små dele af sangen ad gangen.
  • Bliv ikke frustreret! Alle kan lære rytme, men det kræver dedikeret øvelse for ubesværet at kunne vælge beats i sange.
  • Brug en app, som ReadRhythm, til at hjælpe dig, hvis du kæmper.

Anbefalede: